keskiviikko 28. maaliskuuta 2012

Simpukankuoria

Olemassa on muitakin helmiä kuin suositut makeanvedenhelmet. Olen tehnyt muutaman helmiäislasihelmikorun ja koruja myös simpukankuorihelmistä. Esittelyssä viimeisin simpukankuorihelmirannekoru.

Työkaluarsenaalini sai taannoin vahvistusta, kun koruntekijäkolleega tarjosi ylimääräisiä punsseleitaan ostettavaksi. Ehkä vuodenajalla on tekemistä ihastukseni kanssa. Punsseleilla on kiva naputella kesäisiä hopeariipuksia tai vaikkapa kesäsormuksia (ja mitähän ne on?). Sellaisista haaveksin.

-  Kuvassa vanhat hopeasta tekemäni mitaltaan 16-milliset sormukset
auttamassa hahmottamaan helmien kokoa  -8 kommenttia:

 1. Oih! miten on taas niin tyylikästä ja harmonista ja kaunista :)

  VastaaPoista
 2. Anteeksi kauheasti. Olen ihan uuno, luulin että olit kirjoittanut pensselin väärin. Sitten vasta käsitin, että tarkoitkin leimasimia, joilla nuo sormusten kuviot on tehty. Sinulla taitaa olla melkoinen työpaja - tunnen niin valitettavan huonosti korujen valmistamisen tekniikkaa, että en edes osaa oikein kuvitella, miten se käÿ.

  Kauniit kuvat jälleen, ja sormukset myös, ihan ottaisin ympärivuotiseen käyttöön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ylin oikolukija leidi Perif... ;) Taitaa leimasin tai meisti olla oikea termi. Punsseleiksi minä noita kutsun.

   Wikipedia sanoo: "Meisti on työkalu, jota vasaralla tai nuijalla lyömällä tehdään reikiä tai muita kuvioita eri materiaalia oleviin työkappaleisiin. Pakottamisessa käytettyjä meistejä kutsutaan myös punsseleiksi, stansseiksi ja pakottimiksi. Nahkaan käytettävästä kärjestään ontosta reikämeististä käytetään nimitystä nahkapaska."

   Tuo viimeisin on paras. Haluaisin niin käyttää p*skatyökalua ;) On mulla sellainenkin.

   Muutama työkalupakki on täynnä kaikkea kivaa. Pitäisiköhän joskus esitellä koruntekoon TARVITTAVAT (vähemmälläkin tulee toimeen) työkalut? Haluaisin vielä ainakin valssin, mutta kun sen käyttö olisi kuitenkin niin vähäistä (tai mistä minä tiedän) niin en ole raaskinut investoida. Hintavia ovat.

   Kiitos kaunis kehuksista. Jahka pääsen taas vauhtin sormustehtailussa, ehkä heitän sulle yhden :)

   Poista
  2. Hei, noi matkii sua, mokomat!
   http://www.cartier.de/#/entdecken/schmuck/b4085100-love-ehering

   Poista
  3. Joo, ne on käynyt katsomassa mun sormuksia ja saaneet vaikutteita, mokomat. Kiitos linkistä, tuolta voin tarkistaa omaa hinnoitteluani ;)

   Poista
 3. Nämä helmet on kyllä herkkuja, vaikka mulla on edelleen kahtalainen suhtautuminen simpukankuorihelmiin - ne ovat kauneudessaan jotenkin 'liian täydellisiä', tiiäthän? Mutta se niille plussana, että niiden värit ovat mielettömän kauniita ja kestäviä, ja, niitä saa todella isoina ;-D
  Hienot punsselit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet niin oikeassa noitten liian fiinien helmien suhteen, Mags. Pieni särmä, roso tekee korusta ainutlaatuisen, ja minuakin sellaiset korut viehättävät enemmän. Näissä kauniissa mollukoissa on sitten muita avuja. Alitajuntaisestikohan olen rypistänyt tuon yhden kuvan - liika silous pois tavalla tai toisella. Punsselit on todella mainiot erityisesti kesää ajatellen.

   Poista