lauantai 3. marraskuuta 2012

Pyhäinpäivää!-  Huivin lanka musta Malabrigo Silky Merino, 51 % silkkiä, 49 % merinovillaa.
Sama lanka kuin röyhelössä täällä  -


6 kommenttia:

 1. Hih, kutittaa! Olivatko kiilusilmät ja naputtava kynsi alkujaankin punaiset? Vai tuijotinko harmaata helmi-palmikko-huiviasi niin innoissani, että en sitä ensin huomannut? Huivissasi on muuten erittäin onnistunut mitoitus: täsmälleen oikea leveys ja pituus. Sopivan silmukkamäärän arviointi ei ole luodessa ihan helppoa (nim. kaksi kertaa purkanut).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvat jäivät postausta tehdessä vähän vaiheeseen. Vain yhden lepakon silmät kiiluivat punaisina, eikä sormi naputtanut. Tein sitten kuvat valmiiksi, kun asia jossain vaiheessa kuitenkin muistuttaisi.
   Huivin lanka on mustaa, ainakin nimeltään. Silkkiosuus langassa tehnee siitä kivihiilimäisen hohtavaa, joten näyttää tummanharmaalta määrätyssä valossa.
   Nämä huivileveydet ja -pituudet ovat myös paljolti makuasioita. Itse teen usein ihan mutu- ja näppituntumalla. Joskus olen valmiiseen tyytyväinen, joskus harmittelen... Purkaminen on ihan tuttua varsinkin nyt, kun tauon jälkeen pitää neuloa pipoja - vailla ohjetta.

   Poista
  2. Noi sun animaatiot on niin mahtavia! Hurjan koukuttavia, sellaisia että silmät jää niihin ja ajatukset menee menojaan. Huomaisin nyt vasta, että lepakon suukin muljahtelee. Huomasin myös, että punaiset kynnet on jotain. Tarpeeksi näyttävät vaikka asun ainoaksi särmäksi. Sorry, olin ihan varma, että huivi on harmaa. Ehkä halusin, että on.

   Silmukkamäärän arviointi on tosi vaikeaa, ja erityisen hankalaa pipoissa. Muutama silmukka sinne tai tänne meinaa paljon, ja oikea määrä selviää vasta kun koko homma on valmis. Vähän liian pieni pipo vielä menee mutta liian suuri ei. Huiveissa se ei ole niin ratkaisevaa, kun pituudella voi kompensoida. Kiitos innostuksesta - blogisi ansiosta olen löytänyt kadonneen harrastuksen uudelleen.

   Poista
  3. Kiitos. Välilllä leikittää. Joskus tekisi mieli tehdä jotain "ihan kamalaa", spöökiä, mutta sen jälkeen kukaan ei enää uskaltaisi tulla tänne. Joo, en tee.
   Voih, nyt minäkin toivoisin, että huivi olisi harmaa. Mulla ei ole harmaata huivia, eihän.
   Hauska sattuma nuo silmukkamäärät ja nimenomaan pipot. Tässä juuri kolmatta väsään omasta päästäni omaan päähäni. Kaksi ensimmäistä meni nappiin, kolmannen kohtalo selviää, kunhan valmistuu. Neulominen on kivaa. Hauskaa, että niin moni, minä mukaanlukien, ollaan löydetty vanha harrastus uudelleen vuosien jälkeen.

   Poista
 2. Todella kaunis huivi! Meidän pitäisikin tehdä erilaisia vaihtareita: mulle huiveja ja sulle helmiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirpa. Helmet taitaisivat kasvaa sammalta, ennen kuin saisin neulottua ylimääräisiä huiveja. Tiedätkö listan "sitten kun sulla ei ole mitään tekemistä, niin voisitko..."

   Poista