keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Rakkaus & Ystävyys

Löysin konetta tai oikeammin ulkoista kovalevyä siivotessani kolmatta vuotta vanhoja kuvia morsiusneidoille tilatuista riipuksista. Jottei edellinen postaus jättäisi kenenkään verkkokalvoille kuoleman kuvia, hempeillään näillä vuorostaan.

Ensimmäisessä kuvassa näkyy kaikki kolme lopullista riipusta. Seuraavat ovat mallikuvia, joissa toivottu teksti on jaettu kahdelle laatalle. Lopullinen koru näkyy taas viimeisimmissä kuvissa. Osa kuvista on peilikuvia.

Punsseloidut lehdet olen tehnyt hopealevystä. Kivinä ruusukvartsi, akvamariini, fluoriitti, kuukivi ja Swarovskin värilliset kristallit.

Turhiksi jääneet malliriipukset olet käyttänyt omaan rannekoruuni -> klik ja riipukseen -> klik.Ystäviä edelleen?

6 kommenttia:

 1. Voi miten suloiset! Ja taatusti kilinä on mukana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari. Vähän hempeitä mulle. Taisivat heleästi helistä.

   Munkin mielestäni on tärkeää, miltä koru kuulostaa. Sikäli mikäli siitä nyt ääntä lähtee. Mun melkein kaikki sormukset on vähän väljiä, ja kun tykkään pitää montaa ohutta rinkulaa samassa sormessa, ne helisevät kivasti huitoessa. Tai siis enhän minä huido, kauniisti ojentelen käsiäni tarvittaessa ;)

   Olen joskus lukenut, että japanilaiset "arvostellessaan" ruokaa huomioivat sen, miltä ruoka tuoksuu, näyttää, maistuu, tuntuu suussa ja kuulostaa syötäessä!

   Poista
 2. Todella kauniita ja ihanan herkkiä!

  Millä työkaluilla olet nuo lehdet tehnyt? Haaveilen itsekin jonkinlaisten tekstilaattojen tekemisestä, mutta ainakaan ostamani hopeoidut korulaatat eivät soveltuneet kaivertamiseen ollenkaan. Olisikohan tekstit helpompi tehdä punsselilla? Jos on, osaisitko suositella mistä kannattaa hankkia tarvikkeet? Suuuuren suuri kiitos vastauksestasi jo etukäteen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis kiitos!

   Olen sahannut lehdet hopealevystä, punsseloinut tekstit, naputellut muotoon kuoppa-alasimessa ja väännellyt pihdeillä, viilannut, hionut, filssannut ja kiillottanut.

   Hopeoiduissa korunosissa on hopeaa ohuelti vain tuotteen pinnalla. Sisus on jotain seosmetallia, joka hopeoinnin kuluessa pois tulee (rumasti) näkyviin. Jos hopeoituun pintaan lyö meistillä, hopeoitu pinta rikkoontuu ja alta paljastuu usein tumma seosmetalli. Hopeoituja osia ei myöskään voi rummuttaa eikä kiillottaa jälkeenpäin tärvelemättä pintaa. Edullisissa "hopeakoruissa" käytetään paljon hopeoituja osia, ja ainakin käyttökoruina ovat valitettavan lyhytikäisiä.

   En ole koskaan käyttänyt koruissani hopeoituja korunosia muutamaa ripustus(avain)lenkkiä lukuunottamatta. En osaa enkä ole koskaan kaivertanut metalliin. En aio edes kokeilla.

   Omat työkaluni ja tarvikkeenikin on hankittu kauan, vuosia sitten, useimmat ulkomailta ja harrastajatutuilta, enkä muista ostopaikkoja. En ole selvillä tämänhetkisestä tarjonnasta. Jos itse olisin hankkimassa jotain uutta, turvautuisin nettiin.

   Mukavia koruiluhetkiä, kun pieniltäsi ehdit <3

   Poista
 3. Hei!
  Ihania koruja sinulla, todella upeita! Aikani tuijoteltuani koruja, silmäni osuivat hienoon ketjuun, vai mitä se onkaan. Juuri tuollaista erilaista ketjua olen etsinyt, mistä mahdat olla sitä hankkinut? Olisin tiedosta ikikiitollinen!

  -S-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heipsan -S-

   Kiitos kommentistasi. Koruissa on valmiit käärmeketjut. Niitä myydään tiettävästi 'kaikissa' kultasepänliikkeissä. Omieni ostopaikkaa en muista, mutta sen muistan, että ostin niitä aikoinani normaalin 42-senttisen lisäksi vähän pidempää mallia. Ketju on tosi kaunista, tykkään sen rauhallisuudesta, yksinkertaisuudesta. Ainoa mutta käärmeketjussa on sen rakenne, jos on kovin "villainen" niska, ohuet haivenet saattavat jäädä "ketjun väliin" ja nipistellä. Itse en moisesta kauheasti kärsi, mutta tiedän ihmisiä, jotka eivät halua "käärmettä kaulalleen".

   Minulta kysytään usein korutarvikkeitteni ostopaikkoja. Olen koruillut jo niin kauan ja ostanut tosi paljon tarvikkeita tosi monesta eri paikasta, maasta, tuttavalta, puolitutulta, vieraalta. En pidä kirjaa ostopaikoista, joten pahoittelen näitä "en muista"-vastauksiani. Ei mulla erityisen huono muisti ole, mutta ihan oikeasti ostotapahtumia on varmasti ollut satoja. Toisaalta olen onnistunut pitämään blogini mainosvapaana enkä ole halukas mainostamaan ketään tai mitään toisen kustannuksella siitä erikseen asianomaisen kanssa sopimatta.

   Käärmeketjua löydät ihan varmasti, ei ole harvinaista ;)

   Poista