tiistai 3. tammikuuta 2012

Helmimollukoita ja hyviä lupauksia

Kaikilla on uusi vuosi varmaan alkanut kivasti ja jatkuu niin edelleenkin ...hmmm kolmas päivä - lupauksineen tai ilman. Onhan se kiva ja mahdollisesti myös tarpeellistakin edes kerran vuodessa pysähtyä ajattelemaan jos ei elämäänsä niin oloansa ja ehkä vähän skarppaamaan joissakin kohdin.

Olen ollut karkkilakossa (koskee myös makeita leivonnaisia) yli kaksi kuukautta (ei ole ollut ollenkaan vaikeaa*) ja jatkan ...niin kauan kuin tuntuu siltä. Selvisin joulusta täysin puhtain paperein, mutta joulunalusviikolla *Ruotsin-laivan jälkkäripöydässä lipsasin ihan pikkuisen vaikka tarkoitus oli vain juustoja... Laittavat Dajm-kakkua juustojen viereen! Ei oo mun vika ;) Ja mun mielestäni marmelaadikuutiot ovat marjoja ja hedelmiä eikä karkkia. Tai oli sillä hetkellä. Heikko luonne, heikko luonne. Tänä aamuna katselin töissä kahvinhakureissulla tarjolla olleita herkkuviinereitä pienesti vasemmalla silmällä ja otin hedelmälaatikosta kiivin.

Kyseessä ei ole laihduttaminen vaan terveelliset ruokailu- ja elämäntavat, joista viimemainittuihin sisältyy mm. lupaus nukkua enemmän kuin ne totutut viisi, välillä vain kolmekin tuntia (neuloo illalla, neuloo aamulla). Empiirisen tutkimukseni mukaan jokainen valvottu tunti näkyy naamassa. Ei nuoruuden hehkuna vaan ryppyinä, harmautena, sameina silminä. Hyi.

Mites sinä?
. . .

Helsinkiin satoi eilen ensilumi, tänään se oli jo loskana maassa, ja huomiseksi on luvattu taas yksi myrsky. Vettä ja räntää ja kaakkoistuulta. Meillä tuulee silloin viistosti mereltä päin.

Mun piti kuvata teille kaikki mun keskeneräiset koruprojektit (ketä oikeesti kiinnostaa), mutta innostuinkin tekemään valmiiksi yhden kesken jääneen. Rannekoru, jossa hopeinen kuningasketjumuunnos "kolme lenkkiä kahden sijaan" ja valkoisia hassuja makeanvedenhelmimollukoita. Lukko valkokullattua hopeaa.

-  Oikein hyvää alkanutta vuotta kaikille!  -

4 kommenttia:

 1. Oijoi. Olisin voinut kirjoitella ihan samat asiat täälläkin. Unta IHAN liian vähän, jatkuvasti (mitä nytkin teen hereillä??). Sokerilakko on vielä aloittamatta täällä. Suklaa on heivattu ja odottelen, että loppukin joulukuun satsista tulee ulos ihohuokosteni kautta. Yöks. Tarvitsee tehdä parannus!
  Koru on todella kaunis!!
  PS. Myös täällä on sulle jatkoromaani työn alla, jospa huomenna pääsisi perille asti :)

  VastaaPoista
 2. Mahtavaa vuoden alkua tännekin. Todella hauskat nuo helmet! Kyllä, kaikki projektit kiinnostaa :)

  VastaaPoista
 3. Kivaa kunkkua ja mainioita mollukoita ;-D Mikä hohto!

  Iloista tätä vuotta sulle kamu!

  VastaaPoista
 4. Heips Rilla! Nyt täytyy tunnustaa, ettei toi unijuttu ota toteutuakseen. En vaan raaski jättää juttuja kesken. Siinä mulla on edelleen opeteltavaa tai sitten vaan olen vähäuninen.
  Kiitos postista. Palailen :)

  Kiitos Henna. En ymmärrä, miten tuollaisia helmiä oikein syntyy. Onko ne kolmosia niinkuin kaksoset?

  Kuin myös, Mags! Moni kakku päältä kaunis jne... Kuten usein tämäntyyppiset helmet, mollukat eivät hohda takapuolelta yhtä loistavasti.

  VastaaPoista