maanantai 3. joulukuuta 2012

On hanget korkeat nietokset

...toivottavasti vielä joulunakin.

Talvi, lumen tulo tai ainakin sen määrä yllätti monet. Tuulessa ja kasvoja vihmovassa pyryssä me kaikki näytämme suunnilleen saman näköisiltä. Hupun uumenista pilkistää korkeintaan punainen nenä. Onneksi tarjolla on lämpimiä ja asianmukaisia talvitamineita. Ulkona ei tarvitse palella. Mulla on etsinnässä rukkaset.

Viimeaikaiset neulomukseni ovat olleet ja ovat edelleenkin ruokapöydän tuolien (tuolinselkien) neulotut huput. Ne eivät tule itselleni, mutta ihastuin ideaan niin, että teen omaan työtuoliini samanlaisen. Palailen näihin, kun on jotain esiteltävää.

10 kommenttia:

 1. Onneksi ostin viime tammikuussa alennusmyynnistä nilkkapituisen untuvatakin ;-D. Sille oli jo käyttöä alkuvuonna ja nyt se on taas tarpeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytynee uskoa, että Suomessa jokainen talvi on kylmä edelleenkin. Mun lempitalvitakkini on musta polvipituinen untuvahupputakki ilman turkiksia. Kevyt, lämmin, 'salonkikelpoinen'. Parka on puolestaan superlämmin ja rännän kestävä ulkoilutakki. Kuljen osan työmatkoistani julkisilla ja yleensäkin kävelen paljon, enkä tykkää palella. Sinun takkisi kuulostaa ihan unelmalta :)

   Poista
 2. Talvi suorastaan tömähti. Ihanan puuterisesta lumesta ollaan nautittu, kunnes on tassuja kipristellyt. Minä tarvitsisin kunnon töppöset. Mosse taas tarvitsisi "lumisukelluspuvun". Sillä kun ei ole minkään näköistä järkeä päässään, miten syvään hankeen voi "persjalkanen" hypätä. Muutaman kerran olen tonkinut herraa umpiuppeluksesta.
  Kyllä minä tuollaisen kaulaliina-pipo-vanttuut -yhdistelmänkinäkyttömän mielelläni ottaisin. Että osaavat olla kauniit.

  Mielenkiintoiselta (ja suuritöiseltä) kuulostaa tuoliprojektisikin. Meinaatko joululahjaksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuiva puuterilumi on koiran kannalta kivempaa. Nuoska tarttuu meillä tassujen villoihin, hankautuu isoiksi ja painaviksi turkissa roikkuviksi lumipalloiksi ja kamaliksi klönteiksi anturoihin, ja ne on sulatettava lämpimässä suihkussa fööni kun on liian hidas. Kun löytäisin väljäpunttisen, helposti puettavan haalarin olisin iloinen.

   Mielenkiintoinen on tuoliprojekti, joo-o. Nuori sukulaispariskunta tilasi huput. Sain tuolin selkänojan mitat. Ei ollut minkäänlaista hajua mitä ja miten teen. Koskaan nähnytkään moisia. Tuolitkin pienen matkan takana, joten en pääse (jaksa/viitsi) mallaamaan. Tein yhden mallikappaleen, joka istui sattumoisin täydellisesti. Kaik' on nyt neulottu, jäljellä ompeleminen ja viimeistely. Itse toivoisin tietenkin, että olisivat valmiit viimeistään jouluna. Kun elämässä on muutakin kuin nämä harrastukset ;)

   Poista
 3. Onpa kivan ja lämpimän näköinen takki! Tykkään kovasti koruistasi (ja valokuvasikin ovat taidokkaita) ja näitä neulomuksia on myös kiva katsella, harrastan itsekin molempia käsityön muotoja. Blogisi on tyylikäs kokonaisuus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Leena! Ilo tutustua, näin minäkin löydän taas uuden blogin luettavaksi.

   Poista
 4. Tuoliprojektisi kuulostaa todella mielenkiintoiselta. Jaathan kanssamme niistä kuvia? Takki myös näyttää niin lämpimältä ja muutenkin kivalta. Kuvamaailmaasi jaksan ihastella kerta toisensa jälkeen. Niin kaunista se on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolihupuissa on varmaan ajateltu, että kun kerran voi neuloa tyynynpäällisiä niin miksei myös tuolihuppuja, tuolivillapaitoja. Itse olen toivonut jonkinlaista huppua (koti)työtuolini selkanojaan, mutta kun en ompele, niin neulottu juttu olisi toteutettavissa. Palaan asiaan, kiitos kovasti mielenkiinnosta.
   Takki on Parajumpersin Kodiak ja on lämpimin takki mulla ikinä. Suosittelen siis lämpimästi. Kiitos jälleen kauniista sanoistasi.

   Poista
 5. Tuolihuput neulomalla??? Kuulostaa kovin mielenkiintoiselta :) Niistä haluaa kuulla lisää. Ja kiitos taas kauniista ja tyylikkäästä postauksesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, siis vaan selkänojaan, ei istuimeen (venyis ja vanuis varmaankin, eikä mun taidoilla). Tarinaan liittyy KISSA :) Teen postauksen tuonnempana, jos siis kehtaan esitellä mitään. Kiitos Lissu, että jaksat kannustaa.

   Poista