lauantai 17. elokuuta 2013

Koukuttaa

Otin virkkuukoukun käteeni liioittelematta kymmenien vuosien jälkeen innostuessani suosituista virkatuista tarvikekoreista*). Ontelokuteesta isolla koukulla virkaten pienet korit valmistuvat nopeasti. Näitä on kiva tehdä neulomisen ohessa.

Tässä taas kiva lahjaidea. Viitseliäs pujottaa kauniin nauhan koristeeksi tai tekee korille myös kannen. Tai jos on oikein viitseliäs, virkkaa kesäkassin tai maton. Mulla on vielä matkaa moisiin suorituksiin. Olen ihan tyytyväinen, että saan aikaiseksi pienen korin. Olen joskus hamassa nuoruudessani virkannut kalastajalangasta päiväpeiton ja muita pienempiä töitä, mutta en mielestäni osaa virkata ja tykkäänkin neulomisesta ehdottomasti enemmän.

Korien materiaali on polyesteriä, korit soveltuvat näin hyvin kosteutta sietävinä myös kylpyhuoneeseen. Kuvissa valmistuneita valkoisia ja vaaleita beigejä. Olen varannut kudetta myös mustana, harmaana ja luonnonvalkoisena. Että oonko vähän koukussa?
- - -
*) Ohje: Novita Syksy 2013

12 kommenttia:

 1. Joo, koukussa oot!
  Virkkaamiseen tulee outo himo, kun valmista saa niin äkkiä. Tai siis, jos käyttää isoa lankaa ja koukkua. Nuoruuden päiväpeittoa sait varmaan koukuttaa aika kauan?
  Ja sekin, että virkaten saa jämäkämpää. Yritäs neuloa tuollainen kori, tulee aika lötkö, arvaan. Molemmilla puolensa!
  Kivoja koreja! Arvaat varmaan, että omat vastaavani on tehty ommellen pellavasta. Tein keväällä terassin ikkunalaudalle kolme välttämättömyyskoria: aurinkolasit, aurinkorasvat ja pikkusälä, jota aina kertyy ympär'ämpär. Kerrankin pysyi ordnung!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuoruudesta on niin pitkä aika, etten enää muista, kauanko päiväpeiton valmistuminen kesti. Muistan vaan, että mulla oli keskeneräinen "pala" mukana aina ja kaikkialla. Vilahtaa postauksessa:
   http://studio-ania.blogspot.fi/2012/04/joka-kuuseen-kurkottaa.html

   Näille koreille keksii vaikka mitä käyttötapoja. Säilytän niissä mm. käsityötarvikkeita, jotka muuten lojuisivat pitkin pöytää. Olen tehnyt myös matalareunaisempia koreja, jolloin näen heti, mitä pitää sisällään. Aion tehdä myös muutaman isomman nyt, kun tiedän, että ovat jämäköitä ja pitävät ryhtinsä. Että pitikin odottaa näin kauan, että sain aloitettua ;)

   Ihastuin aikoinani säkkikankaisiin pussukoihisi, jotka ovat oikeastaan myös "säilytyskoreja". Oletko esitellyt pellavasta tekemäsi? Näkisin oikein mielelläni :)

   Poista
  2. No enhän minä mitään ole kerennyt esitellä, kun laiskottelin koko kesän :-)
   Saa nyt nähdä, josko jaksaisi niistäkin pari fotograafia näpätä.

   On tuo päiväpeittosi ihan uskomaton. Kyllä väitän, että jopa sinulta on sen teossa aikanaan tovi vierähtänyt!

   Poista
  3. Pari fotograafia, kiitos, nina :)

   Poista
 2. Hurjan tyylikäs postaus jälleen. Ja mitä kauneutta oletkaan virkannut. Munkin pitäisi. Jospa nyt tästä saisin inspiraation ja innoituksen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sunkin pitää :) Luulin, että kaikki muut ovat jo omansa virkanneet, niin kauan jahkailin aloittamisen kanssa. Miksi se on välillä niin vaikeaa?
   Kiitos taas kommentistasi.

   Poista
 3. Tällaisesta nauhalangasta (tai miksi sitä kutsutan) olen aikoja sitten neulonut patalaput ja pannualuset. Ei tullutkaan mieleen että siitä syntyisi myös niin ihania koreja! Kiitos ideasta!:)) Ehkä joskus harmaassa tulevaisuudessa teenkin itselleni pari-kolme koria.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi uusista vinkeistä, Ilona! Minä tein kesällä pannunalusia - puusta. Viitsisinköhän kuvata ja esitellä ne. Joku muukin voisi innostua :) Tee ihmeessä muutama kori, josko se siihen jää. Tai sitten käy kuin minulle: koreja valmistuu jaettavaksikin.

   Poista
 4. Kyllä ovat hienoja, tahtoo kans :), mutta kerropa ohjeet. En ole virkannut varmaan 40 vuoteen, osaiskohan sitä enää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Korukokeilija. Omat korini olen tehnyt Novita-lehdessä Syksy 2013 olevan ohjeen mukaan. Kun en tiedä, mitä laki sanoo asiasta, niin en halua kopioida ohjetta tänne. Kuuklaamalla netistä löytyy varmasti vastaavia. Jos et saa ohjetta käsiisi, laita mulle sähköpostia :)

   Tuota samaa "osaiskohan sitä enää" minäkin pähkäilin. Kori on niin yksinkertainen tehdä, että jos minä, niin jokainen. Se täytyy sanoa, että näin paksusta langasta virkkaaminen tuntuu käsissä eri lailla kuin pehmeästä ohuesta langasta neulominen.

   Poista
 5. Vitsit, sulla on kyllä kaunis käsiala näissä virkatuissa koreissa niin kuin neulontatöissäsikin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Petra. Luulen, että näistä paksuista tuubilangoista virkatessa lanka ei koskaan jää löysälle, ja jälki on siten aina tasaista :)

   Poista