perjantai 25. toukokuuta 2012

Korvikset nro 6

Tein korvakoruille kapalevystä (ei-varmaan-kovin-pitkäikäisen) telineen, jotta näkisin kerralla, mitä olen tehnyt ja osaisin ideoida uutta. Tähän asti tehdyt korvakorut ovat syntyneet aika vaivattomasti. Työtä niissä toki on ollut, mutta en minä koko ajan korvakoruja ajattele. Ja olen tehnyt muitakin koruja. Ja yleensäkin paljon muutakin kuin koruja, ei nämä mun elämäni tarkoitus ole. Mutta kivaa on ollut.

Numero kutoset ovat rullat, joissa olen kiillottanut vain päällimmäisen kerroksen, jotta koruun tulisi enemmän eloa. Pintojen eron huomannee paremmin, kun korvikset ovat vähän patinoituneet. Päätän sitten kiillotanko korut uudelleen, vai onko pieni patina niitten juttu.

Nro 6: 
RullallaBlogi on ilokseni jälleen saanut uusia lukijoita/katselijoita. Tervetuloa!
Aurinkoista viikonloppua ja hyvää pyhää!

15 kommenttia:

 1. Upeeta, mahtavaa :) Kaunis teline ja vielä kauniimpia ja tyylikkäämpiä korviksia. Onnitteluni!

  VastaaPoista
 2. Kauniita korvakoruja ja aivan ihanat kengät. Terveisin kenkäfriikki, jolla ei ole reikiä korvissa ;-D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Merja. Minä olenkin sinun kenkäpaljouttasi ihaillut blogissasi silmät ymmyrkäisinä siinä kuin upeita korujasikin! Kengät ovat panarat ja löytö Nectarinen varastomyynnistä. On hienoa, että naisella on joku intohimo tai monta ;)

   Poista
  2. Mitä useampi intohimo sen parempi ;-D. Elämä on paljon mielenkiintoisempaa niin....

   Poista
 3. Nämä rullat on kyllä ehdottomasti näteimmät nappikorvakorut mitä olen ikinä tavannut! Aivan ihanat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Memmu, miten sanasi voivatkin ilahduttaa! Iloa ja intoa koruiluun :)

   Poista
 4. Ihanat rullajutskat! Ei muuta kuin rullat hiuksiin, korviin, kenkiin ja ulos rullalautailemaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi sanni sun kanssas. Kaikki muu käy, mutta saanko skipata tuon rullalaudan. Vanhoja luitani varjelisin :) Kiitos pirteästä kommentistasi!

   Poista
 5. Kaunis korviskokoelma sinulla jo kasassa :)

  Miten tuon hopean "rullaaminen" sujuu, onko vaikeaa? Itse suunnittelin viime keväisellä korukurssillani tekeväni hopesta semmoinen simppelin "putki" kaulakorun kun en niitä ole nähnyt muussa kuin kullanvärissä. Opettaja kuitenkin totesi, että työ olisi vähän liian haastava joten se jäi sillä kertaa toteuttamatta ja vieläkin haikailen semmoisen perään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei lora ja kiitos kommentistasi.

   En ole koskaan tehnyt levystä putkea, jollei sormuksia huomioida. Putkenpätkiähän nekin tavallaan ovat. Tarkoitat varmaankin jotain pienihalkaisijaista putkea. Putken tekemiseen on olemassa sellainen ura-alasin, jossa on eri kokoisia puolipyöreitä pitkiä uria eri kokoisille putkille. Minulla sellaista ei ole, mutta olen ymmärtänyt, että hopealevy pyöristyy vasaroimalla ja kääntämällä sitä urassa. Lopuksi sauma juotetaan kiinni.

   Korvikset olen tehnyt hehkuttamalla (ohut levy vääntyy kyllä hehkuttamattakin) oikean kokoisiksi sahaamani levynkappaleet ja vääntämällä ne yksinkertaisesti pyöröpihdeillä. Pyöröpihtien teräthän eivät ole "suorat", joten jouduin vähän "katsomaan, mitä tein". Rullaa en ole juottanut kiinni, ainoastaan tapin sinne taakse.

   On olemassa myös suorakärkisiä (terät eivät kapene kärkiin päin) korupihtejä, joilla voinee rullata pieniä levyliuskoja joko vasaroimalla "tai jotenkin". Ko. pihdit ei tietääkseni ole tarkoitettu nimenomaan putken tekemiseen. Haastavaa putken tekemisessä on varmaankin se, että siitä saa halkaisijaltaan säännöllisen pyöreän ja reunat tarkasti ja suoraan yhteen, jotta juottaminen onnistuu ja jäljestä tulee siisti. En tiedä, minkälaisia putkia haluaisit tehdä, mutta josko edellisestä on sinulle yhtään mitään apuja, niin hyvä. En ole taitava enkä kovin osaava "hopeaseppä". Intoa ja tekemisen iloa on enemmän kuin sitä osaamista.

   Poista
 6. Lämmin kiitos Ania pitkästä vastauksestasi. Kyseessä on tosiaankin halkaisijaltaan pieni oleva putkilo ja löysin sellaisen sattumalta tänään Etsystä http://www.etsy.com/listing/76487978/curved-bar-necklace-sterling-silver-tube

  Ura-alasimesta en ole kuullutkaan, pidänkin mielessä sen.

  Odotan niin kovin tulevaa kesälomaani sillä suunnitelmissa olisi käyttää aikaa hopeakorujen tekemiseen tuolla pienen taloyhtiömme "askarteluhuoneessa" Toiset kunnostaa siellä vanhoja huonekaluja ja toiset koruja tai ainakin yritän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä lora. Kuvailemaasi putkea ei taideta pelkillä pihdeillä tehdä. Minä tekisin putken tuolla ura-alasimella. Jos haluat laittaa minulle -> ania.alf (at) gmail.com sähköpostiositteesi, voin ottaa sinulle kuvan kirjan sivusta, jossa näkyy tuon ura-alasimen käyttö putkea tehtäessä. Kirjassa ei ole ohjetta, mutta havainnollinen kuva yllyttää kokeilemaan ;)
   Senhän varmasti tiedät, että onttoa hopeaputkea myydään metritavarana. Ymmärsin kuitenkin, että haluat tehdä putken itse. Eihän korunteossa muuten mitään järkeä ole.
   Olen itsekin haaveillut samanlaisesta putkikorusta. En kuitenkaan halua tehdä sitä valmiista putkesta, siksi on jäänyt ajatushyllylle. Ehkä minäkin innostun kokeilemaan tuota putkijuttua sitten lomalla, jos jostain löydän ura-alasimen. Olisi kiva nähdä tekemiäsi koruja :)
   Oikein idearikasta lomaa!

   Poista
 7. Kertakaikkisen ihanat korvikset!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihminen tulee toimeen erinomaisen hyvin ilman kaikkia härpäkkeitä ja koristeita, mutta tällaisilla pienillä jutuilla on kiva piristää olemustaan aina silloin tällöin :) Kaunis kiitos!

   Poista