perjantai 22. helmikuuta 2013

Herkkää hopeaa

Kesää (ensi viikolla alkaa kevät!) enteillen kyhäsin yksinkertaisen, hentoisen ranneketjun pienine riipuksineen ja ideoita keräillen kollasin kuvia aiemmin tekemistäni hopeakoruista. Olen erityisen ihastunut kapeisiin hopeasormuksiin ja kevyisiin kaula- ja ranneketjuihin. Kunhan raaskin irrottaa käteni keskeneräisistä neulomuksista, erityisesti kapeitten hopeasormusten tekeminen houkuttaa taas kovasti.

10 kommenttia:

 1. Kapeat sormukset ovat tosi kauniita ja tuo leveä pääkallosormus on aivan ihana. Ovat ketjutkin kauniita ;-D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Merja! Leveät sormukset eivät ole kauhean mukavia kesällä, kun on kuuma ja kädet hikoavat ja sormet turpoavat. Tykkään erityisesti kesäisin pitää noita kapeita rinkuloita, joskin käytän niitä kyllä ihan ympäri vuoden. Kivointa kuitenkin on niiden tekeminen.

   Poista
 2. Pitkästä aikaa poikkesin katsomaan blogiasi ja on kyllä kaunista, niin kaunista! :) Itselläni on pöydällä huomista varten puolipyöreää, pyöreää ja neliskulmaista hopealankaa ja tarkoitus olis kans tehdä iso pino kapeita sormuksia. Olen jotenkin "onnistunut" hukkaamaan muutaman, mutta onneksi niitä saa tekemällä lisää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heipsan, pitkästä aikaa! Jos koruja etsit, jouduit vähän skrollaamaan ;) Villalangat ovat viime aikoina olleet tuottoisampia kuin hopealanka. Nuo pikkuruiset rinkulat tahtovat kadota jo tekovaiheessa. Niitä on hankala pitää hyppysissä ja parhaiten ne löytää pöydän alta lattialta. Mut kiva niitä on tehdä ja käyttää.

   Poista
 3. Kyllä kevääseen käy mahtavasti tällainen kevyt ja herkkä. Minua kiinnostaisi myös kovasti tuollaiset kapeat sormukset, mutta pitäisi mennä ihan kurssille niiden tekoa varten. En ole hopeaa käsitellyt juuri muuten kuin pihtien kanssa :) Kauniin herkkä tuo ketju!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kurssilta saa hyvät perustiedot sormusten tekemiseen, jos ei halua oppia kantapään kautta ja mahdollisesti tuhlata kallista raaka-ainetta. Tekniikkaa voi soveltaa muuhunkin koruiluun ja korunosiin. Vaan pihtejä sormuksiinkin tarvitaan, sormuspihtejä ja vielä kaksin kappalein. Kiitos kommentistasi Henna ja reippaasti vaan "koulun penkille"!

   Poista
 4. Ihania <3 Kuten korusi ja kuvasi aina. Itse pidän totaalista korulakkoa. Ensin täytyy olla kaikki edelliset ulkoilutettu edes kerran, ennenkuin saa tehdä mitään uutta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pinja. Mun ei tarvitse korulakkoilla, en ehdi tehdä kaikkea, mitä haluaisin (siis tehdä, en haalia itselleni). Tai järjestelykysymyshän tämä on: minkä tekemistä pitää tärkeämpänä (lue: kivempana, mielenkiintoisempana, ajankohtaisempana) kuin jonkun toisen. Olen huomannut, että jos korut eivät ole "hyvässä järjestyksessä", niitä ei löydä (huomaa, muista) ja jäävät siten käyttämättä. Mulla on tekemistä tälläkin saralla, vaikka ajatus on selkeä.

   Poista
 5. Ihanan kauniita hopeakoruja teet, yksinkertainen ja siro on kaunista <3 <3 <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Veera, en osaa kovin monimutkaisia tehdä ja no, on mun makunikin aika yksinkertainen.

   Poista