tiistai 20. maaliskuuta 2012

Puuteriset Akoyat

Helminauhojen solmimiseen koukuttuu näköjään ihan samalla tavalla kuin neulomiseen ja moneen muuhunkin juttuun.

Omistan yhdet ainokaiset Akoya-helmet, merivesihelmet. Monisävyisen nauhan silkiksi valitasin vaalean harmaanbeigen, joka kuvissa näyttää valitettavasti tummanharmaalta tai joltain, mitä se ei ole. Ajattelin valkoisen olevan liian kova väri enkä voinut kuvitellakaan laittavani mitään vaaleanpunaista. En näihin helmiin. Helmet eivät ole täydellisiä. Niissä on koloja ja pintakarheutta, mutta ovat persoonallisen näköisiä, ja tykkään värimaailmasta kovasti. Helmet ovat myös eri kokoisia, valkoisen keskushelmen koko (pitkulaisen helmen pituus) on huikea 18 mm.
-  Tervetuloa jälleen kaikki uudet lukijat. Ilo nähdä täällä myös vanhoja tuttuja :)  -


12 kommenttia:

 1. Hurmaavan kauniit, sekä kuvat että itse koru!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos piisku. Kauniista materiaaleista ei rumaa saa, ja kuvat ovat tällä kertaa vähän epäaniamaisesti somistettu. Välillä näin.

   Poista
 2. Piiskun sanoihin on helppo yhtyä :) Minullakin on jossain kätköissä tuon sävyisiä helmiä.. pitäisiköhän ryhdistäytyä ja tekaista edes yksi koru (vuodessa)... ja nämä sun asusteet on aina yhtä ihania.. niin kengät kuin muutkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teepä, Marja, se helmikoru! Muistelenkin tämän värimaailman olevan lähellä omaa korumakuasi. Vaikka oma nauhani on mauvesävyinen, on seassa harmahtaviakin helmiä. Tuota komboa on helppo yhdistää valkoisten vaatteiden lisäksi harmaaseen ja beigeen ja oikeasti kaikkiin puuterisiin kesäväreihin. Omaan enkä enemmän oliviivinväriseen (tai ainakin tosi helposti ruskettuvaan) kuin perussuomalaisen vaaleaan ihooni mauven sävyt sopivat paremmin kuin vitivalkoinen, ainakin näin ennen päivetystä.
   Usein korublogeissa vieraillessani funtsailen, että minkälaisten vaatteiden kanssa kyseisiä koruja aiotaan käyttää. Aina se ei aukea eikä mielikuvitus riitä. Ystävämme Rilla esittelee tekemiään koruja usein päälle puettuna, mikä minusta on erittäin hieno ja valaiseva juttu.
   Kiitos kommentistasi ja kivaa keskiviikkoa!

   Poista
 3. How delicate and perfect these perls are. And a magnificent match with your shoes and blouse. You are a true magician, Ania. I really, really love your work!
  Greetings,
  R

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you very much, R, once again. Your beautiful words make me absolutely speechless. I am glad that you appreciate my work.

   Poista
 4. Niin kaunista, jälleen! Minulle on kauttasi auennut täysin uusi ja ennen tuntematon maailma. Tähän asti helmet ovat olleet vain helmet. Nyt lähdin googlettamaan, ja ihmeellisen mielenkiitoista sieltä löytyikin; esimerkiksi että akoyat ovat kaikkein hohtavimpia helmiä mitä maailmasta löytyy. Ilmankos helminauhasi on niin kaunis! Voin heti kuvitella, minkä kanssa se sopii!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Preferita! Yksi fiksu työtoverini sanoi minulle kerran erään sisältörikkaan keskustelumme jälkeen kiitellessäni häntä mielenkiintoisesta ajatustenvaihdosta, että keskusteleminen kannattaa aina. Olen huomannut tämän monen monta kertaa. Ajatuksiahan voi vaihtaa monellakin tasolla ja tavalla. Ja aina kannattaa.
   Helmistä: Tiedän näin äkkiseltään feikki(muovi)helmet, helmiäis(lasi)helmet, simpukankuorihelmet, makeanvedenhelmet (& keshi, barokki, biwa...), merivesihelmet (Akoya) sekä Tahitinhelmet ( en ole kädessäni pitänyt, nähnyt Tarkiaisella Mikonkadulla, helminauhan hinta noin 14 000 € ). Omat Akoya-helmeni olen ostanut koruharrastajatuttavaltani. Ko. helmiä ei ole paljon tarjolla Suomessa.
   Minun helminauhani sopisi hyvin esimerkiksi sinun harmaan bleiserisi kanssa. Harmi. Helmet ovat minun. Bleiseri sinun ;)

   Poista
 5. Osaapas olla taas niin ihana postaus!
  Merivedenhelmesi ovat satumaisen kauniit. Hyvä, että ovat hieman rosoiset. Minusta niiden ihan kuuluukin olla! Ja ovatko taas väriltään niiiiiin minun mieleeni.

  Hauska tuo kuva, jossa helmet kurkkaavat simpukasta. Taitava olet, ei voi muuta sanoa!

  Olet muuten oikeassa sen röyhelöhuivin suhteen! Helppo, mutta tuskaisen kääntelevä "kaava". Päkäpäänä vaan eteenpäin ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos nina! Liian täydellisen näköiset helmet näyttäisivät varmaankin feikeiltä minun kaulassani. Minäkin pidän siitä, että on vähän säröä ja särmää, monessa asiassa.
   Ehkä joku lehmähermoinen neuloo mielellään tätäkin kaavaa. Vaan mehän ei periksi anneta.

   Poista
 6. Onpas taas niin ihana postaus. Ja tosi kiva tuo "vaihtuva näyttely" tuolla simpukan sisällä. Ihmissilmä ja aivot tarvitsevat kauneutta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpas kiva ilahduttaa sinua, Lissu :) Välillä leikityttää.

   Poista