tiistai 5. kesäkuuta 2012

Tummaa vanhaa roosaa

Helminauha, jonka väriä en osaa kuvailla. Enkä kuvata.

Yksikään ottamani kuva ei taida värin osalta vastata todellisuutta tämän jälleen silkkiin solmitun helminauhan kohdalla. Jos jotain pitäisi sanoa, niin kuvailisin väriä tummaksi vanhaksi roosaksi. Vertasin helmien väriä Pantone-karttaan, ja vaikkei Pantonella helmien värejä määritelläkään, päädyin jonnekin PMS 499 C:n ja 4995 C:n välimaastoon. Ja helmissähän on lisäksi kiilto, joka muuttelee väriä.

Kuvasin helmet myös yhdessä mauven värisen helminauhan kanssa, josko väri hahmottuisi paremmin.

Ja minkä väristen vaatteitten kanssa näitä sitten käyttäisin? Valkoisten. Vain ja ainoastaan. Ainakaan omassa vaatekaapissani ei ole mitään muuta väriä, joka sopisi.11 kommenttia:

 1. Tuota väriä on toden totta hankala kuvailla. Mutta upean kaunis se on, varsinkin noin mahtavalla kiillolla! Koru on arvokkaan näköinen ja valkoisen kanssa käy kyllä mahtavasti.
  -Henna-

  ps. inspiroiduin sinun viime kesäisistä nahkarannekoruista ja tein samalla tyylillä itsellekin, postauksessani on linkki sinun koruihin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Henna. Mielestäni puhtaan valkoinen raikastaa murrettua väriä. Joku väritaitava osaisi yhdistää varmasti johonkin muuhunkin.
   Kävinkin katsomassa rannekoruasi. Onneksi olkoon hienosta ideasta ja kauniista korusta sekä täydellisestä mätsäämisestä nättiin laukkuun :)

   Poista
 2. Kauniin väriset helmet. Voisin käyttää tuonväristä helminauhaa harmaan kanssa, ihan vain sen takia etten käytä koskaan valkoista ;-D. Upea helminauha joka tapauksessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmaa kyllä kävi ohimennen omassakin mielessäni. Vinkistäsi olen tänään vaaleanharmaissa kaulassani nämä helmet. Sopii, sopii, mutta sanoisin helmien kuitenkin ihan säihkyvän valkoisen kaverina.
   Kiitos kommentistasi ja saanen myös kiittää sinua ja blogiasi tätäkin kautta ihanista Helsinki-aiheisista kuvista - ja muistakin tietenkin. Monen polven helsinkiläisenä rakastan kotikaupunkiani enkä ikinä kyllästy näkemään kuvia tutuista maisemista ja rakennuksista. Kiitos, Merja.

   Poista
 3. Ole hyvä vaan ;-D. Minä taas olen aivan muualta kotoisin, tosin olen asunut eri puolilla pääkaupunkiseutua jo yli kolmekymmentä vuotta ja vieläkin ihan rakastunut Helsinkiin.

  Kiva, että olet melkein samaa mieltä harmaasta ;-D. Sinun blogissasi pidän tyylistäsi kuvata ja hienostuneesta värimaailmastasi. Ja korusi ovat juuri sellaisia pelkistetyn tyylikkäitä, jollaisista pidän tosi paljon.

  Kyllä tämä blogistania on ihana paikka ihmisen arjessa....

  VastaaPoista
 4. Minä taas puolestani välillä reväytän ja yhdistän jotain vaikeaa väriä vastaväriin.. Tämä kuitenkin aiheuttaa päänvaivaa, millä värillä tätä vastavärittäisi. Tyydyin siihen, että kaunis helmi kun on, niin menkööt sen vaalean sävyn kaverina, jotta tulisi esille entistä enemmän. ,)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun on aika paha räväyttää mitään, kun ei sisustuksessa, ei vaatekaapissa eikä paljon korulaatikossakaan ole mitään värejä. Kun esim. tämä vanha roosa aiheuttaa mulle päänvaivaa tottumattomana värien yhdistelijänä, niin jätän rohkeammat värit suosiolla. Olen aina ollut tällainen musta-muta-hiekka-valkoinen-vesi-tyyppi enkä tästä miksikään muutu :)

   Poista
 5. Kauniit helmet. Tykkään kovasti ensimmäisestä kuvasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lissu. Kuvassa on yksi lukuisista epäonnistuneista yrityksestä saada kuvaan itseni ja koru. Kuva-ala piti sitten täyttää jollain muulla.

   Poista
 6. Tuosta juuri pidän - yksityisyydestä. Sopivasti persoonaa ja esillä, mutta kuitenkin piilossa.

  VastaaPoista