perjantai 23. maaliskuuta 2012

Kevät

Viime keväänä 18. huhtikuuta jouluruusu oli kukkinut jo jonkin aikaa. Vuonna 2010 kukkivat sekä jouluruusu että krookukset 26. huhtikuuta. Tänään on maaliskuun 23. päivä. Eteläisen pihan aidan vieressä lumikinos on vielä reilusti yli puolimetrinen. Parin metrin päässä aurinkoisella seinustalla kukkii jouluruusu! Meillä ihka ensimmäinen kevään merkki. Mehitähden ruusut paljastuvat lumen alta. Pian krookukset ja narsissit ja muut kevään ilostuttajat seuraavat perässä.

Kauhean montaa lämpöastetta ei ensi viikollekaan ole luvassa, vaikka niin mielelläni vaihtaisin jo kevyempiin takkeihin ja keväisempiin asusteisiin. Huoh. Ehkä pääsiäisenä sitten.
Kiitos seurasta kuluneella viikolla ja oikein aurinkoista viikonloppua kaikille!
Käykääpä tekin kuikuilemassa plantaaseillanne.

13 kommenttia:

 1. Kiitos vaan :) Täällä idässä katolta tulleet lumet muodostavat parimetrisen kinoksen ikkunan taakse. Ei näe mihinkään ja kestää sulaa tovin. Mutta ihailen sillä aikaa näin kuvien välityksellä sitä mitä sinun pihaltasi paljastuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomi on pitkä maa. En ole koskaan käynyt edes puolivälissä :( ja ajatusmaailmani on usein kovin kotikuntainen. Jossain talven vaiheessa kuulin, että Helsingissä olisi ollut enemmän lunta kuin esimerkiksi Varkauden tienoilla. Uskomatonta vauhtia kinokset on täällä madaltuneet ja paikoin sulaneet kokonaan. Kyllä ne pian siellä ja muuallakin.

   Poista
 2. Ihmeellistä! Kiitos kauniista kuvista. Minä pidän Suomen keväästä siksi, että se tulee niin varkain ja varovasti, pikku hiljaa päivän kerrallaan. Silloin saa enemmän aikaa nauttia jokaisesta pienestäkin merkistä, ja tästä valosta. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keväisin koko perhe kerääntyy ihmettelemään pientä lumen alta pilkistävää vihreää versoa kuin jotain eksoottista eläintä. Luulen, että jos nyt menisin kaivelemaan, lumen alta paljastuvissa hortensioissa olisi hiirenkorvat. Vuodenaikojen vaihtelut on ihania Suomessa. Tosin määrätyt kaudet voisivat olla lyhyempiä ja vastaavasti, tiedät... Kiitos samoin!

   Poista
 3. Oih, täälläkin kukkia:D Minä tosin kuvasin kukkia studiossa mutta pian niitä näkyy tosiaan myös pihalla. Kevät on upeaa aikaa. Toivotaan, että säätiedotukset ovat väärässä ja jokin trooppinen rintama pompsahtaa pian tänne?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olkoon kukkakuvat kuinka kliseisiä tahansa, minä pidän niistä. Kaikista luontokuvista. Joka vuosi on kevät tullut ja sen jälkeen kesä. Uskon, että niin tänäkin vuonna. Mitä pikemmin, sen parempi.

   Poista
  2. Totta, kliseisiä mutta kauniita. Minulla ongelmana oli ehkä kuvat toisin kuin kaikki kuvaavat, että oisi oman näköistä.... Kevät on aivan parasta, silloin voi taas hengittää. Talviuni loppuu ja elämä alkaa!

   Poista
 4. Kotiuduimme eilen toiselta puolelta palloa ja yllätys oli moinen. 80% lumesta on täältä kadonnut! Parvekkeella pilkistävät jo samat kivikasvit kuin sinulla tuossa kuvassa, minttujen versoja voinee kohta myös odotella.. Odotan innolla, että pääsen "kesättämään" häälahjaksi saadun jättirahapuun lasitetulle parvekkeelle kesäksi. Harmiksi kukinnot siinä olivat parin viikon aikana ehtineet jo kuihtua.. Jos sitä vaikka syksyllä pitäisi ulkosalla ensimmäisiin hallakeleihin, josko innostuisi sitten taas kukkimaan..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa takaisin. Ehkä laitoit hipun kesää taskuusi ja toit meille tuliaisia :)

   Poista
 5. Käytiin viikonloppuna Helsingissä, ja totesin, että siellä on enemmän lunta jäljellä kuin meillä Turussa. Itä-Suomessa vanhempieni luona oli taasen satanut lisää lunta. Suomi on todellakin suuri maa ainakin sääolosuhteiden suhteen!!! Kevät on kuitenkin, onneksi, tulossa koko maahan, tulkoonkin sitten vaikka hieman eri tahtia eri osiin.
  Kiitos ihanista jouluruusu-kuvista <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Paula ja ole hyvä! Mehän saatiin muutaman sentin lisäannos su-aamuna, lähinnä loskaa, sitä vanhan lumen surmaa. Tänään on taas niin ihanan aurinkoinen päivä. Sadetutka ilmoittaa illemmalla Turusta päin tulevasta uudesta ryöpytyksestä. Vaihtelevat sääolothan kuuluukin kevääseen. Ei kaikkea hyvää kerralla.

   Poista
 6. Voi, ihania kuvia, taas kerran. :) Blogissani on sinulle tunnustus! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos J... IMAGE b&w :) Menenpä heti ottamaan vastaan. Kaikkea hyvää toivotellen!

   Poista