keskiviikko 16. marraskuuta 2016

Hiljaista kuin huopatossutehtaalla

Heipsan pitkästä aikaa!

Löysäillytkö oon, kun tänne en ole saanut mitään päivitettyä! Oikeasti olen vain ollut suunnattoman saamaton kuvaamaan mitään tekemisiäni.

Novitan lehdessä oleva ohje inspiroi minua näitten huovutettujen tossujen neulomiseen. Villasukat ovat ihan ihania, mutta kuluvat kovassa käytössä. Ehkä näillä tossuilla tassutellaan hiukka pidempään.

Ideahan näissä huopatossuissa on neuloa ylisuuret sukat huopuvasta langasta ja huovuttaa valmis neule pesukoneessa. Hyvin yksinkertaista ja toimii. Novitan ohje on Suomivillalle, niistä kuvien valkoiset, vaalean- ja keskiharmaat tossut. Omasta varastostani löysin tummempaa harmaata villalankaa, josta tummimmat tossukat.

Nämä olisivat tosi kivoja joululahjoja, mutta miten toimia, kun pesukoneesta kalastetut kurttuiset nyssykät pitäisi venyttää jalassa oikeaan mittaan ja malliin ja käytössäni on vain oman kokoinen jalka... ja miehen.

Lämpöisiä ovat!


7 kommenttia:

 1. Ihan huippua, että päivität blogia pitkästä aikaa. Ja vieläpä heti tällaisella kivalla idealla. Pitääkin kaivaa tuo ohje ja neuloa pukinkonttiin tuollaiset. Tosi kivoilta näyttävät.

  Kielo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kielo vastaanotosta! Täytyy sanoa, että nämä tossut tuli ihan tarpeeseen. Toki villasukillakin pärjään, mutta nämä ovat tosi lämpöiset. Minä palelija pidän välillä kaksia tossuja päällekkäin!

   Poista
 2. Mistä Novitan numerosta ohje löytyy?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohje on Novitan nrossa 4/2016. Näitten neulottujen tossujen lisäksi lehdessä on ohje myös virkattuihin tossuihin.

   Poista
 3. Ihanat tossut! Aavistelinkin Instagram-kuvista, että olet pyörittänyt tossutehdasta ;-D. Onkohan tuo lehti vielä myynnissä.....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Merja! Minunkin mielestäni ovat ihan ihania tossuja. Ei nimenomaan nuo mun tekemäni, vaan malli ja idea yleensä. Näille oli meidän perheessä oikeasti tilaus. Mieskin halusi parin, ja olen jaellut kyläpaikkoihin, joissa sopivan kokoisia jalkoja.

   Kyseinen Novitan numero ilmestyi 12 tossuparia sitten, muistaakseni lokakuussa.

   Poista
  2. Minäpä poikkean ärrälle katsomaan löytyykö lehteä....

   Poista