torstai 19. marraskuuta 2015

Betoniverkko

Ihan ensiksi: kaunis kiitos kaikille teille, jotka yllätyksekseni olette löytäneet tänne kamalan pitkän blogitaukoni jälkeen. Oikeasti kuvittelin, että olisin saanut harjoitella rauhassa... mutta hyvä näin.

En tykkää krumeluuksista enkä koristeista. Sanoo siis hän, joka tekee koruja ja esittelee härpäkekransseja ja menee sitten koristelemaan lasimaljakoita. Viimemainittu on ihan sattumaa. Ostin meille betoniverkkoa, jota on tarkoitus virittää aidan alle, ettei naapurin kissa ja muut eksyneet pikkueläimet tulisi meidän pihaan. On olemassa sellaisia oikeita aitaverkkoja, mutta mielestäni betoniverkko on tyylikkäämpää (kuka sitä katselee siellä aidan alla?).

Sitten tajusin, että kaapissa olevat yksinkertaiset lasimaljakot ovat aivan saman korkuisia kuin betoniverkko. Ja vielä kun maljakon ympärysmitta mätsäsi verkon ruudukon kanssa, ajattelin kokeilla. Ja kun sille tielle menin, pelastin roskiin menevistä joulukoristeista (apua, onko meillä sellaisia?!?) pienet metallitähdet. Betoniverkko on jäykkää (vrt kanaverkko) ja siinä on teräviä särmiä reunoissa, joten käsittely vaatii huolellisuutta. Viilasin metalliviilalla reunat sileiksi... sileähköiksi.

Onnistuin kuromaan verkon niin tiukaksi lieriöksi, ettei se enää vapaaehtoisesti lähde maljakon päältä - nämä pestään sitten käsin. Säilytän maljakoissa nyt kynttilöitä, mutta voihan niitä käyttää kynttilälyhtyinäkin, kun laittaa pohjalle jonkinlaisen pidikkeen, hiekkaa tms.

Tykkään kaikista rautalankajutuista ja kanaverkosta erityisesti. Palaan siihen myöhemmin. Nyt siis tätä betoniverkkoa:

Jos sinulla on vinkkejä, mitä muuta voisin tehdä tuosta betoniverkosta, niin vinkkaathan.
Mitään isoja töitä, betonipöytiä tms, ei kerrostaloasunnossa onnistu tekemään, taidoista puhumattakaan :(

Mukavaa loppuviikkoa!

6 kommenttia:

 1. Niin se vain on, että sinä saat vaikka betoniverkosta kaunista:)
  Riitta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta Riitta: betoniverkko on kaunista! Teollisen näköistä, graafista, geomeristä. Jos näistä tykkää, tykkää betoniverkostakin. Olisi vaan hiukka mukavampi käsitellä.
   Kiitos :)

   Poista
 2. Makeen näköinen!
  Jään innolla kuulemaan vinkkejä verkon lisäkäyttöön. Itse olen tehnyt vain 'laatikoita' pohjiksi asetelmille ja telineiksi roikkuville korviksille. Verkko on hyvää myöskin pitämään pystyssä yksittäisiä, isoja kukkasia laakeammassa maljakossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ja kiitos vinkeistä! Maljakoihin on myynnissä jonkinsorttisia kukkapitimiä tms, mutta tämä verkkoidea on todella hieno. Laatikkoidea menee heti kokeiluun, sellaisia muistan nähneenikin jossain netissä. Mun tarvitsee ostaa ronskimpi metalliviila, työkaluni kun ovat lähinnä pieniä, koruiluun tarkoitettuja.

   Poista
 3. Taas kerran ultratyylikästä. Todellakin hieno graafinen muoto ja virkistävä vaihtoehto kanaverkolle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos P.H. Kaikenlainen rautalanka näköjään houkuttaa mua.

   Poista