perjantai 28. joulukuuta 2012

Välipäivien valkoiset

Korujen kuvaaminen on jäänyt muitten näpertelyjen jalkoihin. Esittelyvuorossa nyt kuitenkin toivomuksesta ja hyvin ohjeistettuna tehty valkoinen kaulakoru. Korun helmet ovat simpukankuorihelmiä (South Sea shell pearls). Makeanvedenhelmissä on harvoin niin isoa reikää, että siitä saisi kulkemaan läpi tarpeeksi paksun hopealangan. Kirkkaat kivet ovat vuorikvartseja ja metalliosat hopeaa.

Kaulakoru on pitkähkö, mutta ei oikeasti mene kaulan ympäri kahta kertaa. Minä kutsuisin korua toimistokoruksi. Siinä ei ole mitään häikäisevää.


Leppoisia välipäiviä niin meille töissä viihtyville kuin ansaituista vapaista nauttivillekin!13 kommenttia:

 1. Postaus on niin taattua Aniaa :) Hieno kokonaisuus jälleen kerran ja koru on tyylikäs!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lissu :) Korusta tuli kuulema juuri sellainen kuin pitikin. Ohjeistus oli aika selkeää. Omistaja on tyytyväinen, siis minäkin olen.

   Poista
 2. toimistokoru ;) minusta tässä kyllä riittää häikäisevyyttä ihan vaikka iltarientoihinkin. todella kaunis :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisin olla töissä tuollainen kaulassa eikä kukaan varmasti kiinnittäisi erityistä huomiota - enkä ole päivittäin koruilla kuormitettu vaikka niitä teenkin. Keinovalossa kuvattuna koru näyttää säihkyvältä ja varmasti myös iltavalaistuksessa. Päivänvalossa ei häikäise ;) Kiitos kommentistasi outiriina.

   Poista
 3. Kaunis on "toimistokorusi"!
  Hassua, just eilen mietiskelin, miten saisi tehtyä helmistä kieputusteknikalla korun. Siis linkitys juuri noin kuin sinulla. Mutta kun en saa lankaa helmistä läpi.

  Näin ihanan Chanel -korun, jota haluaisin vähän matkia. Chanelin materiaalithan eivät ole "aitoja" (vaikka hurjasti maksavatkin), joten helmet varmaankin ovat lasi- tai simpukankuorihelmiä? Ajatus etenee :-)

  Hauskaa vuodenvaihdetta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi turhauttavaa käsin suurentaa nauhallista mv-helmien reikiä. Ei niin mitään järkeä. Joissain helmissä saattaa olla hiukka suurempi reikä, mutta jos aikoo tehdä pitkähkön kaulakorun isoista helmistä, langan pitää olla tarpeeksi paksua, kestävää. Simpukankuorihelmet sopivat tähän tarkoitukseen oikein hyvin. Tuskin kuluvat rumiksi ja jos tulee purku eteen, hopeat voi kerätä talteen ja sulattaa. Näin olen ajatellut. Tai käyttää hopeoitua lankaa. Korun helmet ovat 12-millisiä, arvokkaan raskaita eivätkä näytä muovisilta.

   Odotanpa kovasti näkeväni Chanel-korusi!

   Kiitos kommentistasi ja toivotuksista. Oikein iloista vuoden vaihtumisen juhlaa myös sinulle!

   Poista
 4. Kiitos muuten Neuleita-osiostasi! Olen siellä käynyt ihastelemassa ja huokailemassa ja ahmimassa kauneutta ja pehmeyttä :) Olenkohan jo moneenkin kertaan kysynyt sitä, että mitä kuvankäsittelyohjelmaa käytät? Todennäköisesti jotakin ammattilaisen "raskasta" osastoa???

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä Lissu. Neuleita-osio on olemassa vähän itseänikin varten. Löydän nopeammin etsimäni, kun joku joskus jotain kysyy (tosin useimmat neulomukseni ovat omasta päästä ja ohjeet on vähän-jotain-sinne-päin). Uskon, että pro-neulojilla on hauskaa näitten räpellysteni kanssa, mutta mielestäni innostus ja tekemisen ilo on tärkeämpää kuin kaiken tekniikan taitaminen. Ei niin, ettenkö haluaisi osata tehdä kaikkea, oikein ja tietenkin mahdollisimman hyvin.

   Kuvankäsittelyohjelmani on Adobe Photoshop CS5.1, siis osa Creative Suite -ohjelmistopakettia. Koneessa on myös kevytversio, Photoshop Elements, jota en kyllä koskaan käytä. Ohjelmassa on muutama kiva juttu, jotka puuttuvat CS:stä, siks on koneella. Kannaltani suurin ero näitten kahden ohjelman välillä on se, että Elements ei tallenna kuvia CMYK-muotoon (neliväripainatus, tarvitsen töissäni) eikä sillä kai voi tehdä animaatioita. Elementsin hinta lienee sadan euron tienoilla, Photoshop CS:n hintaa en tiedä, ohjelmani on osa Creative Suite -ohjelmapakettia. Elementsillä käsittelee nettiin tulevat kuvat varmasti siinä kuin raskaammassakin versiossa ja vie suunnilleen viisi kertaa vähemmän tilaa koneella.
   Ilmaisohjelmista en osaa sanoa yhtään mitään, kun en ole koskaan niitä käyttänyt. Ovat todennäköisesti yksinkertaisempia ja siten myös helppokäyttöisempiä. Kiitos kiinnostuksestasi!

   Poista
  2. Kiitos paljon! Näin arvelinkin olevan :) Meillä on Photoshop Elements ja käytän ilmaisista Photoscapea. Arvostan kovasti blogissasi sitä, ettei sivupalkeissa ja missään vilku mainokset ja popparit ja kaikenlainen kaupallinen mainonta. Se osaltaan tekee blogistasi visuaalisen elämyksen. Sanottakoon taas kerran, etten ole törmännyt toiseen näin tyylikkääseen blogiin.

   Poista
  3. Enhän viestittänyt mitenkään, että vähättelisin Elementsiä. Kyse ei ole siitä, vaan koska olen tottunut käyttämään Photoshopia, niin teen sillä sitten kaikki. Photoscape lienee PC-ohjelma. Mulla on Mac, joten en ole edes tutustunut. Tuntuu olevan yleisesti bloggaajien käytössä.

   Enpä osaa sanoa, kuinka isoista rahoista pitäisi olla kyse, että sivupalkkiini ilmestyisi mainoksia. Niin kauan kuin itse voin päättää, niitä ei tule näkymään. Kovin halvalla en itseäni myy. Sinänsä kaupallisuutta ja mainontaa vastaan minulla ei ole, eikä oikeasti voisikaan olla mitään, työskentelen alalla.

   Kiitokset jälleen kerran aina niin kannustavasta asenteestasi :)

   Poista
  4. En voisi uskoa, että vähättelisit :) Itse en osaa kuvankäsittelyä sinun tasollasi, mutta saanahan täällä käydä taidoistasi nauttimassa. Kiitos itsellesi!

   Poista