perjantai 4. toukokuuta 2012

Korvikset nro 3

Kulmikas sarja jatkuu. Mustasta Fimosta leivotut ja paistetut pienet kuutiot sekä karkealla timanttiviilalla raavittua hopeaa. Nämäkin korvanapit ovat pienehköt, 7 x 5 x 5 mm. Laittaisin niin mielelläni noitten Fimo-palkkien tilalle esim. mustaa puuta, keramiikkaa tai melkein mitä vaan, jos mulla olisi oikean kokoisen palaset. Onneksi tuo Fimo on helposti vaihdettavissa jälkeenpäin, jos ja kun löydän jotain mieleisempää tilalle.

Jostain syystä en tykkää käyttää koneapuja näissä pienissä töissä, joten sormen päät ovat aika hellinä. Mulla on sähkökäyttöinen monitoimityökalu kaikkine tarvikkeineen, mutta teen silti kaikki työvaiheet käsin. Viilaan ja hion käsin, kiillotan käsin. Mieluummin poraankin käsiporalla kuin sähkökäyttöisellä. Ainoa sähköllä toimiva laite näitten korujen valmistusvaiheessa on ollut rumpu. Rummutan korvakorut, jotta juottamisessa hehkuuntunut hopea puhdistuisi ja kirkastuisi ja varsinkin tappi kovettuisi.

Nro 3:
Hopeaa ja Fimoa

Minä olin vapun hoidossa täällä ania-mamman luona. On ollut tosi kivaa, mutta toi hoitomamma tykkää trimmata ja kokovartalopestä mua - en tykkää, kun vettä laitetaan päähän. Nyt ramasee ZZZZZZZZ

14 kommenttia:

 1. Hopea ja musta ne yhteen soppii <3 Tyylikkäät, kauniit, vaikka livenä minulle oisivat liian pienet. Noh, nämä eivät olekaan minulle vaan sinulle:) Ja kuvassa eivät ole yhtään pienet katsella joten passar bra :)

  Niin allekirjoitan tuon käsillä tekemisen. On vaikka mitä kojetta ja kaivertajaa ja käsin viilaten ja höyläten. Handmade sana todellisessa merkityksessä. Mutta siinä on jotain mitä kone ei kykene. Manpower! Tai woman mutta kuitenkin.

  Kaunista ihanaa kevättä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marissa. Kiva, että meillä on eri kokoisia korvia ja että tykätään erilaisista koruista :) Jos pitäisin korukauppaa, ottaisin varmasti kaikki työtä helpottavat välineet avuksi. Näin yksittäisiä koruja ja korukokeiluja tehdessä on parempi antaa käsien tehdä hitaasti, että ajatus pysyy mukana.

   Keväässä parasta on valo!

   Poista
 2. Hauska yhdistelmä! Fimosta on moneksi. Millä sen kiinnitit?

  Minäkin olen huomannut keskittyväni koneiden sijaan omin sormin tekemiseen. Kaipa se on se näppituntuma, joka näiden pienten esineiden valmistuksessa on tuiki tärkeä. Heh, samoin kuin paljain varpain kotona tallustelu, kun on toi pieni koiruus, joka hyörii jaloissa. Tuntee helpommin ja ehtii tehdä korjausliikkeen ennen kuin sattuu vahinko.
  Vai joutuu pikku puuvillapallo aina kylpylään luonasi. Ilmankos onkin niin syötävän suloinen ja ah, niin valkoinen :-) On sitten hyvä palata valkoiseen kotiinsa. Meidän Mosse tykkää kylpemisestä, mutta keskittyy valitettavasti tarmokkaasti pesuveden latkimiseen. Kyllähän sen sitten tietää, missä juostaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Fimo oli hätäapu, kun halusin mustaa eikä muuta ollut tarjolla. Fimohan on joustavaa, joten ihan vaan kiilasin. Pysyy niin kauan kuin pusyy. Edelleenkin on haaveissa löytää jotain muuta mustaa, kestävämpää. Kiven joutuisin varmaan liimaamaan.

   Puuvillapallon turkki on kauhean tuuhea ja se kasvaa ihan silmissä. Nopein ja kätevin tapa pitää se siistinä on hoitaa se itse. Kun tykkään tehdä käsilläni kaikenlaista, olen pistänyt näppini myös tämän koiran ulkoiseen olemukseen.

   Mosselle rapsutuksia!

   Poista
 3. Hienoa designia! Näistä tykkään todella paljon!

  VastaaPoista
 4. Ihanaa yhdistämistä noissa materiaaleissa. Fimo ei ihan suoraan hivele omaa korvaa, mutta tässä se toimii täydellisesti ,)
  Käsin täälläkin.. toki enemmän tahtoisin, muttei aika riitä. Ja vielä nyt päälle, kun tuhosin oikeanpeukun viiltämällä siihen parimilliä syvän haavan pituudeltaan kärjestä lähes taipeeseen, niin ei mikään toimi. *itkua

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Fimosta on moneksi. Ja onhan se ainakin kevyttä!
   Autsh! Toivottavasti sormesi paranee pikapikaa, että pääset jatkamaan koruilua ja muutakin elämää, kivutta.

   Poista
 5. Hienot korvikset! Hieno kuvakokonaisuus jälleen kerran - korut ja astiat ja hauva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lissu :) Hauva on ihanin. Sen viimeinen palautuspäivä meni, mutta me nähdään taas ensi viikonloppuna.

   Poista
 6. Ihanat korvakorut, tykkään tästä mallista ehkä kaikista eniten vaikka hienoja ovat olleet nuo muutkin.
  Mutta tuo koiruus... ihQ <3

  ~Nina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että olet löytänyt omat suosikkisi, ~Nina. Oikeasti, ei kaikkien tarvitse kaikista tykätä eikä kenenkään edes mistäkään. Minä tykkään eniten niistä pienistä kuutioista, numero kakkosista. Tähän mennessä.
   Koira on ihana: Kerron sille terveisiä, että täälläkin tykätään.

   Poista
 7. Vau minkä ihanan blogin löysin! :) Aivan upeita juttuja teet - miksen ole käynyt täällä aiemmin? :D Hienot nuo korvikset, tosi hillityt ja tyylikkäät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kiitos samoin, Liisa T. Löysinpä minäkin uutta luettavaa ja katseltavaa.

   Poista