tiistai 22. toukokuuta 2012

Korvikset nro 5 & sormus

Korvakorut ja sormus on tehty sahatuista hopealaattojen ja harjoituskappaleiden jämäpaloista. Sormuksen rengas on yksi ensimmäisiä tekemiäni sormuksia, jonka vasaroin vähän klommoiseksi ja kiillotin. Korvakorujen koko on noin 5 x 7 mm.

Toisessa korvakorussa näkyvät naarmut ovat jäämiä tekstilaatan punsseloiduista kirjaimista, joita en yrittänytkään hioa kokonaan pois. Pinnan kiillotin peilikirkkaaksi, mikä ei kuvissa oikein toistu. Samoin sormuksen laatassa näkyy jäämiä punsseloinnista. Juotosvaiheessa kuumensin hopean lähelle sulamispistettä, jolloin pinnasta tuli vähän "kupliva". Sormuksen päällimmäinen laatta on toisesta reunasta kiillotettu tosi kiiltäväksi korvakorujen tapaan, toisen reunan jätin luonnon tilaan.

Nro 5:

12 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos Marjukka! Sillee omatekoisentyylikkäät ;)

   Poista
 2. KYLLÄ! Toimii. Ja kaikenlisäksi kierrätystä. Nautin niin suunnattomasti kun saan katsella tekemiäsi, varsinkin kun oma tekeminen on minimissä opiskelujen takia.
  Tää helpottaa tekemisen tuskaa. Ihailen kärsivällisyyttäsi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva saada "romut" laatikon pohjalta jonkinlaiseen käyttöön. Vaan pitäisi minunkin tehdä kaikkea muuta kuin koruja. Kiitos kommentistasi, Marissa, ja jaksamista opiskeluihin!

   Poista
 3. Upea postaus! Tykkää kuvista ja koruista ja tuosta "kierrätystä"-taiteilusta. Olet osaava ja taitava ja vaikka mitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kierrätetyn näköiseksi yritin saada otsikonkin ;) Jos yksikin lukija löytää jotain mielestään vähänkin kivaa täältä, on vaiva enemmän kuin tekemisen arvoista. Aurinkoisen lämmintä, toivottavasti jo ihan kesäistä päivää sinnekin toivottelen!

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos Henna! Sormus vähän pyörii sormessa, venyi vasaroitaessa. Korviksista tykkään itsekin - eniten heti pikkukuutioiden jälkeen, jotka on suosikkini tähänastisista.

   Poista
 5. Ihanasti piilotetut 'viestit' - sellaiset mielikuvitukseni noista vanhoista jäljistä loihtii :-D Nää on nyt just just just!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanasti ilmaistu, Mags! Mulla on vinksullaan olevia tekstilaattoja "onneksi" vielä jäljellä (ei tuntunut onnelta silloin, kun löin kirjaimen väärin päin tai teksti hoiperteli.) Eli lisää piilotettuja viestejä tulossa. Kiitos ihan hirmuisesti kannustuksesta ystäväinen. Välillä on niin orpo olo näitten ideoitteni kanssa.

   Poista