torstai 1. marraskuuta 2012

Syksyn suosikkihuivi

Edit: Olen korjannut neuleohjeeseen pienen epätäsmällisyyden. Katso kohta *
- - -

Kaikki tämän syksyn lempparihuivini on neulottu samalla neulemallilla. Lukija 'nina' kutsuu omaa neulomustaan verkkopalmikoksi. En tiedä mallin oikeaa nimeä. Ninan kutsuma on mielestäni onnistunut ja luvalla huivini ovat verkkopalmikkoa. Neulos on samaa kuin blogissa esittelemässäni petroolin sinisessä ja ruskeassa (ja muutamassa muussa esittelemättömässä) kaulurissa. Verkkopalmikko on nopea ja kiva neuloa, yksinkertaisena sopii hyvin myös teeveenkatseluneulomukseksi. Siinä on kiva rytmi ja valmistuu nopeasti. Neulemalli on kaulahuiville sopivan kuohkea ja lämmin. Lankaa ja puikkoja valitessa kannattaa huomioida, että valmis neulehan on tavallaan moninkertainen. Tämä siis, jottei vahingossa tule neuloneeksi ahdistavan paksua ja jäykkää kuristusliinaa.

Mallina käytän täällä jo nähtyjä valkoista ja ruskeaa kaulahuivia. Valkoisessa on silmukoita 80 ja ruskeassa 100. Molemmat neulottu lankojen puikkosuositusta paksummilla, nelosen puikoilla (en siis neulonut valkoista huivia kaksjapuolikkailla Samuilla).  Valkoinen lanka on jo postauksessakin mainittu vauvalanka: Fortissima Piccolino -merinovillasekoite, jonka puikkosuositus on 2 1/2 - 3. Ruskea lanka on baby-alpakan ja mulberry-silkin sekoitetta. Lanka on niin ohutta, että olen neulonut sen kaksinkertaisena.

Bloggaajaystäväni Preferita kysyi kommentissaan, että "Saanko kysyä miten aloitit ja lopetit huivin (ja tietysti myös mielellään mitä siinä välissä tehtiin)?"

Jaa-a... alun ja lopun välissä neuloin kuviota, sit kävin vähän töissä, kaupungilla, rautakaupassa, lentoasemalla, hammaslääkärissä, optikolla, hautausmaalla, isän luona, ulkoilutin koiraa, söin, nukuin, katsoin teeveetä, neuloin...

Laitan alle ohjeen omasta neulomuksestani. Olen sunnuntaineuloja enkä ota mitään vastuuta ohjeessa mahdollisesti esiintyvistä tahattomista virheistä. Jos huomaat "jotain omituista", ota kiltti yhteyttä, niin korjaan. Ja kysyä saa :)

Ohjeessa mainittuja punoksien/palmikoitten välisiä sileitä kerroksia voi vähentää tai lisätä oman maun, käsialan, lankavalinnan yms. mukaan kuten myös niitten leveyttä. Viimemainitussa tapauksessa joudut pieneen laskutehtävään, jotta mallista tulee symmetrinen.


14 kommenttia:

 1. Kiitokset tästä :) Josko vihdoinkin alkaisivat ne (palmikko)puikot suihkia...en ole uskaltanut aloittaa palmikoita villapaidan ollessa kesken, muuten jää kaikki muu ja huumaannun vain palmikoista ;) Kiitos, kun inspiroit meitä muitakin neulomaan!

  Terkuin Paula L  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä Paula L. Eikö ole kivaa, kun on tiedossa uusia käsitöitä, sillä pianhan se villapaita on valmis :)

   Mulla alkoi pipomatinea. Sen lisäksi olen saanut tilaustyön. Neulomissellaisen. Palmikkohuput neljään ruokapöydän tuoliin!!! Ikinä tehnyt moisia. Nähnytkään. Mallikappale neulottu omasta päästä tuolia näkemättä ja siihen ollaan oikein tyytyväisiä. Huoh. Oikeasti ei ole kyse oikeasta tilaustyöstä vaan mahdollisuudesta olla avuksi ja ilahduttaa ihanaa sukulaisnuortaparia. Ettei sitten koruja vähään aikaan...

   Poista
  2. ...mikälie autiomaa jäi tuohon kommentin ja vastauksen väliin :(

   Poista
 2. Tämä oli kertakaikkiaan ystävällistä, kiitos! Nyt minun ei tarvitse omin päin kokeilla ja purkaa ja kokeilla ja purkaa. Tänään minulla oli onni (tai miten sen nyt ottaa) ajaa Lankamaailman ohi, mikä tietysti aiheutti ihan pienen poikkeamisen ja tunnin myöhästymisen koko loppupäivän aikatauluista. Huhhuh mikä kauppa. Valkoisia vauvavillalankojakin vaikka kuinkaa montaa laatua. Perästä kuuluu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä kestä tai siis ole hyvä :) Toivottavasti ohjeessa ei ole virheitä ja jos on, toivon, että ehdit huomata etkä tee turhaa työtä. Perästä myös näkyy, toivon! Olitko Oulunkylässä? En ole koskaan käynyt, mutta menen joululahjaksi itselleni. Minäkin poikkesin tänään lankakaupassa ja sen seurauksena unohdin postittaa yhden tärkeän kirjeen. Kaupasta kotiutuneena kaikki muu unohtui... uusi lanka, uudet puikot: pipo. Tai ainakin yritys, ohjetta hätäisellä kun ei ole.

   Poista
  2. Tällä kertaa olin Tampereen Lankamaailmassa, Oulunkylässä olen myös poikennut muutaman kerran, ja hyvin samanlaisia ovat. Kauheasti lankoja, ja mitä värejä! Loppujen lopuksi ostin ihan tavallista Novitan Woolia, kun en kelpuuttanut sekoitelankaa, enkä muuta väriä kuin valkoisen. Olen ihan täpinäissäni jo nyt ja odotan vaan iltaa, että pääsen aloittamaan. Kaunis kiitos selkesätä ohjeesta ja kauniista mallista! Kerrankin juttu, joka ei jää kesken, siitä olen aivan varma.

   Poista
 3. Kiitos tosi paljon ohjeesta. Olin jo kovasti ihailluit kaunista tulosta, mutten kehdannut kysyä ohjetta. Ensimmäiset palmikkorivit jo valmiina. Blogisi on aivan huippukaunis!!! Nautin sen seuraamisesta, korut ovat upeita ja kuvat myös aivan huippua. Kiitos ihanasta blogistasi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä Ammari ja kiitos kauniista sanoistasi. Omien neulomusteni ohjeita annan mahdollisuuksien ja taitojeni mukaan mielelläni. Omasta päästä neulottujen monimutkaisten (esim. kavennuksia sisältävien) juttujen neuvominen ei onnistu, en laita ohjetta ylös neuloessani. En koe olevani tarpeeksi taitava neuvomaan ja opastamaan ketään neulomisessa, mutta jos ohjeistani on jollekin jotain apua, olen iloinen. Sama pätee lankasuosituksiin. En ole alan ammattilainen. "Omakin" ohje saattaa olla ja varmaan onkin tehty ja suunniteltu jo moneen kertaan jonkun toisen toimesta. Tarkoituksella en ketään matki. Tämä sama pätee korujen tekemisessä.

   Valmiitten esimerkiksi lehdissä olevien ohjeitten kopioiminen ja julkaiseminen blogissa on laitonta (tekijänoikeuslaki). Linkin saa toki laittaa. Blogissani ei ole eikä tule olemaan muita kuin itse ottamiani tai tekemiäni kuvia. Jos on "pakko" (?), ostan kuvan oikeuksineen tai lainaan luvalla ja kerron siitä lain vaatimin ohjein.

   Kävinkin jo kurkkaamassa neulomustasi :) Kiva, kun innostuit!

   Anteeksi paasaukseni juuri sinun kommenttisi kohdalla. En tarkoituksella kohdista sitä sinuun, tietenkään.

   Poista
 4. Nämä huivisi ovat kyllä niin kauniita!
  Mukavaa viikonloppua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon kiitoksia, Saila!
   Hyvää pyhää ja viikonloppua myös sinulle!

   Poista
 5. Oih! Kiitos ohjeista. Täytyypä kokeilla... Hyvä puheenvuoro tekijänoikeuksista. Olen juuri samaa mieltä. En halua että minun valokuviani käytetään ilman lupaani missään enkä tee niin muidenkaan valokuville. Moni ei tiedä sitä, että vaikka kuvan oheen laittaisi linkin ja maininnan mistä kuvat on (näinhän tehdään monissa sisustusta käsittelevissä blogeissa tai muotiblogeissa), niin kuvia ei saa omaan blogiinsa liittää ilman luvan kysymistä. Muistisääntö: valokuvan omistaa aina JOKU.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih! Ohjeessa oli pieni epätäsmällisyys. Toivon, ettei kukaan ole ehtinyt mokailemaan.

   Tekijänoikeuksista voi aina tilaisuuden tullen muistuttaa. Tuohan oli hieno sääntö muistaa: valokuvan omistaa aina JOKU. Ja jos se en ole minä, minulla ei ole oikeutta luvatta käyttää sitä!

   Poista
 6. ninapa se täällä piipahtaa toivottelemaan oikein hyvää ja mukavan rauhallista Pyhäinpäivää!

  Heh, ja täsmentämään, että verkkopalmikko-nimitys oli kyllä ihan omasta päästä keksitty. Minusta se vain kuvaa mainiosti tuota struktuuria, joka on kyllä niin, niin ihana kaikissa huiveissasi. Jahka saan Kesken olevan helmineulehuivini puikkoiltua, taidanpa taas yhden tuollaisen... Valkoista tekisi mieleni.

  Pipon pyöräytystä pitäisi täälläkin yrittää. Mossen kanssa (hyvään suuntaan edetään!!) ulkoillessa olen jo paristi pipoa kaipaillut, vaikkakin kuulun siihen sukupolveen, joka ei aikoinaan pipoa päähänsä suostunut laittamaan, eikä vieläkään oikein ole sujut sen kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin, nina!

   No, saanko luvallasi käyttää 'verkkopalmikko'-ilmaisua? Minusta se on hyvä nimi. Korjaan tekstin sanamuotoa.

   Pipo päässä ulkoillessa, välillä sekä pipo että huppu! Eihän vuoriton pipo kovalla pakkasella ja tuulella kauheasti lämmitä, mutta pitää ainakin kutrit kurissa ;) Pipo on kyllä ihan mahdoton 'kampauksen' latistaja.

   Mosse on ollut monta kertaa mielessäin. Hienoa kuulla, että suunta on oikea ja että hyvin menee!

   Poista