perjantai 15. kesäkuuta 2012

Ruska ja ruusunnuppu

Rannekorussa on kolme litteäksi ja röpelöiseksi valssatusta hopealangasta punottua Ruska-ketjua - ja ruusunnuppu. Röpelöinen ketju on hauskan näköistä, ja painava koru on näyttävä. Viimeaikaisten silkkisolmujen jälkeen oli tosi kiva punoa vaihteeksi ketjua.20 kommenttia:

 1. Apua, miten ihana ketju ;-D. Mikä tuo ketjumalli on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Merja :)

   Ketju on RUSKA. Onko Cordell-ketju tuttu? Tässä pika-info:

   Cordell-ketjun AR (Aspect Ratio: lenkin sisämitan ja langan paksuuden suhdeluku) on 4,5 ja se tehdään puolipyöreästä langasta. Vastaavaa mallia litteäksi valssatusta röpelölangasta punottuna kutsutaan Ruskaksi.

   Jos Cordell-ketjua punoo pyörästä langasta (AR 4) se tulee kiertää akselinsa ympäri tiukemmaksi kierteeksi, jotta tuo spiraalikuvio tulee esille. Jos ketju punotaan puolipyöreästä tai litteästä langasta (AR 4,5) on se kiertämättäkin spiraalilla.

   Cordellissa jokainen uusi rengas laitetaan kolmen edellisen renkaan läpi, jolloin ketjun kiertyvyys säilyy. Tekemäni Ruskan lenkkien AR on 3,5 ja siinä olen laittanut uuden renkaan vain kahden edellisen renkaan läpi, ja valmis ketju täytyy kiertää ennen sen kiinnittämistä, jotta ketjuun tulee tuo spiraali. Rannekorussa on siis vierekkäin kolme Ruskaa, jotka kierrän spiraaliksi ranteeseen laittaessani. Koruahan voi tietenkin myös käyttää "suorana", jolloin siinä on kolme erillistä spiraaliketjua vierekkäin.

   Ketjun ohjetta en tähän hätään ehtinyt etsimään, mutta helppo on kuin mikä ja löytynee kuuklaamalla.

   Jos haluat, voin ottaa vähän havainnollisempia kuvia korusta ja lisätä postauksen loppuun.

   Poista
  2. Kiitos tyhjentävästä vastauksesta, ketjumalli ei ollut tuttu ennestään. Nyt sitten vain hankkimaan puolipyöreää hopealankaa, että pääsen kokeilemaan ;-D. Jos vain viitsit, pari havainnollisempaa kuvaa olisi mukava.

   Poista
 2. Niin kaunis ja näyttävä ketju :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos -HEINIE-! Oli vaihteeksi tosi kiva punoa ketjua. Nuo lenkit ovat odottaneet laatikossa... vuosia!

   Poista
 3. No jestas, miten upea!!
  Tuo ketjujen punonta on mulla aivan nollissa. Jos niitä niin simppeleitä, joita ei edes ketjuiksi voi sanoa, lasketa...
  *huokailen*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin tykkään :) Joko uutuuden viehätystä tai muuten vaan tykkäämistä. Nämä lenkit ovat odottaneet vuosia päästä koruksi asti. En varmaan enää osaisi ykköslemppariani Piinaakaan, niin vähissä ovat omat punomisenikin olleet. Kiitos huokailustasi. Minä puolestani huokailen saamattomuuttani... tiedät missä asiassa :(

   Poista
 4. Ihan mahtavaa tuo röpelöinen hopealanka! Siitä tulee ihan erinäköinen kun ns. tavallisesta hopealangasta. Kimaltelee kivasti, mahtava :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksi syy, miksi haluaisin valssin. En siis ole itse valssannut röpelöä. Röpelö jälki on jännä, sellainen matan ja kiiltävän sekoitus, kehtaa arkenakin pitää ranteessa. Kiitos taas kommentistasi Henna!

   Poista
 5. Voihan elämä! "sittenkunonaikaa" pitää tätäkin kokeilla, miten siitä tulee niin ERI näköinen tuollaisella pintatekstuurilla, kuin perussileänä.. Kaunista, ihanaa ja kaikkia mahdollisia superlatiiveja. ,)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Domi. Tarkoitukseni oli tehdä ihan vaan yksinkertainen Ruska-ketju, mutta punominen oli nii-in kivaa, etten malttanut lopettaa. Siksi kolminkertainen :) Kiitos!

   Poista
 6. OMG!! Aivan tajuttoman upea. :) Sä olet kyllä ihan mielettömän taitava. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kultanen :) Ei ole niinkään taidosta kiinni (helppo ketjumalli), enempi oivaltamisesta, että näinkin voi tehdä. Oikein ihanaa ja aurinkoista viikonloppua!

   Poista
 7. Mitä? Ania käyttää röpelövalssattua hopeaa? Tästä ei voi tehdä kuin yhden johtopäätöksen: röpelövalssatun on pakko olla tyylikästä! Maailmankatsomukseni perusteet järkkyvät...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ania käyttää röpelövalssattua hopeaa, ania käyttäisi vaikka millä lailla kuvioitua hopeaa, jos olisi oma valssi! En tiedä, ehdinkö tässä elämässä saavuttaa sellaista pistettä korunteossa, että voisin perustella valssin hankinnan itselleni. Toivotaan pitkää ikää tai ryhdistäytymistä hopean työstössä ;)
   Röpelö on tyylikästä, kun sitä on pirun paljon samassa paikassa - aistit turtuu. Kun et vaan hevosen selästä putoa, kun ne perusteet järkkyvät...

   Poista
 8. Hienot kuvat ja tunnelmat jälleen. Olen ihan mykistynyt noin hienosta ketjusta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hillittömällä mielikuvituksella näkee valkokultaa ja pienenpieniä timantteja ;) Kiitos Lissu!

   Poista
 9. Edellisten postausten helmetkin olivat tosi kauniita, mutta tässä on jotain rock'n rollia, jota laiskempikin kommentoija äityy ällistelemään. Ihana koru!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi sanni. Röpelölenkit lojuivat laatikossa useita vuosia, yksittäisiä lenkkejä olen käyttänyt joihinkin koruihin. Sitten yks'kaks' tiesin, miten haluan ne käyttää, mitä niistä teen. Voi sitä välillä olla spontaanikin ;)

   Poista