maanantai 7. tammikuuta 2013

Laatikkoleikki

Postauksessa "Suunnittele pikkurasia" toivoin teidän ideoivan täällä blogissakin vilahtaneelle ja esimerkiksi korurasioina käyttämäni kaltaiselle rasialle uuden, sinun näköisesi ilmeen. Kivoja ideoita on sadellut, kiitos niistä.

Toteutin ideoistanne kaksi. Ensimmäisenä ehdotus, jonka lähtökohtana oli pellavapyyhe. Pellavan kaunista pintaa oli hyvästä kuvasta huolimatta vähän haastavaa saada toistumaan pinnoitetulla paperilla ja värinkin kanssa sain tehdä töitä - ihan en tainnut onnistua. Haaste oli hauska ja mielenkiintoinen. Kiitos siitä. Rasioista tuli kyllä ihan nätit, kuvat eivät tee oikeutta.

Idean äidin toivomusta soveltaen rasian kannessa näkyy pellavaisen pyyhkeen päälipuoli teksteineen. Rasian pohjassa kudos on negatiivi, eli pyyhkeen nurja puoli.

Vähän itselläni on hakusessa, mihin rasiaa tullaan käyttämään, pyyhe kun siihen ei mahdu ;) Itse voisin pakata rasiaan "lahjatapauksessa" esimerkiksi pienen, itsetehdyn saippuan (vink, vink lisäharrastuksia sinne Honkajoelle) pyyhkeen seuraksi. Toisaalta pikkurasioille keksii aina jotain käyttöä.

Otin idean itsekkäästi kokonaan omaan haltuuni ja toteutin rasian parhaaksi katsomallani tavalla. Toivottavasti idean äiti hyväksyy - ja ilmoittaa mulle toimitusosoitteen, mihin voin lähettää tusinan rasia-aihioita näperreltäväksi.

Työn alla on toinenkin, aivan eri näköinen rasia. Palaan siihen, kunhan ehdin kuvata.

Kiitos ihan hurjan paljon kaikille ideoitaan esittäneille. Omiani, täälläkin esiteltyjä rasioita kovasti muistuttavista ideoista en ymmärrettävistä syistä innostunut. Eikä leikin tähän tarvitse loppua. Jos pursuat ideoita, etkä pääse niitä itse toteuttamaan, pähkäillään yhdessä.


8 kommenttia:

 1. Voi kiitos ja kumarrus Ihana Ania! Olen aivan pökerryksissä. Olet tehnyt supermahtavaa työtä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset itsellesi, suntsa! Ideasi lähtökohta oli erilainen ja se oli todella kiva toteuttaa. Toivottavasti olet tyytyväinen lopputulokseen.

   Näin viikonloppuna Akateemisen paperiosastolla pienen pieniä paperisia lahjakasseja, joiden pinta näytti neulotulta. Kassiin oli siis sirretty kuva neuleesta, neulotusta pinnasta. Vähän sama idea kuin sinulla ja 'kopioimiskelpoinen'. Sitä niin helposti pyörittää noita samoja omia ideoitaan, länttää kuvan kannen päälle ja siinä se.

   Poista
 2. Aivan käsittämättömän hienoja! Joku tulee rasioistaan onnelliseksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lissu! Toivon, että suunnittelija on tyytyväinen lopputulokseen.

   Poista
 3. Sairaanihanat! Mites mulla on tuo ehdotus jäänyt tekemättä - ehkä vielä innostunkin... :-)

  VastaaPoista
 4. Hieno idea, ja kertakaikkiaan hienoa työtä! Hellyyttävästi tulee mieleen suuri suomalainen elokuva Tuntematon sotilas.

  Olen jo hyvän aikaa miettinyt kuumeisesti, mistä löytyisi ideoita pursuava henkilö, joka keksisi käyttöä vanhoilla pellavapyyhkeille. Nuoriso ei niiden päälle ymmärrä, astiapyyhkeitä eikä laudeliinoja tarvita määräänsä enempää. Mutta poiskaan ei kärsi laittaa, kun ajattelee isoäitien tunteja ja taas tunteja hellyydellä taiteilemia kirjontoja. Minulla kangastelee mielessä jonkinlainen kesäkolttu. Katsotaan kuinka käy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinäpä sen sanoit. Nuo värit ja materiaali. Pellava on ihanaa. Uskon, että ompelutaitoisena osaat luoda ylimääräisistä liinoista jotain aivan ihastuttavaa. Pellava vaan paranee käytössä.

   Ostin viime kesänä pellavaisen olkainmekon, jossa on jännästi maalattu valkoista väriä päälle. Ei koko mekkoon, mutta sillee puolihuolimattomasti sudittu muutama raita (millä lie maalilla) eikä kuitenkaan niin pahasti, että muistuttaisi maalarin rättiä. Mun mielestä tosi kiva idea myös kopioitavaksi.

   Poista