keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Vuoden toisena päivänä

Hyvää alkanutta vuotta! Aloitetaan se värikkäästi.

Kuvissa siskon lahjaksi teettämä ja yhdessä ideoitu harmaa-fuksiasävyinen akaattikaulakoru hopeisine somisteineen. Korussa on erilaisten raita-akaattien lisäksi viistehiottuja purppura-akaatteja, mustia onykseja ja Swarovskin pieniä AB-kristallihelmiä. Skröpelöpintainen viininpunainen persoonallisuus on lasihelmi. Pyöreää harmaata akaattia somistaa rivi kirkkaita Swarovskin kristalleja. Metalliosat ovat sterlinghopeaa ja hopeahelmet Balin hopeaa. Korun pieni punsseloitu nimilaatta (kuvassa manipuloitu) killuu kuvioidusta pantalangasta tehdyssä renkaassa.

Kuvauspäiväksi tälläytyi tahtomattani pimeääkin pimeämpi päivä. Pahoittelen kuvien kohinaisuutta.

Lukijakaarti on jälleen saanut täydennystä. Tervetuloa! Toivon, että viihdytte. 

12 kommenttia:

 1. Herkullista :) Varsinkin tykästyin kovasti tuohon toisen kuvan graafiseen möllykkään :) se mikä itseäni värjätyissä akaateissa harmittaa eniten on, että ne valolle altistuessaan menettävät sen kirkkaan värin ja muuttuvat rusehtaviksi.. Onneksi se vie aikaa, eikä tapahdu ihan hetkessä.
  Ja mitä kohinaan tulee, se näyttää taustalla taiteelliselta. Kohti valoa mennään taas onneksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korukivien värin hailakoituminen on ikävää. Värjätyistä akaateista lähtee reippaasti väriä jo pesuvaiheessa. Tämä koru olisi pitänyt tehdä esimerkiksi labradoriitista ja rubiineista (ollapa materiaaleja tarjolla ja paljon rahaa!). Olen tehnyt itselleni vuosia sitten noista samaisista (ovat siis vanhoja) raita-akaateista rannekorun, ja onnekseni värit ovat säilyneet kirkkaina.

   Olen välttänyt korujen kuvaamista ihan viimeiseen asti. Yleensä havahdun näihin askareihini iltamyöhällä. Pimeässä kuvattaessa kohtuullisenkin lopputuloksen saaminen vaatii niin paljon jälkityötä. Mutta, kuten sanot: kohti valoa mennään!

   Poista
 2. Jälleen kerran ihana tuotos ja aika ihanat värit :), ja parantuneet tapani :) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Korukokeilija. Koru ei ole mun väriseni. Kuitenkin muutaman hetken sitä kaulalla keikutellessani tuli taas kerran mieleeni, että voisinpa käyttää minäkin. Toistamiseen on tärkeämpää tekemistä kuin itselle se joku koru - ja niin se "voisin mäkin pitää" jää taaskin tekemättä.

   Poista
 3. Täällä toinen (ainakin hetkellisen, ei kuitenkaan uudenvuodenlupausta) parannuksen tehnyt. :D
  Sommittelutaito, värien yhteensopivuus, kuvaus, kuvanäsittely, erilaisten kuvien asettelu... Kaikki tuo just, joka vaatii taitoa, silmää ja aikaa, ovat tämän blogisi käsittämättömän kauneuden takana. Ja tietysti kauniit, kauniit korut. Oi tämä olisi ihan mun. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis kiitos, suntsa :) Eikä mitään paineita.

   Poista
 4. Tuo on niiiin namu, että tekisi mieleni suuhun pistää ja maistaa!
  Todella upeita kiviä ja ihanasti erilaisia. Ihan ei ole minunkaan värimaailmaani, mutta mieluusti katselen... kun en maistamaankaan pääse ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vieraalle tekeminen on aina vähän jännää. Olen tavannut korun saajan, mutta en tunne esimerkiksi hänen vaatemakuaan tarkasti. Itselle ja tutuille tehdessä tietää tarkkaan, mitä saa ja voi olla. Toisaalta, jos tekisin ainoastaan itselleni, aika väritöntä olisi. Kiitos kommentistasi, nina.

   Poista
 5. Tosiaan, melkoinen namunen! Minulla olisi akaattia samoissa väreissä, mutta en ole osannut tarttua niihin. Ehkä täytyy valita neutraaleja kavereita tai pistää vaan rohkeasti tuulemaan :)

  Mitä ihaninta uutta vuotta Sinulle ania!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korua tehdessä olin aika solmussa ja kauhean epävarma väristä, vaikka se olikin ihan toiveiden mukainen. Valmis korukin oli vielä aika 'outo'. Pidin korua parina päivänä muutaman tunnin kaulalla yksivärisen sekä harmaan että valkoisen puseron kanssa ja koru rupesi näyttämään tosi kivalta. Menee varmasti mustankin kanssa, mutta harmaa/valkoinen on tosi raikas yhdistelmä.
   Kiitos samoin Henna, olkoon alkanut vuosi täynnä ilon päiviä!

   Poista
 6. Tykkään siitä, että jokainen kivi on erilainen - se tekee korusta kiinnostavan. Tässäkin korussa värit toimivat hyvin yhteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla oli aika tarkka ohjeistus värien suhteen. Kiviksi valikoitui sitten niitä, mitä varastossani oli. Mitään uutta tätä varten en ostanut (en ehtinyt ostaa). Lahjan saaja kuulema ihastui koruun aidosti, ja sehän on paras kiitos ikinä.
   Minä kiitän sinua kommentistasi.

   Poista