torstai 15. joulukuuta 2011

Sangre de Toro

Tänä syksynä olen vaatekaupoissa kierrellessäni törmännyt asusteisiin, joitten väriksi myyjä on maininnut veren. Joo ihan siis veri. Sellainen tumman viinin väri, mustan punainen - ei kuitenkaan perus viininpunainen, joka taas tuntuu olevan tämänvuotisten pikkujoulujen ykkösväri. Tykkään siitäkin, mutta se ei ole mulle. Erityisesti miehille on tarjolla esim. veren värisiä nahkavöitä ja kenkiä. Kauhean houkuttelevaltahan tuo veri ei värin nimenä tunnu. Siitä huolimatta tunnustaudun verenhimoiseksi: mulle kans. Kirkkaissa väreissä en niinkään viihdy, mutta tuo veren väri on niin tumma ja hienostunut, ettei se oikeasti ole väri vain ainoastaan vihjaus, aavistus - melkein pelkkä tunne.

Laatikoista löytyi kauan jemmattuja karkeasti viistehiottuja granaatteja, pieniä pyöreitä, sileitä granaattihelmiä sekä rhodoliittigranaatteja - syntyi Sangre de Toro, härän veri (espanjalainen punaviini). Rannekorussa on lisäksi korallia, jaspis, vaaleansininen kristalli ja rouhea labradoriittikolikko, jonka ympärille tein hopeavanteen.

Kuvien värit on taas miten sattuu johtuen eri päiville sattuneista kuvauksista. Enkä niin millään jaksa säätää.


-  Iso möhkäle oikealla on hyvin tummanpunainen granaatti vaikka kuvassa näyttää ihan mustalta.
Siitä vasemmalle rhodoliittigranaatteja ja vasemmanpuoleisin koralli.  -


-  Impressionjaspisneliö  -
-  Labradoriittikolikko  -


-  Jaksamista tämän pimeyden keskelle  -

8 kommenttia:

 1. Täällä myös yksi tunnustautuu veren värin ystäväksi - tosiaan ihanan tummanpuhuvaa! Todella hienostunut koru ja kaunis, täynnä pieniä aarteita.

  VastaaPoista
 2. Mulla on nyt selvästi jotain ohi, kun en ollut tästä väristä kuullut/lukenut. Kyllä, jotain kiehtovaa tuossa on. Ja koru <3

  VastaaPoista
 3. Tosi upeat kuvat taas kerran ja kaunis koru ja ihqut kengät :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommentistasi, kuparikukka. Veren väri sopii tällaiselle 'harmaahiirulaiselle', jonka vaatekaappissa ei väri-ilo kiljahtele. Korun olen ajatellut tähän synkkään, pimeään vuodenaikaan. Keväällä ja kesällä ei varmasti tule käytettyä - tai tiedä häntä: valkoisten vaatteitten kanssa voisi mennä.

  Henna, kiitos. Kyllä sitä 'verta' löytyy, kun tarpeeksi kaivaa (pitää silmät auki).

  Kiitos Lissu. Sinä olet aina niin kannustava. Kengät ovat valtameren takaa ja sisäkäyttöön mielestäni liian matala, tykkään korkeammista koroista. Keväällä sitten vallan mainiot Helsingin mukulaisilla kaduilla.

  VastaaPoista
 5. Erittäin kaunis koru jälleen. Ihana tummanpuhuva.

  Kuules, kun ihan pelästyä säpsähdin tuota tippuvaa veripisaraasi!

  VastaaPoista
 6. Toivottavasti, Helmi, uskaltaudut tänne kuitenkin uudelleenkin ;) Kiitos kommentistasi.

  VastaaPoista
 7. Kaunis koru! Taitaa olla vampyyrin vikaa myös minussa, pidän verenväristä! Ihanan mustanpunaista, jossa punainen on vain aavistus tai vihjaus väristä parhaimmillaan! Ja veripisara oli säpsäyttävä yllätys!

  VastaaPoista
 8. Kiitos Virve :) Kun joku väri 'kirkastetaan', silmä näkee sitä sitten ihan joka paikassa. Ehkä vuodenajalla on hiukka osuutta värimieltymykseen. Toivottavasti en ole säikäytellyt ketään pahasti :(

  VastaaPoista