torstai 26. huhtikuuta 2012

Korvikset nro 2

Korvisprojektissani olen todennut haasteelliseksi sen, että pidän nimenomaan pienistä korvakoruista. Pikkuisten korujen tekeminen käsin on aika näpräämistä. Isompikokoisiin koruihin ideoita mahtuisi enemmänkin ja niitten tekeminen olisi helpompaa. Mutta en lannistu, vaikka työskennellessä sormia tuntuu olevan sekä liian vähän että liikaa, ja ne on aivan liian isot.

Selasin tässä yhtenä iltayönä kirjaa "500 EARRINGS - New Directions in Contemporary Jewelry". Kirja kuuluu A Lark Jewelry Book -kirjasarjaan, josta minulla on myös sormus-, rintakoru, kaulakoru- ym. versiot. Kirjassa on 500 kuvaa korvakoruista, kauniita kuvia kauniista koruista. Osa koruista on niin taiteellisia, ettei ne korvissa luultavasti pysty päätään kääntämään tai mahdu ovesta ulos. Suurin osa koruista on sellaisia, joita en ikinä osaisi enkä pystyisi käytössäni olevilla työkaluilla tekemään. Hauska kirja kuitenkin upeine kuvineen. Katselin kuvia inspiraation toivossa. Sitä ei tullut. Tai siis tulihan se:

Laskeuduin maan kamaralle, omalle tasolleni tuolta 500 korvakorun maailmasta, ja tein pienet kantiltaan kolmemilliset kuutiot Sterling-hopeasta. Tällaiset on tehty jo tuhattuhat kertaa. Nyt oli mun vuoroni. Nämä vaatimattomat korut korvissa ei tarvitse funtsailla vaatteitten tai muitten korujen mätsäämistä. Pientä kuutiota voisi tietenkin jollain tavalla jalostaa - jos vaan näkis, mitä on tekemässä, ja sormetkin mahtuisi sinne sekaan.

Nro 2:
Pienet kiillotetut hopeakuutiot
Harjoitukset jatkuvat!


16 kommenttia:

 1. Yksinkertainen on kaunista. Saako kysyä, mistä hankit materiaalit korukokeiluihisi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanni :) Olen tilannut korutarvikkeita useista, useista kymmenistä paikoista melkein maailman kaikista kolkista. Helmiä mm. sieltä, missä niitä kasvaa. Hopean, langat ja levyt, ostan luotettavilta myyjiltä pääasiassa Suomesta, Ruotsista ja Englannista. Olen ostanut paljon korutarvikkeita, kiviä ja helmiä, myös harrastajaystäviltäni, myös kimpassa heidän kanssaan. Joissain ulkomaisissa tukkukaupoissa minimi ostosmäärät ovat niin suuria, etten pystyisi sellaisia yksin hankkimaan. En halua nimetä yksittäisiä liikkeitä, koska nämä suosikkikauppa-asiat ovat myös henkilökohtaisia mieltymyksiä.

   Poista
 2. Voi ei, tää sun korvis-projektin katselu aiheuttaa minussa sellaisia tuntemuksia joita ei ole koko talvena näkynyt... hopeat alkaa huuteleen tuolta laatikoista. Pitää varmaan itsekin tekaista jotkin korvikset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta sehän on hyvä asia! Eikös :) Laatikolle hopi-hopi. Tulen kohta katsomaan.

   Poista
 3. Ihastuttavan yksinkertaiset, mutta kuitenkin niin kauniit. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Osasyynä yksinkertaisiin koruihin saattaa olla myös se, etten osaa kummempia ;)

   Poista
 4. Tuo kirjasarja on kyllä mahtava; keräilen hiljakseen ;-)

  No korut tietenkin hienosti onnistuneet :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjojen kuvia ja tekniikoita on mielenkiintoista katsella ja tutkia, tajuta oma rajoittuneisuutensa ja ihailla toisten luovuutta ja rikasta mielikuvitusta. Kaunis kiitos :)

   Poista
 5. Olen edellisten tavoin ihastuksesta mykistynyt. Olet liian vaatimaton :) Tehdä voi osata kuka vaan ja oppia, mutta tyylitaju ei ole kaikkien omaisuutta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Alicia eli Lissu! Kun on vähän kadehtienkin katsellut 500 paria korvakoruja, tietää mitä on taito ja luovuus. Näitä korvanappeja olen tehnyt itsekkäästi ihan vaan itselleni, ja ne ovat tyyliltään sellaisia, joita minä käytän. On kiva tehdä erilaisia töitä ja jahka vähän harjaannun, osannen tehdä sellaisiakin, joita muutkin käyttäisivät.
   PS Toivon, että Kommentti-asiasi hoituu.

   Poista
 6. Todellista taitoa osoittaa tehdä koruja, jotka ovat kauniita minimalistisuudessaan! Ja olet taas onnistunut. Tykkään!
  (Ai miten niin mun kommentista paistaa läpi, että tykkään eniten yksinkertaisista korviksista?)

  VastaaPoista
 7. Kiitos vastauksesta. Lähinnä kiinnosti siis tietää, että tämänkaltaisia materiaaleja tosiaan voi ostaa ihan tavallinenkin koruntekijä. Hyvä ettet lähtenyt "mainostamaan" tavarantoimittajiasi. Tämä on ihanan fiksu blogi.
  P.S. Hämäläiseltä meni hetki tajutessa kuinka saan anonyymi-statuksen pois näkyvistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä Sanni ja kiitos :) Minähän olen ihan tavallinen koruntekijä, harrastaja. Aina koruista pitänyt, 'alalle' vahingossa ajautunut. En kuitenkaan voisi kuvitella tekeväni työkseni koruja. Pysyköön harrastuksena harrastusten joukossa.
   P.S. Minä en tajua vieläkään tuota anonyymiyttä, kun olen aina asioinut Google-tilini kautta. Kiva, että olet Sanni :)

   Poista
 8. Löysin vasta tieni blogiisi, teet ihania koruja! Rakastan juuri tuollaisia yksinkertaisen tyylikkäitä koruja. Varovasti kysynkin siis: myytkö koruja jotain kautta? Olisin kovin kiinnostunut :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa Anne! Kiitos :) En valitettavasti ehdi tekemään koruja myyntiin asti enkä tällä hetkellä myöskään voi ottaa vastaan uusia korutilauksia. Näitä tapillisia korvakoruja olen tehnyt vasta muutamat ja vaikka työskentelenkin huolellisesti taiteen sääntöjen mukaisesti, minulla ei ole vielä kuin muutaman viikon kokemus siitä, että tapit pysyvät korvakoruissa vääntymättä. Mikäli korvisinnostukseni jatkuu ja jalostuu, eikä lähipiirini rohmua kaikkia, laitan ylimääräiset myyntiin tänne blogiin.

   Poista