keskiviikko 9. joulukuuta 2015

Harmaita neuleita

Olen keväällä pakannut harmaat piponi ynnä muutaman muun neuleeni niin lahjakaasti, etten ensietsimällä löytänyt vaatehuoneen kätköistä. Sinänsä hyvä syy neuloa uutta!

Olen aivan ihastunut alpakkalankoihin, niiden pehmeyteen ja lämpöisyyteen. Kuvien palmikkoreunainen kaulahuivi ja pipot on neulottu kahdella langalla, toinen 100-prosenttista alpakkaa ja toinen Kid Silkiä (75 % mohairia, 25 % silkkiä). Ihan kokeilun vuoksi neuloin yhden pipon lisäksi kolmella langalla, yksi alpakkaa ja kaksi Kid Silkiä. Tuloksena muhkea, ylellisen pehmeä ja lämmin päähine. Näitä teen ehdottomasti lisää muun (jonkin) värisinä.

En ole aiemmin neulonut mitään mohairlangasta. Olen kuvitellut sen kutittavan ja olevan pisteliään epämiellyttävä iholla. Eipä olekaan. Mistä moinen luulo? Lanka on suloisen pehmeää ja kiva neuloa. Hahtuvaa, harmaita villakoiria löytyy nurkista tavallista enemmän neulomisen aikana, mutta se on pieni paha kivalle tekemiselle ja ihanalle neuleelle.

Kuvioneuleisen pipon lanka on Novitan Alpaca Wool, jossa puolet villaa ja puolet alpakkaa. Tervetullut lankatuttavuus.

Korissa olevat säärystimet olen neulonut Svarta Fåretsin kaksisäikeisestä 100-prosenttisesta villalangasta. Kaunis harmaan sävy tässäkin langassa. Harmaasta pitäville ;)

6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Jotkut ei näe harmaassa yhtään mitään. Sitten on meitä, jotka löydämme harmaista koko värien kirjon.
   Kun sää ainakin pääkaupunkiseudulla on mitä on, voisi sitä tosin piristää ihan oikeasti jollain värilläkin.

   Poista
 2. Kaunista, kaunista harmaata. En ymmärrä, kuinka moni pitää sitä jotenkin tylsänä epävärinä. Harmaa on ihanaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se kuitenkin kiva, että ihmisten maut ja mieltymykset vaihtelevat. Mullakin on hirmu into neuloa esim. oranssi pipo, mutta todennäköisesti en koskaan tule sellaista käyttämään. Tai saas nähdä!
   Kiitos kommentistasi MiunMaun :)

   Poista
 3. Kauniit ja pehmoiset neuleet ja ihana kuvakavalkadi. Silmä lepää ja toinenkin :)

  VastaaPoista