perjantai 18. tammikuuta 2013

Nostalgiaa

Olen pitkin syksyä joka kerta lankakaupassa asioidessani hypistellyt ihanan näköistä Nostalgiaa. Kun en keksinyt muuta tekosyytä neuloa vielä parit lapaset, niin pitihän mun kokeilla tätäkin. Varsikin mustasta Nostalgiasta neulottu neule näyttää ihan viimeaikojen naisten takkikangassuosikilta pippuritweediltä.

Erityisiä kohokuvioita ei ainakaan tummasta langasta kannattane väännellä, sitä nimittäin ei valmiissa työssä huomaa. Omien lapasteni kämmenselkään neuloin kuitenkin palmikoita. Neule on erityisesti palmikoitten kohdalla tiivistä ja lämmintä.

Pippurisen neuletyön yksityiskohtien (lisäykset, kavennukset) tarkastelu varsinkin iltahämärissä (on meillä sähkövalo) on aika tihrustamista, joten ainakaan minä en kovin monimutkaisia neulemalleja langasta haluaisi neuloa.

Viimeisetkin langanpätkät uppoaa alla oleviin jämälapasiin. Jokohan voisin viitata kintaalla tälle sortille ja siirtyä seuraaviin haasteisiin.
Kuinkahan monet vantut pitäisi pukea päällekkäin, että viikonloppuna tarkenisi?

11 kommenttia:

 1. Noi on ihanat, juuri täydellisyyttä hipovat ja todella cool väri. ;)

  Mä ihailen niin paljon tuota sun taitoa tuottaa tollaisia upeuksia. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos IMAGE. Jos en väärin arvaa, kaikki missä on mustaa ja valkoista ja piristyksenä mahdollisesti villiä harmaata, taitaa puhutella sinua ;)

   Ei lapasten neulominen (siis tällaisten yksinkertaisten) ole mikään taitolaji. Enemmänkin on kiinni siitä, että joko tykkää neuloa tai sitten ei. Minä en osaa, enkä jaksa opetella, mitään erikoisjuttuja. En ole kovin kunnianhimoinen tässä(kään) harrastuksessa.

   Poista
 2. Voi että neulot ihania lapasia!! :)
  Mukavaa viikonloppua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saila, on kunnia saada sinulta kannustusta ja palautetta. Kiitos! Sinä, jos kuka, olet lahjakas taituri.
   Viikonloppu ei ole ollut kauhean mukava :( Parin vuoden eron jälkeen, ilkeä flunssa muisti, että minäkin olen olemassa. Oikeasti kävi jo jouluviikolla tunnustelemassa maaperää ja nyt tuli oikein ryminällä. Toivottavasti teillä ollaan oltu terveinä. Eniten tässä huolestuttaa nyt se, etten ehtinyt hankkia lankoja uuteen työhön ja onko mulla mitään jemmassa toipilasajaksi.

   Poista
 3. Lapasesi ovat kauniita ja tyylikkäitä. Pidän niistä kovasti. Onko tuo oikeesti 7 veljestä Nostalgiaa? Ajattelin, että neuloisit VAIN silkkialpakkakasmirista ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi Lissu ;)

   Valitsen töihini aina tarkoituksenmukaisen langan. Neulon sukkia mm. 7 veljestä -langasta ja siitä samasta olen tehnyt nilkkiksiä, kämmekkäitä ja myös lapasia. Lanka on kestävää ja konepestävää. Ja nämä neulomukset yleensä puen jonkun muun asusteen päälle, lapasten ja kämmekkäitten alle nahkahanskat jne. Kutiaa, kutiaa... ei se kämmenen kohta, mutta ranne on jo niin herkkä.

   Se, että suosin silkkialpakkakasmiria johtuu yksinkertaisesti siitä, etten pysty pitämään kaulalla, paljaalla iholla, kutittavaa villaa. Omiksi (ja samantien muille neulomien) kaulahuivi- ja kaulurilangoiksi mun on valittava jotain muuta - ja näiden silkkialpakkakasmirien allekin jouduin useimmiten laittamaan silkkihuivin. En ole hienohelma, mutta näin on kohdallani. Akryyli ei ole mun juttuni.

   Petroolin sinisen kaulurin
   http://studio-ania.blogspot.fi/2012/09/winter-is-coming.html
   neuloin ohjeen suosittelemalla langalla ja voin sanoa, että eipä ole ollut mun suosikkilankani. Kuvia katsellessa puistattaa kauluri paljaalla iholla, vaikken sitä noin käytäkään.

   Olen pahoillani, jos olen antanut vaikutelman, ettenkö kelpuuttaisi tavallisia lankoja töihini. Joudun tekemään näitä lankavalintojani tai sitten yksinkertaisesti olemaan käyttämättä mitään itse neulomiani. Sama pätee kaupasta ostamiini neuleisiin.

   Poista
  2. Vastaus kysymykseesi: Oikeesti 7 veljestä Nostalgiaa ;)

   Poista
 4. Nyt kadutta, että kommentoin tuolla tavalla :) Kirjoittaminen on aika jäykkä tapa antaa palautetta. On totta, että lanka käyttötarkoituksen mukaan! Sinä saat 7 veljestä -langankin näyttämään joltakin silkkialpakkakasmirilta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Höpsistä! Sait minut lukemaan kaikki neulepostaukseni läpi 8))

   Alkuperäinen tarkoitukseni oli, etten blogissani "mainosta" mitään, mainitse nimiä, merkkejä... no mitään. Tämä on onnistunut korujutuissa melko täydellisesti jo ihan senkin takia, etten yksinkertaisesti muista mitä, missä ja milloin eikä helmissä lue nimiä (muutamaa poikkeusta lukuunottamatta).

   Samaa yritin neulomusteni kanssa. Materiaalivalinnat ovat makuasioita enkä ole alan asiantuntija. Lukijat kuitenkin tiedustelivat kommenttibokseissa ja sähköpostitse käyttämiäni lankoja, eikä minulla ole mitään syytä, miksi en niitä kertoisi. Mainitsen nykyään usein langan merkin, laadun ja värinkin, mutta en mainostele ostospaikkoja edelleenkään (vai?). Sähköpostitiedusteluihin olen antanut perusteellisiakin selvityksiä. Perussukkalankoja en ole maininnut, niissä jokaisella lienee omat lempparinsa ja niitä on helposti saatavissa.

   Minua oikein huvitti lukiessani läpi huivipostauksiani :) Olenko neulonut yhtäkään huivia ns. villalangasta? En ainakaan itselleni! Ne on kaikki silkkialpakkakashmirmerinokamelia! Aivan kuten kaikki kaupasta ostamani neuleetkin, puserot, neuletakit, mekot...

   Tiedätkö, neuloessani noita viimeisiä (ei-esittelemiäni) koiran villapaitoja ns. perusvillalangoista mielessäni pyöri koko ajan, että mahtaako tämä kutittaa (paksuvillaista) koiraa vatsan alla? Siellä kun on paljasta, paljaahkoa ihoa esillä? Oikeesti. Kun itse kutisee hillittömästi, luulee välillä, että niin tekee kaikki. Karmein tunne on se, kun on pukenut jotain "yllätysvillaa" päälleen ja ihon lämmittyä alkaa se kauhea kihelmöinti eikä ole tilaisuutta vaihtaa vaatetta tai riisua hirvitysvillaa pois. Tiedän, etten ole ainoa "prinsessa".

   Nyt pyydän sinulta anteeksi tätä pöhköä avautumistani. Et sanonut mitään pahaa, tajusin kyllä - ja iskit silmää päälle. Suhtaudun vastaisuudessa vähän varoen lankaylistyksiini ja ehkä avaudun yksityiskohdista vasta jonkun niistä erikseen tiedustellessa. Tarkoitukseni ei ole ärsyttää ketään, mollata mitään. Mutta kyllä mä kauhean mielelläni ylistelisin ihania, pehmeitä neulelankoja - vaikka sitten privaatisti.

   Kamui edelleen?

   Poista
  2. Ehdottomasti kamuja! Tykkäisin kovasti jos enemmänkin kertoisit lankojen materiaaleista ja merkeistä. Ne on aina mukavia vinkkejä löytää uusia juttuja. Olen tästä ja muista lukemistani blogeista löytänyt paljon kivoja uusia asioita ja tuotteita joihin tutustua. Varsinkin me, jotka emme hyödy kaupallisesti tästä bloggaamisestamme, voimme aivan rauhassa mainita vaikka mitä merkkejä :) Pliis, pysy sellaisena kuin olet! Ja kirjoita edelleen vapautuneesti liikaa miettimättä.

   Poista
  3. :)

   Pidän toiveesi mielessä. Muutetaan toimintasuunnitelmaa sitten, kun ne rahavirrat saavuttaa meidätkin ;)

   Poista