keskiviikko 30. toukokuuta 2012

Mauvet riisit

Kauniitten helmien oikea paikka on olla rivissä helmisilkkiin solmittuina. Kaulalla.

Solmin helminauhan isohkoista, omasta mielestäni kauniista mauven värisistä makeanvedenriiseistä. Valon suunnasta, määrästä ja väristä riippuen nauhassa näkyy ihan ihmeellisiä sävyjä. Välillä näyttävät ihan vaaleilta peacockeilta. Kuvat on otettu yhdellä kertaa samoilla kameran asetuksilla valon suunnan vaihdellessa.

Helminauha soljuu sormien välissä pehmeästi ja tuntuu kaulalla silkkiseltä ja pehmeältä, ylelliseltäkin.


21 kommenttia:

 1. Niin kauniit ja upeat! Munkin pitäisi solmia helminauha, katkesi pudotessa lattialle..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Mistä kohtaa helminauhasi katkesi? French wiren kohdalta vai ihan vaan helmien välistä? Solmitussa nauhassa on se hyvä puoli, etteivät helmet karkaa nauhan rikkoontuessa. Tietenkin, jos ei huomaa koko rikkoontumista ja helminauha katoaa, niin ei sitten ole, mitä korjatakaan.

   Poista
  2. Helmien välistä, totta se on hyvä puoli ettei helmet tosiaankaan karanneet :). Se oli ensimmäisiä minkä tein ja aikaakin on jo pari vuotta, ehkä nyt tulee kestävämpi :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos IMAGE! En tiedä, mistä kamera nuo kaikki sävyt löysi, nauhahan on mauven (lilahtava hento vaaleanpunainen) värinen. Normaalivalaistuksessa pöydällä lähinnä ensimmäisen kuvan värinen. Kaulalla jotain vaaleanharmaata... Mutta kiva, että sinäkin pidät väristä :)

   Poista
 3. Kerrassaan ylellisen kaunis ja herkän värinen :)
  Pitäisi itsekin kokeilla solmimista tai löytyyhän kätköistä yksi aloitettu (tais loppua kärsivällisyys kesken ?)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Solmiminenhan on rauhoittavaa, terapeuttista, tee ihmeessä keskeneräinen työ valmiiksi. Solmin hitaasti ja hartaasti jokaisen solmun tarkkaan kiristäen (niin kuin varmaan kaikki muutkin). En koskaan aloita työtä kiireessä, eikä nauhan tarvitse valmistua yhdellä istumisella. Muitakin kuin makeanvedenhelmiä voi solmia kunhan valitsee kevyehköt kivet, joissa on siistit reiät. Vaihtelua vaijerikoruihin.

   Poista
 4. Minusta mauve on makeanvedenhelmien kaunein, luonnollinen väri (josta tekisin itselle koruja, mutta ei sovi ihoni väriin). Upeita helmiä oot taas löytänyt, solmittu nauha on kyllä niin naisellinen ja herkkä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mauve on ihmeellinen väri. Tämä kyseinen nauha on vielä ihmeellisin minulle sattuneista. Kuvissa korostuu ehkä vähän korostetustikin peacockmainen sävyjen vaihtelu. Harmi, ettei mauvet sovi sinulle, sopii sitten moni muu. Samoinhan on valkoisten helmien kanssa. Eivät sovi kaikkien iholle vaikka valkoisen sävyjä on puhtaan valkoisesta kellertävään ja punertavaan. Joku voisi sanoa, että korun valitseminen on tarkkaa puuhaa ;) Kiitos kommentistasi Mags.

   Poista
 5. On todellakin kauniin väriset kaikkine värin kirjoineen. Tämä(kin) projekti odottaa minua. Niihin eräisiin robin's egg blue värisiin helmiin olisi silkkikin valmiina :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos muistutuksesta, Henna, mullakin munia vielä jäljellä. Oliko vaikea löytää niihin oikeanvärinen silkki? Mulla on kesken yksi helminauha helmistä, joiden väriä en osaa kuvailla, en tiedä nimeä enkä ole ikinä aiemmin nähnyt. Jotain punertavaa. Kaikkien maailman tärkeiden asioiden lomassa on kiva pähkäillä näitä Tosi Tärkeitä Asioita ;)

   Poista
 6. Ehkä kaunein postaus mitä olet tehnyt! Mikä värien harmonia ja rauhallinen kokonaisuus. Alin ruusukuva on aivan täydellinen. Niin, koru on tietenkin todella kaunis. Minä vaan jään kiinni näihin valokuviisi kuvaatpa niissä mitä tahansa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän arkailin tehdä näin hempeää postausta, mutta kevään juhlien korvalla arvelin menevän sen piikkiin. Vaaleanpunainen ei ole kovin monen mieleen. Kommenttisi ilahduttavat ja kannustavat edelleenkin. Lämmin kiitos. Tunnustan säätäneeni ruusukuvan sävyä postaukseen sopivaksi, eli kukkien väri ei ole ihan aito.

   Poista
  2. Juuri se tekee blogistasi ja kuvistasi niin poikkeuksellisen ja ainutlaatuisen, että sinulla on pettämätön tyylitaju ja osaat säätää jopa kukkien sävyt kaikkeen muuhun sopivaksi :) Ole ylpeä ja iloitse taidoistasi. Ja kiitos, että jaat niitä meidän muiden kanssa!

   Poista
 7. Höh, en saanut laitettua vastausta tuohon samaan ketjuun..
  Löysin niihin eräisiin melko täydellisen värisen silkin Jaanan puodista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Löytyyhän se tästäkin. Tiedä näitä kaikkia Bloggerin koukkuja ja oikkuja.
   Kävin joku aika sitten katsomassa Jaanan silkit ja taisi olla tarjolla vain kahta ei sillä hetkellä puhuttelevaa väriä. Nythän värejä on tullut lisää, myös sopivaa! Paljon kiitoksia :)

   Poista
 8. Voi että, nämä siun korusi ja kuvasi ovat niin ihania!!

  Mukavaa viikonloppua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila, niin kiva kuulla, että löydät täältä katseltavaa - ja kiitos samoin, oikein leppoisaa viikonloppua. Meillä sataa tihuttaa, muttei haittaa ollenkaan :)

   Poista
 9. Kyllä vaaleanpunainen on ainakin minun mieleeni ja olen jo tosi aikuinen rouva :) Uskomattoman upea väri (ja myös tuo uudempi nauha). Helmien väri on tosiaan otettava huomioon, mikä sopii ja mikä ei, asuun ja kasvoihin ja tyyliin. Esim. vaaleanpunaista käytän myös sillon jos muut asun värit ovat ankeita tummia. Vaatteeni ovat paljolti mustaa ja vaaleanpunainen tuo silloin ruususuista pehmeyttä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska kuulla, Arja, että toinenkin aikuinen rouva pitää vaaleanpunaisesta. Riippuu yleisvärityksestä ja olemuksesta, ettei lopputuloksesta tule pikkutyttömäistä. En myöskään yhdy jostain lukemaani jonkun miehen lausumaan kommenttiin, että vaaleanpunainen väri on vanhenevan naisen epätoivoinen yritys olla nuori. Puheessa taisi olla kysymys vaatteista, mutta oli miten oli, siitähän tässä ei ole kyse ;)

   Poista