keskiviikko 20. kesäkuuta 2012

"Lontoon rae"

Täytyy mennä toiselle puolelle maapalloa, kiivettävä vuorelle ja käytävä kuussa, että saa tehtyä juhannuskorun. Kevyessä rannekorussa on siis vaaleanpunaista Perun opaalia, ihanasti hohtavaa ja vaikeasti valokuvattavaa kuukiveä (kuvasarjan lopussa epätoivoinen yritys saada mukaan kuukiven sinertävää loistetta), vuorikristalleja, akaattia, hemimorfiittia, tuota-yhtä-kiveä-jonka-nimeä-en-muista ja Swarovskin bicone. Metalliosat Balin daisyjä ja sterlinhopeaa.

Onpa ollut herkkä linja näissä viimeisimmissä postauksissani. Mustaakin olisi valmiina, mutta ei näin juhannuksen alla, eihän.

Helsinkiläinen toimittaja ja kolumnisti Markus Ånäs kirjoittaa kesäkuisen Kauppalehti Option MUODISSA-palstalla naisten vaatteista ja asusteista: "Vaaleanpunainen on taas se juttu. Ainahan sitä on tarjolla, mutta tässä mitassa harvemmin. Etenkin vapaa-ajan vaatteita tuntuu löytyvän vain vaaleanpunaisina. Myös muu muoti hellii äärifeminiinin värin ystäviä. Ja miehiä, jotka pääsääntöisesti pitävät siitä, että naiset suosivat vaaleanpunaista." Onko näin? En tiedä, minkä alan asiantuntija kyseinen toimittaja on, enkä ole haastatellut aiheesta omaa miestäni enkä kenenkään muunkaan. En kauheasti osaa yhtyä tuohon, että miehet pitäisivät erityisesti vaaleanpunaisesta naisten päällä. Eiväthän useimmat naisetkaan väristä tykkää.

Itse ilahduin kovasti lukiessani Gloriassa jutun idolistani ihanasta korusuunnittelija Efva Attlingista yllään vaaleanpunainen mekko (ei niin, että sellaisen haluaisin, kunhan ihailen rohkean yllä) ja suloiset Bow Wow Wow -sarjan korut. Ne rusetit! Vieraillessani viime viikolla Attlingin myymälässä sain kuulla, että sarjan korvakorut ovat loppu kaikkialta (ja oma korvakoruprojektini pitää taukoa, millä ei tietenkään ole mitään tekemistä ao. asian kanssa). Niitä ei saa kaupoista myöskään Ruotsissa. Kysyntä on ollut valtavaa, joten eiköhän Attlingin sepänpajassa ahkeroida. Mutta siis rohkea valinta se vaaleanpunainen mekko kuusikymppisellä naisella. Minä vähän maltillisemmin:Hyvää juhannusta!

12 kommenttia:

 1. Kaunista, sekä rannekoru että rekvisiitat. Hyvää juhannusta.

  VastaaPoista
 2. No kukkuu o_O
  Aivan ihastuttavia kuvia jälleen kerran ja tuo koru...nam !

  VastaaPoista
 3. Voi huokauksien huokaus, että osaa olla kaunis!
  Kuvat kaikki. Menen kerrassaan sanattomaksi.
  Ja se on aika paljon se.

  Oikein mukavaa Juhannusta sinullekin! Tiettävästi tänä vuonna ei ole räntäkuurovaaraa ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt minä menen sanattomaksi. En oleta kovin monen tykkäävän.
   Kiitos! Juhannukseksi luvattu ihan kelpo säätä. Ensi viikolla sitten kastutaan - tai ainakin nurmikko.

   Poista
 4. Kun sain hengityksen tasaantumaan kuvien jäljiltä, pystyin lukemaan tekstisikin.

  Kyllä muuten taitaa olla niin, että miehet pitävät vaaleanpunaiseen pukeutuvista naisista. Väri näet on tutkittu viestivät helposti lähestyttävää, hoivaavaa jne. Kyllähän siinä jokaisen pikkupojan toive toteutuu. Viestii vaaleanpunainen tiettyä tyttömäisyyttä ja jopa viattomuuttakin.... Ja taas herää uroksien vietit. Sanoisinko, että KAUHEAN VAARALLINENHAN tuo väri on ;-)

  Mutta eihän taas yleistetä liikaa, eihän.

  Minä olen säästänyt Gloriani Jussilukemistoksi, mutta tietysti hiukan kurkkasin sisältöä. Tyytyväisenä pistin merkille Effa-jutun. Kuuluu minunkin suosikkeihinii. Joskin tykkään kovasti myös aviopuolisonsa tuotannosta. Kiva pari!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tietojen päivityksestä. En olekaan koskaan aiemmin kuullut tuota vaaleanpunaisesta. Minä kyllä käytän, tuollaista hentoa, ei pinkkiä. Oma mies ei ole koskaan kommentoinut. Olen miesvaltaisella alalla töissä ja saanut olla ihan rauhassa, mikä tietenkin saattaa johtua ...mistä vaan ;)

   Poista
 5. Ai että kuinka ihanat hanskat!!! Väri on niin vaaleaa - lähes nudea... Vaaleanpunaisessahan on lukeamttomia sävyjä. Ja riippuu miten yhdistää. Stereotypia on se barbi-tyyppi mutta arki on jotain muuta. Olen jo aiemmin kertonut käyttäväni paljon vaaleanpunaista ja minulle sopii myös fuksia enkä ole enää ihan tyttönen! Esim. nämä sävyt joita sinulla on ei katso ikää. Voisin kuvitella nuoresta tytöstä hyvinkin varttuneeseen daamiin ja silti lopputulos olisi tyylikäs.
  Miehet sitten, ihan sama mitä he miettivät :)

  Hyvää juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käsineet ovat ohuenohuet ja vuorittomina hiukka hitaat pukea päälle - mutta istuvat kuin hansikas :) Mun omat värini eivät ihan riitä fuksiaan, mutta nautin katsellessani muitten päällä. Kuten muistakin kirkkaista väreistä. Samaa mieltä kanssasi miesten mietteistä. Ihan kivoja olemassa, myös ystävinä, mutta eivät mun maailmaani pyöritä.
   Aatonaaton aurinko lupailee hyvää, kiitos toivotuksista!

   Poista
 6. Eih!!! Täällä tihkutaan kauneutta ja tyyliä! Mikä banneri ja mikä koru ja postaus:) En kykene ottamaan vastaan näin paljoa kauneutta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ken kestää söpöilyn ;) Kiitos, että jaksat seurata mukana, Lissu!

   Poista