perjantai 15. marraskuuta 2013

Patenttikauluri ja suklaanappeja

Patenttikauluri, jota aiemmassa postauksessa kutsuin materiaalinsa, rastamaisen langan vuoksi rastakauluriksi.

Malli on oma tai ainakin tein omasta päästä - voi olla että joku on laittanut sen sinne - ja ohje helppo: ysin puikot, neulotaan tasona patenttia 30 silmukalla neljän kerän verran. Toiseen reunaan 4-5 napinläpeä ja toiseen sama määrä nappeja.

Ja löytyihän se oikea lankakin: DROPSin Eskimo. Aiemmin neulomaani kauluriin laitoin napit, näin toivottiin myös tähän kakkosversioon. Napit olen tehnyt Fimo-massasta, tällä kertaa suklaanruskeita, suklaanappeja.

Neuloin itsellenikin oman. Kuinkas sattuikaan: harmaan. Omastani jätin napit pois ja ompelin päät yhteen silleen vinksulleen, että reunaan jää kaulusmainen lieve.

Etelä-Suomessa, ainakin täällä rannikolla, on ollut aivan ihana syksy. Muutamaa sadepäivää lukuunottamatta on ollut kaunista ja lämmintä. Näille superlämpimille kaulureille kuin muillekaan lämpöisille neuleille ei vielä ole ollut käyttöä. Talvi kuitenkin tulee pyryineen ja pakkasineen toivoo sitä tai ei.
15 kommenttia:

 1. Syötävän suloiset napit! Sinä sitten osaat tehdä kaiken!

  Nappikaulurissa on ideaa - saa pitää enemmän tai vähemmän kiinni ilmasta ja takista riippuen. Kauluria olen itsekin tässä suunnitellut, kun vihreässä toppatakissa on niin ylisuuri kaulus, että sen kanssa ei voi mitenkään käyttää kaulaliinaa. Kauluri passaisi hyvin, kunhan ensin saan sen ohjeittesi mukaisen beanien valmiiksi. Silleen vinksulleen... hm, mielenkiintoista! Saatanpa aavistella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Napit voi sulkea myös sillee vinksulleen, niin saa vaihtelua ulkonäköön. Mulla on pari nappikauluria, joten jätin omastani tällä kertaa napit pois. Esittelen myös harmaani, niin saat sitten vahvistuksen aavistuksellesi.
   Nämä paksut kaulurit ovat kivoja, kun ne, niin haluttaessa, pysyvät niskassa kaulusmaisesti ylhäällä. Jos neuloisi vähän leveämmän, siitä riittäisi ihan hupuksi asti.
   Kiitos kun kävit perjantaikiireissäs. Hyvää viikonloppua!

   Poista
 2. Tiedätkö, tunnistin kuvasi Bloglovinin etusivulta paljon ennen kuin hidas mokkulaiseni oli saanut ladattua blogin nimeäkään näkyviin. Ihana kauluri ja vielä ihanammat nimikoidut napit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanoisinko, että nyt oli paha ;) Pitäisikö uudistautua? Oikeasti. Riittäiskö puolustukseksi, että näitä nappikaulureita on näkynyt täällä blogissani aiemminkin.
   Haluaisin niin ottaa aivan erilaisia kuvia. Haavailen usein niistä erilaisista kuvista. Tarvitsisin mallin, avustajan esittelemään näitä tekemisiäni.
   Mulla on varastossa torso, ei rautalangasta väännetty vaan rottingista punottu. Olen harkinnut sen ottamista esille, nyt enemmän kuin koskaan.
   Oikein hyvää viikonloppua myös sinulle!

   Poista
  2. Ei tarvitse (/saa, miten vaan) muuttua! Tykkään kuvaustyylistäsi mahdottoman paljon.

   Poista
 3. Ihana postaus jälleen kerran. Napit ovat aivan mahtavat. Ja vielä nimikoidut. Olet supertaitava :) Olen myös neulonut Eskimosta. Ihanan joutuisa neulottava. Oma piponi ja kaulahuivini odottaa uutta takkia. Neuloin nimittäin vedenvärisestä Eskimosta eikä mulla ole mitään mikä kävisi sen värin kanssa. Tosi järkevää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos P.H. En ole taitava, en! Olen utelias kokeilemaan kaikkea mahdollista. Mun koruilu alkoi siitä, kun etsin ohjetta paperimassatöihin ja päädyin jollekin ketjunpunontasivulle - paperimassa unohtui. Ehkä vielä joskus. Tein kerran kokeilumielessä napit itse Fimosta, kun halusin isot ja kevyet. Napit saattavat olla ihan kauhean kalliita kaupassa.

   En ole hyvä värien kanssa, joten en neuvo. Mutta... eiköhän vedenväri (sinertävä?) sovi aika moneen, ensimmäisenä väriarkamieleeni tulee ruskea. Nythän sulla on missio, tehtävä löytää takki. Oot järkevä, kun neuloit niin ihanasta langasta :)

   Poista
 4. Aikast kiva neulomus taasen! Etälämmittääkin mukavasti. Noi Fimonapit ovat lähellä sydäntäni. Inspiroiduin taas.
  Upea aurinko houkuttelee ulkona. Ei taida pystyä tuulelta enää lämmittämään, joten paree pukea kauluri...ja pipo?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään on tuullut tosi kylmästi, just kun hehkutin lämmintä syksyä. Ehkä sää päivittyy, ollaanhan jo marraskuun puolivälissä.
   Fimonapit ovat kevyinä kivat ja monikäyttöiset. Pesunkestävyydestä en sano mitään - tai no käsinpesun kestänee.
   Kiitos nina :)

   Poista
 5. Voi että miten kiva idea tuollaiset nimikoidut napit! Saanko kopioida ideaa joululahjajuttuihini? Mm. siskontytölle on valmistumassa tuubihuivi ja nimikkonapit olisivat tosi ihanat, varsinkin kun koulussa ei pääsisi vaihtumaan vahingossa kaverin kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai niin ja blogissani on sulle haaste :)

   Poista
  2. Napeissahan voisi lukea mitä vain. Niistä tulee enemmän napin näköisiä näin kuvittelen. Tekstin olisi voinut laittaa kiertämään ihan nappimaisesti ympäri, mutta tein nyt näin.
   Saat toki kopioida idean, mutta sun täytyy laittaa nappiin myös teksti "design by ania"! Miten saat kaiken mahtumaan? Joo, vitsivitsi. Eihän siskontytön tuubihuivi saa vaihtua kenenkään muun tuubiin, että siitä vaan :)

   Poista
  3. ...ja kiitos haasteesta. Oon aika hidas ja huono. Edelliseen haasteeseen vastaaminen on edelleenkin ajatustasolla.

   Poista
 6. Minullakin on samanlainen, mutta pystysuuntaan neulottu :))) "Keksin" sen kanss ihan päästäni - tai pakko keksi, kun lanka loppui heti projektin alussa :))) Ajatus oli neuloa piiiiitkän_ kahtia taitattavan tuubin paksusta jäänsinisestä langasta, samanlaisen kun itselläni on jo valkoisena (näyttävät todella hyvältä mustien takkien kanssa). Mikä ruuminosa teki aivoni virkaa, kun ajattelin että kahdesta kerästä tuleekin jotain pitkää...

  Mutta ne sun keksimät napit ovat aivan loistavat! Vierailen blogissassi aina, kun haluan nähdä jotain kaunista - se rauhoittaa ja piristä. Kiitos tästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka sanotaankin, että hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, hyvät keksinnöt syntyvät usein sattuman kautta :)
   Jotkut langat ovat yllättävän riittoisia neuloa ja toiset eivät riitä mihinkään. Tämän kun tietäisi etukäteen. Minä olin varannut 10 kerää lankaa villatakkiin. Nyt on langat loppu: toinen hiha puuttuu ja toisesta on neulottu vain alku. Harmittaa moinen työnseisaus!

   Olet aina niin ystävällinen sanoissasi. Olen iloinen, että käyt blogissani.

   Hyvää loppuviikkoa, vaikka onkin niin kauhean synkkää ja pimeää!

   Poista