keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Valokuvaajan käsineet

Voihan näitä noinkin kutsua. Samoista sormettomista lapasista, ranteenlämmittimistä, kämmekkäistä on kyse kuin olen aiemminkin neulonut - ja näppäriksi havainnut esimerkiksi kameraa ulkona lyhytaikaisesti käyttäessäni.

Ja tupsuja edelleenkin. Palailen parempien kuvien kera.
. . .
Lisäsin muutaman synkähkön havainnekuvan tumpuloista.
Langat on jotain Dropsin villalanganloppuja, puikot nro 4.


12 kommenttia:

 1. Nuo sinun tupsusi ovat aivan vallattomia ;-D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Merja. Olet nähnyt vain osatotuuden ;)

   Poista
  2. Niinpä, olenkin ollut ymmärtävinäni että sinulla pyörii pieni tupsutehdas ;-D. Ettei pipoja riitä kaikille tupsuille...

   Poista
 2. Mitkä värit, herregud ändå! Mikä ihana takki! Ja kämmekkäät ovat kaksiväriset, turkoosia. jossa tiilinpunainen raita, niinkö? Kun pahalle antaa pikkusormen... minä niin tahtoisin nähdä koko käden, tai edes hiukan enemmän, niin voisin taas kerran matkia. Osatotuus ei nyt millään riitä, kun kuvaajan sormet ihan oikeasti tarvitsevat lämmikettä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tack så mycket, Preferita! Tähän vuodenaikaan kuvien värit ovat mitä ovat. Oikeassa elämässä kämmekkäät ovat tummansinivihreät ja ei niin kirkkaat kuin kuvassa. Tupsu ja raita enempi viininpunaista. Langat loppuu, niin täytyy ottaa käyttöön kaikki hyljätyt pätkätkin. Tuossa vastauksessani Merjalle en tarkoittanut, että kämmekkäissä olisi jotain jäänyt piiloon (osatotuus) - vaan, että hän ei ole nähnyt kuin osatotuuden tekemästäni tupsumäärästä.

   Laitan parempaa kuvaa ja ohjetta, jos mahdollista.

   Poista
  2. Voi sinua, kiitos! Älä minun takiani ota huolta, olen autettu jo yhdellä kuvalla. Kuule, saanko vielä kysyä yhtä neuvoa? Se palmikkohuivi, kuinka pitkä se on? Tai kuinka pitkä sinun mielestäsi on käytössä paras pituus, niin että riittää kaksi kertaa kaulan ympäri? Kyselen siksi, että malttaisin lopettaa ajoissa.

   Poista
  3. Mielelläni laitan uuden kuvan, vaikken laadusta takeita annakaan. Pimeää...
   Puhun nyt neulomastani ruskeasta palmikkohuivista, joka ei ole kauhean paksu. Tämä:
   http://studio-ania.blogspot.fi/2012/11/syksyn-suosikkihuivi.html
   Huivi on 210 cm pitkä. Paksummat huivit teen 250-senttisiksi. Myös leveys vaikuttaa = lisää pituutta.
   Montako metriä valmiina?

   Poista
  4. Juuri se, nyt on 140 cm valmiina, mulla on 10 mallikertaa leveä eli 100 silmukkaa. Niin arvelinkin, että pitää hakea yksi kerä lisää, ei pituus vielä minkään riitä (onneksi). Mahdottoman kiva sitä on vaan neuloa. Suosikkihuivi tosiaan!

   Saanko vielä häiriköidä yhdellä kysymyksellä: sun takkisi. Onko se Parajumpers Long Bear? Vähän samannäköinen, paitsi hihansuut. Onpahan vain kaunis takki, kauniin värinen ja lämpimän näköinen.

   Poista
  5. Huivin kuvio on kivarytminen, tarpeeksi usein tapahtuu jotain. Ja onhan se kivan näköinenkin ja kuohkea ja siten lämmin.

   Postauksen kuvassa oleva takki ei ole Parajumpers, mutta tuolla aiemmassa postauksessa vilahtava on Parajumpers Kodiak, todella lämmin ulkoilutakki:
   http://studio-ania.blogspot.fi/2012/12/on-hanget-korkeat-nietokset.html

   Takki on nelisen vuotta vanha Ajattaren italialainen (eikös P:kin ole?) takki. Väri aika paljon kuvan vihertävä. Takki on enemmän kaupunkitakki, tyköistuva, eikä ollenkaan niin lämmin kuin P. Edessä vain hakaset, ei vetoketjua, kaula aika avoin. Jotain fylliä on, muttei untuvaa. Takki on oikeasti aika "hauska" yksityiskohtineen. Helmassakin on neulottua resoria ja selässä kiristysnyörit (!?!). Kangas on Parajumpersin tapaan jotain hylkivää ja pysynyt aivan uuden näköisenä kovasta käytöstä huolimatta. Ainoastaan vuori on vähän kulunut siitä kohtaa, missä laukku pomppii lonkalla.
   . . .

   Saanko minä nyt häiriköidä sinua? Ymmärrätkö englanninkielisiä neuleohjeita, niitä lyhenteitä? Mulla on yksi netistä otettu neuletakin ohje, jonka alunperin ranskankielisen ohjeen joku on kääntänyt englanniksi. En ole koskaan neulonut englanninkielisen ohjeen mukaan enkä ymmärrä lyhenteitä. Ongelmakohta ohjeessa on "piiloragla" Seamless raglan. Voi olla, että neulomalla selviäisi, mutta en uskalla aloittaa. Jos apua ei muuten löydy, ajattelin laittaa help-postauksen ja oikein julkisesti ilmoittaa, kuinka tyhmä olen ;)

   Poista
 3. Upeaa, kiitos ohjekuvista! Onpas tosiaan vinkeät makkarat - tällä ohjeella teen ihan ensiksi nilkkikset lumityökenkiin! Kiva vitsi oli laittaa eriväriset tupsut, siinäkin taas kopsattava idea.

  Hei, ei ole tyhmä jos ei ymmärrä ranskasta englanniksi käännettyä neuleohjetta! Kun suomeksikin neuleohjeet ovat joskus aikamoista salatiedettä. Luulisin, että tarkoitus on tehdä tavallisen näköinen raglan hiha, mutta ilman saumaa. Kainaloon asti neulotaan kaikki kappaleet erikseen, sen jälkeen ne yhdistetään niin että puikolla on etukappale+hiha+takakappale+hiha+etukappale. Ennen yhdistämistä ilmeisesti kavennetaan jokaisen kappaleen reunoissa joitakin silmukoita kerralla. Sen jälkeen neulotaan edestakaisin ja kavennetaan tasaisesti muutaman kerroksen välein, kunnes ollaan kaulassa. Menisikö näin? Help-postaus voisi olla hyvä idea joka tapauksessa, neulojilla on hurjan paljon hiljaista tietoa, joka ansaitsee päästä päivänvaloon!

  Citytoppatakkia parempaa ei näillä seuduilla olekaan, eikä sen ihanampaa takkikauppaa kuin Ajatar. Siellä meillä on sellainen tj että. On kykyä, makua, näkemystä ja taitoa. Vastaavaa saa hakea. "Ajattelen takki ei tee naisesta pelkästään kaunista vaan myös onnellisen."

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä ja kiitos takkikehuista ja ohjeesta. Juurikin noin se menee. Kainaloihin saakka ymmärsin (kuvakin oli), mutta sitten alkoi ne kavennukset ja ohjeessa salakieltä "k2tog, k1", "BO 2sts on the 27th row" etc. Jos olisin kokeneempi neuloja, niin menisi varmasti vaikka kieli olisi kiina, mutta edellisestä raglasta on monta kymmentä vuotta. Taidan tunnempana huudella apuja ihan yleisesti.

   Ajattaressa on myös ihania huiveja, ja ennen kaikkea hyvä palvelu. Upea tj. "Yksilöllisyys: takit ovat ”käsinpoimittuja”, valittu tuhansista vaihtoehdoista." Minun takkiani tuli maahan 2 kpl tuon värisenä - eipä ole tullut vastaan. Muistatko: "Ajatar on Foorumissa, Foorumissa Mannerheimintiellä..." Taisin olla hyvinkin onnellinen takin ostettuani, tunne on nyt laantunut. Tai siis olen onnellinen muista asioista.

   Poista