maanantai 2. huhtikuuta 2012

Pääsiäistä!

Tulevan pääsiäisen kunniaksi pupusia ja Etelä-Suomeen (ehkä muuallekin) tupsahtaneen takatalven kunniaksi (höö) jääpuikkokaulakoru. Kaulakorun ketjuna millisestä hopealangasta punottu ja patinoitu Piina (Jens Pind). Rouhea jääpuikkoriipus vuorikristallia.





-  Blogi on jälleen saanut uusia lukijoita. Tervetuloa - toivon, että viihdytte!  -




24 kommenttia:

 1. Upea koru. Oletpas komeesti käyttänyt tuon rinkulan ;-D

  Hyvää pääsiäistä sulle myös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mags. Sinä muistat! Rinkulan :) Niitähän on vielä muutamä jäljellä. Jokohan ne rupeaa olemaan vintagea, olen mielestäni hillonnut niitä nii-in kauan. Kiitos toivotuksista.

   Poista
  2. No muistan juu, on noita meilläkin joku vielä ;-))

   Poista
 2. Vaikuttavaa. Kaunis koru - herkää ja voimakasta, läpikuultavaa ja raskasta. Omaat vahvan tyylitajun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koruni olisivat aika varmasti eri näköisiä, jos osaisin teknisesti toteuttaa sen, mikä päässäni liikkuu. Kun en kuitenkaan korusepäksi aio, jää monta tekniikkaa opettelematta tai edes kokeilematta ja työvälineet hankkimatta. Olisi hienoa, jos ei tarvitsisi ollenkaan turvautua valmiisiin korunosiin, vaan kaiken osaisi tehdä itse. Silloin olisin tyytyväinen. Nyt jää aina vähän viivan alle, mutta hyvä näinkin. Kiitos kannustuksestasi, sillä on suuri merkitys.

   Poista
 3. Mahtava koru, kunpa itsekin osaisin / jaksaisin vääntää ketjuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Castalia! Kiitos kommentistasi, löysin takaisin blogiisi, hukkailen niitä aina välillä :( En minäkään kovin montaa ketjua osaa, Piina on mun ehdoton suosikkini yksinkertaisen ulkomuotonsa ja monikäyttöisyytensä ansiosta.

   Poista
 4. Jaksan väittää, että monella ammattilaisella voi olla tekniikat hallussa mutta tyylitaju puuttuu...sinulta sitä löytyy! (ja onneksi on myös paaaljon ammattilaisia, joilla on molemmat)
  Herkkä ja roosinben koru yhtaikaa. Onnittelut!

  VastaaPoista
 5. roosinben :D Uusi kehusana ehkä? Tarkoitin rosoista .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marissa. Kuuklasin 'roosinben' ja päädyin katselemaan hevosten kuvia :) Kauniita eläimiä. Kyllä varmasti kaikilla koruntekijöillä on tyylitaju, niitä vaan on erilaisia. Meidän korujen käyttäjien onneksi. Vuorikristalli ja yleensä kirkkaat kivet tekevät korusta kevyen näköisen, joten riipuksena voi käyttää isompaakin kiveä. Tässä korussa tosin ketju painaa enemmän kuin härpäkkeet.

   Poista
 6. Hyytävän upea (viittaan tuohon jäiseen kristalliin)! Uskomattoman ihana teos jälleen kerran. Tuo ketju on myös aivan julmetun upea.

  Itsekö olet senkin jaksanut vääntää? Miten ihmeessä millistä hopeaa ylipäätään saa vääntymään kauniisti?

  Oikein mukavaa Pääsiäisaikaa sinulle! Korusi taitaa valitettavasti saada "kavereita" talojen katoilta. Eikö se kevät ikinä tule??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ketjut punotaan*) yleensä eri kokoisista (kullekin ketjumalille on omat rengaskoot yms) pyöreistä lenkeistä, rinkuloista. Ohuehko lanka ja vielä millinenkin veivautuu ihan käsin veivin ympärille spiraaliksi (joka sitten sahataan kultasepänsahalla käsin auki renkaiksi). Paksummat langat ja millisenkin, kun on tarvis isosta määrästä lenkkejä, veivaan porakoneella. Sujuu tosi nopeasti ja helposti näin. Olen kauhean huono selittämään. Ns. viikinkiketju punotaan 'pitkästä' pehmeästä hopealangasta tavallaan pujottamalla. Tässäpä olisi postauksen aihe...
   Kiitos kommentistasi ja pääsiäistoivotuksista. Lähden huomenna Tukholmaan, siellä pitäisi olla vähän vähemmän jääpuikkoja. Ehkä otan omani mukaan ;)
   *)Puhun ketjun punomisesta, mikä oikeasti tarkoittaa sitä, että määrätynkokoisia hopealenkkejä pujotetaan määrätyssä asennossa ja järjestyksessä peräjälkeen ketjuksi.

   VastaaPoista

   Poista
 7. Upeat korut! Ihanat suuret helmet! Blogisi esittelyssä sanotaan, että olet koruharrastaja. Teetkö näitä ihanuuksia vain harrastuksena vai myytkö kenties joskus ja jossain vai onko se vain kommentoijan toiveajattelua? :) Sanni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi Sanni ja anteeksi vastauksen viipyminen: terveisiä Tukholmasta. Olen koruharrastaja, mikä kohdallani tarkoittaa sitä, että olen kiinnostuneempi oppimaan uusia asioita ja tekniikoita kuin tekemään kymmeniä kopioita jo tekemästäni korusta. Aikani ei edelleenkään/toistaiseksi riitä uusiin tilauskoruihin. Jotkut esittelemäni korut ovat mallikappaleita, joitten tarjoamineen myyntiin edellyttäisi todennäköisesti muutoksia ainakin kokoon, todennäköisesti myös malliin jne...

   Poista
 8. Lisäys edelliseen: helmillä tarkoitin edellisen postauksen simpukankuorihelmiä. En enää muistanut mitä oli missäkin postauksessa. Mutta siis kaunista, kaunista kaikki! Sanni

  VastaaPoista
 9. Jehna, Ania heittäytyy melkein rouheaksi! Pidän koruistasi (ja niiden ulospanosta) kuin hullu puurosta, mutta tämä jääpuikko on siitä harvinainen, että haluaisin ripustaa sen omaan marsunkaulaani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Othel! Jalo ideani oli ensin laittaa kymmeniä jääpuikkoja kiertämään kaulaa. Idea, joka kutistui sitten tuohon yhteen, joka saakoon kaiken huomion ;) Uskottavasti miellyttävämpi myös käyttää.

   Poista
 10. Kiitos vastauksestasi. Ehkä hyvä niin, että homma pysyy harrastuksen tasolla. Saa ainakin säilyttää taiteilijan vapauden. Moni asia on parhaimmillaan harrastuksena :) Sanni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ymmärryksestä, Sanni. Kivahan olisi jossain elämän vaiheessa ja taitojen edelleen karttuessa paneutua korujuttuihin oikein ajan ja ajatuksen kanssa. Korujen myynnistä saatava tulohan on verotettavaa, mun tapauksessani sivutuloverotettavaa (korkeampi veroprosentti), joten sekin on otettava huomioon. Tällä hetkellä on ole kiinnostunut esim. yrityksen perustamisesta.

   Poista
 11. Aivan ihana, kekseliäs toteutus tuossa riipuksessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ripustus on monen kokeilun tulos, vaan ei vieläkää täydellinen. Pitkulaisten hopeapalkkien sisällä ja ripustusrenkaan läpi kulkee ohut ketju. Näin riipus laskeutuu ja liikkuu pehmeästi. Kiitos kommentistasi ja aurinkoista pääsiäisen jatkoa!

   Poista