perjantai 1. maaliskuuta 2013

"...why don't you give me a call?"


Mulla on viime päivät soinut päässä toi ABBAn "Ring, Ring" - näitten sormusten takia.

Vielä jos yhden kestätte, niin saatte kärsivällisyydestä kiitettävän. Olen käyttänyt sormussetissä kahta eripaksuista neliölankaa - 1 mm ja 2 mm. Milliset rinkulat on satiinipintaisia, ja noita kahta (ei kyl kuvassa erota) leveämpää olen jynssännyt sormet nirhamilla, että kiiltäis.27 kommenttia:

 1. Ihanat kuvat, ihana sormusketju! Toivottavasti sormet paranevat pian ;-D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos jälleen, Merja! Tuskan kautta tulokseen. Ei oikeesti: ilon kautta. Hellinpä sormiani vastapainoksi välillä pehmeällä villalangalla. Kaikki hyvin:)

   Poista
 2. Aina vaan paranee, taidokasta ja tyylikästä. Kiva idea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. HIeno asenne. Ettet vielä ole kyllästynyt! Kiitos taas.

   Poista
 3. Juuri kun luulin jo nähneeni kaikki rakenteet, joita sormuksissa voi käyttää... Tosi mageeta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole itsekään nähyt aiemmin, mutta kuten monen muunkin jutun kanssa: on jo takuulla keksitty! Harmittelin tossa, kun rinkulat etsi toisiaan pitkin pöytää. Piti tehdä kahleet. Kiva, kun diggaat.

   Poista
 4. Mitä tähän osaa taas muuta sanoa, kun että ihanat <3 Ja tosi kivat samannäköiset kengät kun mulla :) Tilasin juuri ruskeana samanlaiset, pakettia odotellessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pinja :) Aah, ihanat kenkulit sulle tulee! Omani on ASHit ja niin mukavat jalassa, ettei muissa haluta askellella. Ronskit ja oivat Suomen kevätloskiin.

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Voi kuinka kiva kuulla, ettei mun "välähdykset" ole ihan ala-arvoisia. Kiitos Sari :)

   Poista
 6. Hei!
  Pitkään olen jo piipahdellut blogissasi katsomassa ihania käsitöitäsi, mutta nyt vasta ekaa kertaa kommentoin. Tosi kauniit sormukset. Millä tekniikalla olet valmistanut nuo ja pystytkö tekemään kotioloissa vai esim. kelloseppäkoulun tai vastaavan tiloissa, josta löytyy tarvittavat työkalut?
  Osaisinpa itsekin tehdä tuollaisia :) Toistaiseksi vasta ensimmäinen työväenopiston hopeakorukurssi käytynä.
  Mukavaa kevään odotusta!

  Laura

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Laura!

   Niin nämä sormukset kuin muutkin ohuet rinkulat olen tehnyt joko nelikulmaisesta tai puolipyöreästä hopealangasta. Leveämmät sahaan hopealevystä ja kaikki olen tehnyt sormuksiksi taivuttamalla sormuspihdeillä, edelleen juottamalla jne. Ihan kotona. Ainoa ero kotona tekemisessä omalla kohdallani on se, että mulla on juottamista varten vain pieni kokkipoltin, toho. Olen juottanut jopa tämän pääkallosormuksen pienellä tohollani:

   http://studio-ania.blogspot.fi/2012/09/putken-patka.html

   Toki kotiin voisi hankkia isonkin polttimen, mutta tekemiseni ovat niin vähäisiä, etten ole viitsinyt. Iso kaasupullo ja muut välineet vievät tilaa jne. Tiedän kyllä, että on olemassa myös ns. "välimuotoja". Kaikki muut työkalut olen hankkinut pikkuhiljaa harrastuksen edetessä. Olen ollut hopeasepän opissa opettelemassa sekä sormuken teon että kivenistutuksen - ja oli siellä kultaseppäkin neuvomassa. Olen ihan tavallinen koruharrastaja, työni ei liity sen enempää koruihin kuin käsitöihin yleensäkään.

   Kivan harrastuksen olet valinnut! Aurinkoisia kevätpäiviä myös sinulle :)

   Poista
  2. Kiitos vastauksesta. Tässähän on siis toivoa itselläkin kehittyä taitavammaksi harrastuksen edetessä! ;)

   Poista
  3. Ole hyvä Laura. Niin koruilussa kuin monessa muussakin asiassa into ja halu oppia on kaiken aa ja oo. Ei mikään estä opettelemasta esimerkiksi sormuksen tekoa ihan itse. Ei se ihmeitä vaadi. Tulen kanssa tulee olla erityisen varovainen. Aina.

   Avaahan blogi koruillesi!

   Poista
 7. Aivan ihania töitä ja kuvia jälleen kerran. Onko sinulla valmiina studio, jossa kuvaat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maija-Liisa! Mistä lie tuo "studio" aikoinaan bloginimeen ympätty... toiveajattelua. Kuvaan pääasiassa ruokapöydällä. Ikkuna on etelään ja sälekaihtimia säätämällä saan liian auringon piiloon, siis silloin kun sellaisen vaara on. Pimeänä aikana en halua kuvata keinovalossa, joten käytän hyväkseni päivän valoisan hetken (jos ollaan samaan aikaan kotona). Ei siis minkäänlaisia studio-olosuhteita ;)

   Poista
  2. Mutta tuo paikkahan vastaa ihan studio-olosuhteita ;) Keinovalo onkin niin kökkö. Olen yrittänyt itse laittaa valmiiksi paikkaa, jossa olisi aina valmiina kamera ja vähän valoja, jotta tulisi enemmän kuvattua, mutta on vähän vaiheessa.

   Poista
 8. Kyllä näitä jaksaa katsella! Lisää vaan :-)
  Hieno idea linkittää nuo kapoiset yksilöt toisiinsa. Tulee kivasti "massaa". Ihanan moderneja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kannustuksesta, nina :)
   Kahdeksasta sormuksesta linkkirenkaineen tulee myös juuri ranteeni kokoinen ketju. Kun kyllästyn sormukseen, lisään siihen lukon.

   Poista
 9. Sielu lepää näissä sormuspostauksissa(kin)! Tosi kauniita koruja ja taas niin kauniisti esitettynä. Viikkoni alkaa siis vallan kauniissa merkeissä näitä ihastellessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lissu. Oikein ihanaa viikkoa kaikin puolin!

   Poista
 10. Aivan käsittämättömän ihana sormus!! Mistä niitä saa ostaa ; )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiina, kiitos ihan hurjasti! Jos ehtisin olla ahkera, noita olisi tosi kiva tehdä enemmänkin, vaikka muutama myyntiin. Katsotaan.
   Alkuperäinen ajatukseni oli tehdä tuo sormus arvottavaksi. Meni pupu pöksyyn: "ei kukaan osallistuisi saati pitäisi tuollaista sormessaan". Olen siis pitänyt itse.

   Poista
  2. Et ole tosissasi! Arvottavaksi! Minut voit lisätä arvonta-, osto- tai mille tahansa listalle, jolla tuollaisen voisi saada.

   Poista
 11. Kyllä varmasti monet haluaisi pitää tuota sormissaan (minä mukaan lukien) ;) Hieno idea tosissaan tuossa sormuksessa <3 Tykkään kybällä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmisten makuja ja mieltymyksiä on vaikea ennustaa. Jotkut tykkää, jotkut ei. Niinhän sen pitää ollakin. Mun mielestäni toi on kiva, on sitten uutuudenviehätystä tai jotain muuta.

   Poista
 12. Täältähän taisin löytää vilauksen saappaistasi tai ainakin jotain hyvin tutun näköistä ;-D.

  VastaaPoista