keskiviikko 28. elokuuta 2013

Impression jaspis

Sinistä impression jaspista ja Swarovskin opaali rondelli. Impression jaspista, sekä sinisenä että fuksiana, olen käyttänyt koruissani aiemminkin, mm:

• Perun opaali ja muuta sinistä
• Sangre de Toro

Kuvassa hennon vaaleanpunaisia pioneja. Olen käsitellyt kuvaa.
8 kommenttia:

 1. Mielenkiintoisen näköinen kivi tuo Impression jaspis, aivankuin lasihelmen päälle olisi sulatettu metallia. Ja kaunis koru noin hauskoista kivistä tuli ;-D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Merja, luulisin näitten voimakkaan väristen jaspisten olevan värjättyjä. Mulla on samaa kiveä näitten erilaisten sinisten ja fuksioitten lisäksi haalean sinivihertävän, veden, värisenä. Vaaleassa kivessä näkee selvästi, että kivessä on eri tyyppisiä/tiheyksisiä materiaaleja. Värjättäessä kuviot näkyvät voimakkaammin.

   Jaspiksesta Wikipedia sanoo: "Jaspis on tiivistä, läpinäkymätöntä kalsedonia. Se on epäpuhtauksien, erityisesti rautaoksidin punaiseksi, vihreäksi tai keltaiseksi värjäämä kivilaji. Jaspis on kvartsin muunnos, ja koostuu pääasiassa silikaatista. Jaspis on myös suosittu korukivi.

   Poista
  2. Jaspiksia on niin monennäköisiä ja minusta ne ovat kaikki kauniita. Olen ostellut niitä aika paljon, tykkään niiden monimuotoisuudesta, ne tosiaan saavat minussa piilevän kivihamsterin aktivoitumaan ;-D.

   Poista
  3. Näin on. Värjättyjä tai ei, kivet näyttävät kiviltä ei muovilta :)

   Poista
 2. Voi taivas tuota jaspista, hän on hieno. Näin sanoo täti, joka ei edes pidä sinisestä. Tästä se mun värimaailman muutos siis alkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi MiunMaun, moni muukaan ei tykkää sinisestä. Minäkin olen oikein opetellut. Tämän korun omistaja ihastui omaan siniseen rannekoruuni ja toivoi nimenomaan sinistä rannekorua. Valitsin koruun tarkoituksella sellaisia kiviä, joissa on ruskeaa mukana (näkyy aika huonosti kuvissa).

   Sininen koru ei missään nimessä vaadi sinisiä vaatteita, päinvastoin. Kauneimmillaan kirkkaan väriset korut ovat mielestäni beigen, harmaan ja hiekan väristen vaatteitten (lisäsin kuvan) somistuksena - ja tietenkin valkoisten. Laiseni väriaran on helpompi harjoitella värien käyttöä asusteilla kuin pukemalla kirkas väri päälle vaatteena.

   Poista
 3. Kauniita! Myös nuo Pionit, olisipas niitä oikeasti sinisinä :-). PS. Silmä lepää ihanasti kuvissasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Funky and Fifty ;-)
   Pionit ovat upeita vaaleanpunaisina, eikä kuvaa kauniista kukista pitäisi mennä sorkkimaan. Nyt kuitenkin näin.
   Ilahduttaa, jos olet viihtynyt :)

   Poista