maanantai 21. lokakuuta 2013

Beanie pieni pyörii

Rakkaalla päähineellä on monta nimeä. Siinä kun minä pähkäilin pipon ja myssyn syvintä olemusta, mulle esitettiin pyyntö neuloa muutama beanie. Kalastajan vaimo -blogin Johanna on neulonut nätin beanien angoralangasta ja niinpä mullekin esitettiin toivomus sellaisista. Ja miksei! Välillä on kiva tehdä jotain ihan ohjeen mukaan. Paitsi, että piti mun sitäkin vähän säätää.

Nyt olen neulonut kolme harmaata ja kolme mustaa beanieta ja vielä tekisi mieleni tehdä joku nätin värinenkin tai siis yleensä jonkun värinen.

Angorabeanie on parikymmentägrammaisena ultrakevyt. Neule on kuohkean ohutta ja pehmeän pörröistä. Lanka on ROWAN angora haze, ja neuloessa musta tuntui, että karvoja oli nenässä ja silmissä kaiken aikaa. Toivottavasti turhat haihtuvat käytössä lakastuvat ja käyttö olisi miellyttävää.


19 kommenttia:

 1. Olet ollut ahkerana :) Itsekin tehtailin just mohairpipon, tosin omalla ohjeella. Ei se enää käytössä pölissyt, mutta lanka taisi olla aavistuksen toisenlainen koostumukseltaan. Tosi nättejä pipoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tinttu :) Eihän näihin pipoihin ole yhtä ja ainoaa oikeaa ohjetta, jokainen tekee itselleen hyvän, eiks. Olen iloinen, etten käytä piilareita, olisin kyllä ollut liemessä... siis karvoissa ton angoran kanssa.

   Poista
 2. Vihdoin sain myssyn/beanien tehtyä ;-D. Yhdistelin vähän sinun ja Kalastajan vaimon ohjeita ja sain kuin sainkin myssykän aikaiseksi.

  Kävin tässä yhtenä päivänä Menitassa tarkoituksena ostaa jotakin tweedlankaa, mutta tulin kaupasta ulos ihanan hiilenharmaan puuvilla/villasekoitteisen langan kanssa! Lanka on italialaisen Lana Grossan Eventoa. Siinä on aivan upea kiilto, aivankuin hiilessäkin ;-D. En edes muistanut katsella niitä tweedlankoja. Ja tästä langasta kudoin myssykkäni.....

  Nyt kudon samasta langasta vielä kaulahuivin myssykkäni seuraksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi Merja, lankasi kuulostaa aivan ihanalta. Hiilenharmaa!!! Mun uuden the harmaan takin väri on charcoal :D (vilahtaa postauksessa). Pitäisiköhän mun pyytää sitä sun naapuriasi käymään ostoksilla? Tavataan taas runsaan viikon kuluttua "siinä puolivälissä", Tukholmassa, voisin neuloa sekä meno- että paluumatkan... ja varmaan vähän siellä välilläkin ;)

   Eikö lankakaupat olekin ihmeellisiä paikkoja! Esittelethän tekosesi pian, pian. Haluun niin nähdä 8D

   Poista
  2. Lanka on aivan ihanaa ja takkisi on niin lähellä langan väriä kuin matta pinta voi olla kiiltävää pintaa ;-D. Kyllä varmaan kannattaa pyytää naapuriani käymään ostoksilla, takkisi suorastaan vaatii hiilenharmaata beanieta! Jos vain huomenna ehdin kuvata beaniemyssykän päivänvalolla, laitan siitä kuvan samantien.......

   Poista
  3. Kiitos Merja! En kai joudu nyt johonkin (hiili)kierteeseen?

   Poista
  4. Voi olla että joudut, ei voi tietää etukäteen ;-D. Uskallatko ottaa riskin.....

   Poista
 3. Ennenkuulumatonta - nimittäin koko beanie. Mistä sana oikein on peräisin ja miten se yhtäkkiä on tänne tullut? On mennyt ihan ohi minulta...

  Myssysi ovat houkuttevan kauniita, ja täsmälleen oikean värisiä. Kumpi reuna on sinun mielestäsi käytössä kivempi - luontikerroksen jälkeen heti alkava sileä (kuten näissä) vai edellisissä oleva resori?

  Vilahtaako kuvassa muuten myös se-oikea harmaa villakangastakki?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos ja kun menee Italiaan moneksi viikoksi, blogeihin ilmestyy takuuvarmasti sillä aikaa beanie. Eiköhän se ole yksinkertaisesti vaan sellainen lötkö, vähän venahtanut myssy.

   Tai sitten: http://en.wikipedia.org/wiki/Beanie_(seamed_cap)

   Edellisen postauksen tweed-pipoissa toisessa on resori, toisessa reuna on rullautuva sileä. En osaa sanoa, kumpi on kivempi. Minä kyllä kovasti yritän vetää rullautuvan reunan suoraksi ainakin edestä, en tykkää siitä makkarasta otsalla :(

   Kuvissa vilahtaa se oikea harmaa villakangastakki. En ymmärrä, miten sen etsiminen kesti ja kesti. Onhan harmaita takkeja tarjolla vaikka kuinka. En vaan halunnut mitään, mikä muistuttaa malliltaan kaikkia mulla tällä hetkellä olevia (niin kuin niistä tykkäänkin). Olen kovasti ihastunut näihin oversize(d) coat:

   http://www.pinterest.com/search/pins/?q=oversize%20coat

   ja nyt olen löytänyt mieleisen. Merjan myssyn ja kaulahuivin värinen charcoal, sikapehmeän (anteeksi ilmaisu) alpakan ja villan sekoitetta, T by Alexander Wang. Yritän saada jotain julkaisukelpoista, kunhan olen penkonut kaikki siihen etukäteen tekemäni neuleet esille.

   Poista
 4. Hyvänen aika. Mä en edes tiennyt mikä on beanie. Oon niin pihalla :-)
  Vaan kyllä beanien kanssa kelpaa ollakin pihalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enhän minäkään oikeasti tiedä. Tein vain, mitä pyydettiin ja olen ollut jo pihallakin ;)

   Poista
 5. Totta kai kaikilla on beanie ; ) Täällä kovasti jo syyhyttäisi alkaa kutomaan sellaista, mutta kun on muutama muu juttu vielä kesken ja ne olen nyt päättänyt tehdä valmiiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta tietenkin! Kaikki vaan eivät sitä itsekään tiedä ;)
   Kiitos,Tiina, kommentistasi. Kanssaelän tunteesi "syyhyttäisi alkaa..."

   Poista
 6. No on ne ihanat! Voi vitsit pakko kai minunkin on yrittää.. vaikka muutaman beanien olenkin ostanut. Mutta nyt alkoi tehdä mieli juuri tuosta langasta tehtyä... olkoonkin silmät ja suu karvoja täynnä :) Ja tuo hiilenmusta lankakin kuulostaa houkuttelevalta. Ja sun takki, vau!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marja! Angorabeanie on niin kevyt, ettei sitä edes tunne päässä. Ei mikään hikipipo, mutta angorahan on lämmin materiaali ohuenakin eikä hiukset sähköisty. Monta puoltavaa seikka vastapainona tuolle karvaisuudelle. Neuloin sukkapuikoilla suljettuna neuleena toisin kuin Johanna, hän neuloi tasona ja ompeli kiinni (miksi?). Jotain muutakin sovelsin, mutta ohje on niin helppo, ettet takuulla voi epäonnistua. Teet myös tytöille jotkut ihanan väriset, lanka on niin suloista.

   Värväsin siskon lanka-asialle Merjan vinkkaaman hiilenmustan langan perään. Langat on nyt ostettu ja innolla odotan, että saan ne hyppysiini.

   Kiitos takkikehuista (vaikkei siitä näy kuin napit), olen itse oikein tyytyväinen harmaaseeni kaikkien mustien jälkeen/rinnalle. Olen innoissani tekemässä pientä takki/asustekollaasia seuraavaa postausta varten.

   Poista
  2. Pakko päästä sanomaan, että kudoin myssykkäni 40 cm pyöröpuikoilla (paitsi loppukavennukset) ja olipa mukavaa ja helppoa kutoa aina vain oikeata ;-D.

   Poista
  3. Merja, jos vielä viitsit vinkata, "hiilipipo": 4 vai 4 1/2 ?

   Poista