tiistai 29. tammikuuta 2013

Vihreä katselmus

Mun kello on edelleenkin talviajassa, eikä kuvasaldokaan vielä lupaa kevättä. Vihreää kyllä, muttei keväänvihreää.

Harmaanvihreä, oliivinvihreä, on niitä harvoja vihreän sävyjä, jonka edes jollain tavalla luulen sopivan mulle. Ainakin se on väri, josta pidän.

Kuvan koru on vuosia vanha ja siinä on makeanvedenhelmiä, lamppulasihelmiä, Swarovskin kuutioita ja hopeaa. Olin purkamassa vähälle käytölle jäänyttä korua, mutta tulinkin toisiin ajatuksiin. Annan sille vielä mahdollisuuden. Rupikonnanvihreän kaulakorun säätöketjussa, niskassa, on hopeinen sammakkoriipus.

Mulberrysilkkinen neulomus on kesän lopulla valmistunut kauluri.

12 kommenttia:

 1. Voi mitä vihreitä ihanuuksia! Kauniit materiaalit, ja miten söpö samppi!

  Vihreä on mun ehdoton lemppari. Varsinkin sellainen lämmin sammal tai metsä tai mikä lie. Oliivi tosiaan taitaa olla enemmän harmaanvihreä, mutta tuossa kuvassa osa helmistä näyttää juuri sellaisilta lämpimänvihreiltä, samoin tuo alimmainen kuva neuleesta. Mulberry-silkki on mitä ihanin materiaali.

  Näitä kuviasi katsellessa iskee kyllä kauhea himo tehdä jotakin kaunista.:) (Mulla olisi muuten jotakin viininpunaista silkkilankaa jossakin odottamassa varmaan sitä, että koi on ensin ne syönyt. :D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen tutustunut vihreään vasta ihan viime vuosina. Aiemmin en tykännyt yhtään, en mistään sävystä. No, kuljin sata vuotta pelkässä mustassa.
   Kuvat ovat kauhean erisävyisiä. Tuossa yhdessä helmet ovat kuin Jalostajan purkkiherneet rivissä.
   Eikös silkki ole koivapaata? Mutta muuten... nopeasti jotain ihanaa siitä viininpunaisesta. Tahtoo nähdä!
   Kiitos suntsa!

   Poista
 2. Voi että mitä kuvia taas...
  Tuo koru on kyllä aivan upea!


  http://lumpeen.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon kiitoksia, Miharu. Luulen vihreän värin karkottavan katselijoita. Se ei ole monenkaan suosikki. Makuasioita, joista saa olla eri mieltä :)

   Poista
 3. Huiman kaunis tuo vihreän sävy ja ihastuin etenkin noihin lamppuhelmiin, aivan ihania!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Henna. Kun musta tuntuu, että kauniit lamppuhelmet hukkuvat tuonne kaiken muun sekaan, niin olen ajatellut pelastaa ne sieltä ja tehdä korun, jossa nimenomaan lasihelmet olisivat pääosassa. Tässä kypsyttelen ideaa.

   Poista
 4. Oih ja voih! Kaunista. Rakastan NIIN tuota vihreänsävyä. Sielu lepää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös vihreän värin sanota rauhoittavan ja vielä parempi, jos sielukin lepää. Johtuu varmaankin siitä, että vihreä on luonnon väri. Meillä kesällä, ja tuolla etelämpänä saanevat nauttia ympäri vuoden.

   Poista
 5. Vihreä on ruvennut kiehtomaan, juuri sellainen oliivinvihreä. Ostin ulkoilutakiksi ohuen untuvatoppiksen, väriltään oliivinvihreä vaikka olisi ollut mustakin tarjolla ;-D.

  Tuohon rupikonnanvihreään en taida olla vielä valmis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nää on niin kivoja: "... vaikka mustakin olisi ollut tarjolla". Joitain vuosia sitten en varmasti olisi valinnut mitään muuta kuin sen mustan. Ilokseni olen edes vähän reipastunut. Jotkut vihreän sävyt ovat niin jänniä, ettei niitä heti edes miellä vihreiksi. Valokin vaikuttaa sävyyn, saattaa näyttää ruskealta tai harmaalta.
   Sinulla on itselläsi niin hyvät värit, että sinulle sopii varmasti tuo oliivinvihreä siinä kuin viininpunainen ja se ikisuosikki mustakin.
   Rupikonna odottakoon aikaansa tai hypätköön jonkun toisen olalle!

   Poista
  2. Lisäänpä vielä, että tässä on mielestäni hienon värinen vihreä takki kauniisti asustettuna, kuten me olemmekin jo noteeranneet:

   http://preferita.blogspot.fi/2013/02/vihrean-takin-asusteet.html

   Poista
  3. Tuo Preferitan takki on tosiaan kauniin värinen ja mallinen. Jos en tietäisi jo etukäteen, että Zaran koot eivät riitä minulle, olisin sännännyt Zaraan takkia sovittamaan ;-D.

   Poista