perjantai 4. tammikuuta 2013

Lapaset

Vaikka viime päivät ollaankin rämmitty vesisateessa, on talvea vielä jäljellä. Viimevuotisen kämmekkämaratonin jälkeen on lapasinnostus vienyt nyt mennessään. Kaikki alkoi siitä, kun tytär pyysi, josko voisin neuloa hänelle lapaset. Apua! Eikö mun lapsella ole lapasia :(

Nyt on. Sukkalankojen jämät tuli kiitettävästi käytettyä. Lapaset on neulottu joskus oppimani peruslapasohjeen mukaan kuviota vaihtelun ilosta vähän muunnellen.
Loppiaista!

14 kommenttia:

 1. Ihania lapasia!
  Palmikot ovat aina kauniita !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila. Kalpenevat omiesi rinnalla, mutta eikö tärkeintä ole nauttia tekemisistään, vaikkei lopputulos ihan täydellinen olisikaan. Palmikot ovat kestosuosikkeja - ja, no en kovin montaa kuviota ulkoa osaa neuloa, että siinäkin selitys. Olisi kiva neuloa monivärisiä, niitä kuviojuttuja, mutta nämä helpot passaavat mun aikatauluun ja menttaliteettiin hyvin.

   Poista
 2. No juuri. Mun lapseni pyysi kaksi vuotta sitten mustia villasukkia, ja ne on edelleen kesken. Häpeen. :D

  On muuten hienoja lapasia. Sun lapsellasi on hyvä äiti. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt suntsa puikot heilumaan ja äkkiä. Lapsen jalkoja palelee. Mustasta langasta ei ole kovin kiva neuloa pimeään vuodenaikaan. Varsinkaan, jos täytyy nähdä jotain. No, sukat valmistunee aikanaan. Ehkä lapsesi jossain vaiheessa neuloo ne itse loppuun ;) Ollaan me hyviä äitejä vaikkei neulottaisikaan!

   Poista
 3. Voi miten kauniit nuo viininpunaiset lapaset ovat ;-D. Minulla on jo vuosia ollut käytössä Tallinnasta ostetut kuviolapaset, jo toinen pari samaa kuviota. Ensimmäisesta parista hukkasin toisen lapasen, harmitti, varsinkin kun tuossa parissa oli tosi kauniit värit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Merja! Jätin toiset viininpunaiset itselleni, kun mulla on samanvärinen kauluri, sukat ja pitkikset. Virolaiset käsityöt ovat kauniita. Juuri sellaisia kuviolapasia haluaisin osata (ja ehtiä) tehdä. Mun neulomiset on yleensä leffankatselun sivutuote, joten ei onnistu mitkään monimutkaiset jutut. Ehkä joskus.

   Poista
 4. Ihania lapasia ja mahtavia värejä. Lapasista tulee aina niin lämmin ja kotoisa fiilis, pitäisi käyttää enemmän. Ne nahkahanskat tulee vain kaivettua useimmiten käteen, kun autolla ajaessa nuo lapaset ei oikein toimi.

  On niin ihana katsoa, kun innostut jostain, niin tulosta sitten kanssa syntyy. Minä innostun, aloitan ja projekti jää torsoksi lähes poikkeuksetta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä käytän lapasia nahkahanskojen päällä. Lämmin ja tuulenpitävä yhdistelmä, ja tarpeen tullen lapaset voi riisua pois.

   Kun on tehnyt yhdet vaikkapa lapaset, niin on helppo tehdä monet peräjälkeen, kun ohje on valmiina muistissa. Valmistuu huomaamatta ja melkein ihan itsekseen. Kiitos kommentistasi, Henna :)

   Poista
 5. Kauniita lapasia. Sinun lapasinnostuksesta tietämättä olen myös itse innostunut tekemään lapasia. Eka kokeiluversiot itselle ja nyt toiset tulossa tyttärelle. Kalpenevat kyllä sun palkkioihin verrattuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hurraa! Muutkin on hurahtaneet. Neulo sitten vaikka eri värisiä ja vähän modifioiden, niin saat vaihtelua asusteisiin - eikä ole niin yksitoikkoista työstää. Ja höpö, sinun lapasesi ovat takuulla mitä parhaimmat.

   Poista
 6. Sulla on niiiin kauniita lapasia, huiveja, pipoja ja vaikka mitä!
  En osaa vielä kutoa kuin pipoja, joten voisitko laittaa tuollaisen lapasen ohjeen? Noiden malli näyttää tosi istuvalta eikä sellaiselta vimpulalta, joita jotkut kutovat =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Misty!

   Katselin vähän nettien lapasohjeita ja Novitan oheinen ohje

   http://www.novita.fi/cms.php?cms_cname=neulemallisivu&nlm_id=91716

   on hyvä perusohje ja stemmaa omaani aika tarkkaan. Neulon esimerkiksi omaan nro 6 - 6 1/2 käteeni lapaset 40 silmukalla ja teen peukalokiilaan lisäykset 4 kertaa, muuten Novitan ohjeen mukaan. Vaihtelun vuoksi muuntelen neulemallia vähän mieleni mukaan. Kannattaa muistaa, että esim. palmikko vetää neuletta jonkin verran kasaan, tällöin voi halutessaan lisätä muutaman silmukan resorin jälkeen. Oheisella ohjeella onnistut varmasti. Peruslapaset on helpot neuloa.

   Poista
 7. Jostain syystä tämä kommentti ei näy täällä, olen saanut sen sähköpostiini:

  "Flo by Ilona http://flo-by-ilo.blogspot.fi/ :

  Aivan ihanat lapaset! Sinulla on silmä väreille.
  Kiva seurata, kun ihmisillä välillä tietyt vaiheet päällä :)) Itelläni on nyt ns sukkavaihe :)"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi Flo by Ilona. Jostain syystä kommenttisi ei julkistu täällä blogissa, joten siirsin sen sähköpostistani.

   Lapasten värit valikoitui jo valmiina olleista sukkalankojen jämistä. Eniten tykkään harmaasta, mutta vaihtelun vuoksi on kiva neuloa edes vähän eri värisiä juttuja. Sitä jää helposti nalkkiin jonkun jutun kanssa. Kun esimerkiksi sukan ohje on takaraivossa, niitä on niin kiva neuloa peräjälkeen vaikka monet kymmenet. Minä neulon edelleenkin lapasia ja haaveksin isommasta työstä, neuletakista. Niitä en varmaankaan teen yhtään enempää kuin sen yhden, jonka toivon mukaan saan jossain vaiheessa aloitettua ja toivottavasti myös valmiiksi.

   Hienot sinun kahden puikon sukkasi. Sellaisia en ole koskaan neulonut.

   Poista