keskiviikko 10. helmikuuta 2016

Helmien hohtoa

Viime keväänä minulla oli oikea helmiensolmimisbuumi. Solmin parit hääkorut ja muutaman muun nauhan. Tämän hennonkirjavan nauhan solmin itselleni. Helmien väri on valkoisia helmiä lempeämpi talvikalvakallakin iholla, ja ovat omasta mielestäni kauneimmat solmimani helmet, ei arvokkaimmat. En ole pitkään aikaan seurannut helmimarkkinoita, mutta tiedän, että vastaavia en kohtuuhintaan saa tänä päivänä mistään. Siksikin iloitsen näistä.16 kommenttia:

 1. On kauniit. Kokeilin kerran itsekin, mutta ei se oikein onnistunut. Saanko kysyä miten pitkän langan pitäisi ottaa kun tuon kokoisen helminauhan solmii?
  Riitta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omat helminauhani ovat lyhyehköjä, 40 - 42 cm. Käytän yleensä Griffinin helmisilkkiä, jossa on neula valmiina. Solmin silkin aina kaksinkertaisena, ensin pujotan ja sitten palaan solmien. Näin saan napakammat solmut ja tykkään tekniikasta. Oisko pakkauksessa lankaa 2 m (?) ja sitä jää aina vaikka rannekoruunkin, ei kuitenkaan kahteen kaulanauhaan. Mun mielestäni helmien solmiminen silkkilankaan on ihan terapeuttisen rauhoittavaa.

   Koita ihmeessä uudelleen! Otathan huomioon helmien reiän koon ja helmisilkin paksuuden huomioiden vielä sen, että langan on mahduttava kulkemaan kaksi kertaa reiän läpi sikäli mikäli teet samalla tekniikalla kuin minä. Toivottavasti tästä on jotain apua sinulle.

   Poista
 2. On apua kiitos. Tuntui silloin kun kokeilin, että sotkeudun siihen lankaan itsekin.
  Riitta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varaa riittävästi aikaa - eikä sitä nauhaa tarvitse kerralla solmia - ja tarpeeksi vapaata työtilaa, niin kaikki menee hyvin. Olen minäkin sen silkin kanssa temppuillut ;)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos! Olen niin iloinen, että näihin kaunokaisiin aikoinani törmäsin.

   Poista
 4. Ihanat sävyt. Tekniikkaa kokeilen joskus varmasti. Eilen jostain syystä en blogiisi päässyt.. Ehdin jo säikähtää, että kaunein korublogi jää lukematta. Onneksi tänään yritin uudestaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Villainen :) Suljin blogin eilen ihan muutamaksi minuutiksi, minulla oli kuvaongelmia yhden selaimistani kanssa: kuvat eivät näkyneet, latasin ne uudelleen.

   Poista
 5. Kaunis, kaunis helminauha, hurmaavan väriset ja upeasti hohtavat helmet! Niin - ja valtavan kauniit kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis kiitos Uutar! Kauniista helmistä on helppo otta kauniita kuvia.

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Hups. Joku on käynyt täällä! Olen huono bloggaaja, välillä unohdan, että tämä on olemassakaan.
   Kiitos kommentistasi :)

   Poista
 7. Idän helmessä oli viikko sitten laadukaita helminauhoja varastomyymälässä. Se on auki tiistai-iltapäivisin. Käy katsomassa tai pyydä lisätietoja.

  VastaaPoista