perjantai 13. huhtikuuta 2012

Pieniä ikkunoita

Terveisiä Tukholmasta!

En lakkaa ihastelemasta Tukholman vanhankaupungin, Gamla stanin, upeita rakennuksia sekä silmiä, ja sielua, hivelevää väriharmoniaa. Viihdyn toki oikein hyvin myös siellä uudella puolella.
. . .

Pitkästä aikaa väänsin sormuksen. Tällä kertaa kaksimillisestä neliölangasta. Käsin, sormuspihdit tosin apuna, noinkin paksun langan vääntäminen on aika työlästä. Sormuksen rengas on siis tukeva, kulmikas hopearengas, ja sen somisteena on hopealevystä sahattu ja koristeltu pieni laatta. Työn jälki on siistimpää kuin mitä kuvat kertovat. Kaikki kiiltävää hopeaa kuvanneet tietävät, että haasteellista on. Ajattelin tehdä tuollaisista laatoista myös pienet korvanapit - en kyllä ole koskaan aiemmin tehnyt sellaisia, joten... ja jos olen viitseliäs, niin vielä riipuksen. Ainahan voi haaveilla, ja haasteita pitää olla.


6 kommenttia:

 1. Kaunis! Arvaa mikä minulle tulee mieleen? Täysosuma. Niinkuin nopassa. Eikä johdu pelkästään koristelusta, vaan koko sormus, ihan niinkuin kuvatkin. Toki koristelusta voi tulla mieleen myös silmät... PS. Olen helpottunut puolestasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja hitsit, kiitos vinkistä. En osaa noppaa tehdä, mutta noita "silmämääriä" voisin jotenkin soveltaa.
   PS. Kiitos myötäelämisestä.

   Poista
 2. Voi miten kaunis! Mulla kaikki korun tekeminen on täysin nollissa... Jotain pientä, joskus. Aika ei tunnu riittävän mihinkään.
  Kauniita ovat myös kuvat Tukholmasta! Tulivat oikeastaan kuin tilauksesta. Minä pääseen ihastelemaan Tukholman kevättä kahteen otteeseen peräkkäisinä viikkoina tässä ihan lähitulevaisuudessa. Aikaa edellisestä onkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Rilla! Oikeasti idean sormuksen tekemiseen sain yhdestä pienestä kattaukseen liittyvästä Tukholmantuliaisesta. Menee lahjaksi, joten en vielä esittele. Teet koruja taas sitten, kun sulla on aikaa ja inspiraatio. Helmet ei happane. En minäkään voi hykerrellä aikaansaannoksistani korurintamalla, aina ei vaan huvita. Josko Tukholmanmatkasi ovat työsellaisia, toivon, että ehdit kuitenkin edes vähän nauttia kaupungin tunnelmasta. Kevät siellä ainakin on pidemmällä kuin esim. Helsingissä. Jälleen kerran vanhan silmää ilahdutti nimenomaan miesten pukeutuminen. Enkä nyt tarkoita niitä pukumiehiä, joita näkee omassakin kaupungissa, vaan tyylikkäitä, persoonallisesti pukeutuvia miehiä. Pitänee viedä oma mies sinne oppiin.
   Mun sihteerillä on näköjään ollut vapaata, kun ei ole huolehtinut posteihin vastaamisesta. Palailen viikolla.

   Poista
 3. Kyllä vähemmän on enemmän. Ei siitä mihinkään pääse. Tyylikäs sormus ja tunnelmallinen kuva Tukholmasta.Kiitos jälleen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lissu, sinun sanasi ja kiitoksesi menevät aina sydämeen asti. Sydämellinen kiitos <3

   Poista