perjantai 2. joulukuuta 2011

Lumihiutaleita hiljalleen

...sataa maahan lumivalkoiseen.

Vaan ei ole lunta, ei. Valkovaippaa odotellessa: Muutama vuosi sitten useissa blogeissa esiteltiin kauniita, paperista itse tehtyjä joulutähtiä. En tiedä, kenen idea ja keksintö nämä tähtöset alunperin ovat, mutta kiitos vaan kovasti helposta ja näppärästä askarteluvinkistä. Omani olen saanut aikaiseksi tehdä vasta nyt.

Meillä ei kauheasti joulukoristella, mutta nämä kivat tähtöset sopivat kotiimme hyvin. Vähän sovelsin ja tein muutaman tähden kuvioidusta paperista. Printtasin papereitten molemmille puolille lumihiutaleita, pieniä rusetteja ja joulutervehdyksen ennen leikkaamista. Jos olisi oikeasti aikaa, näistä saisi tehtyä vaikka kuinka persoonallisia. Ehkä ensi jouluksi sitten. Lisäsin myös tähden alimpaan sakaraan muovikristalliriipuksen. Muovi on kevyenä hyvä materiaali tähän tarkoitukseen. Mikäänhän ei estä laittamasta oikeita kristalleja niin halutessaan tai vaikka helmiä.
..:


-  Hyvää viikonloppua ja tulevaa Itsenäisyyspäivää!  -

10 kommenttia:

 1. Voi kuinka kauniita! Hienosti olet onnistunut, meillä oli näitä viime jouluna ja katsotaan ehdinkö tänä vuonna tehdä yhtään. Ei ole edes mitään joulufiilistä kaiken kiireen ja pimeyden keskellä. Ei saa sanoa, että tulisipa lunta, kuulemma, mutta kyllä sen sanon. Voittaa mennentullen tuon vesisateen!

  VastaaPoista
 2. Kyllä ovatkin kauniita ja hienosti elävöittää nuo printit tähtiä.

  VastaaPoista
 3. Moikka,

  Nuo on niin mahtavat! Minä näin tuon ohjeen kanssa netissä jokunen viikko sitten, mutta sinäpäs teitkin noistakin ihan taidetta.
  Ihanat "bling-blingit" laitoit niihin roikkumaan, ne kruunaavat ehdottomasti tähtöset. :)

  Ajattelin itsekkin yrittää tehdä tuollaisen meille kotiin, mutta katsotaan mitä saan aikaiseksi...

  Mieheni on muuten ihastunut ihan täysin blogiisi, kuvat ovat kuulemma 10+ (olen täysin samaa mieltä) ja hän yrittää ottaa täältä oppia omissa kuvissaan.

  Kiitos kauniista blogista.

  VastaaPoista
 4. Mielettömiä koristeita, yksinkertaista ja kaunista !

  VastaaPoista
 5. Tosi kauniita ja jotenkin raikkaita. Tuo bling pitää varmaan nuo tähtöset paremmin aloillaan? Meillä ainakin pattereista ja korvausilmaventtiilistä käy semmoinen viima, että verhotkin heiluu :)

  VastaaPoista
 6. Kiitos Domi. Ei ole mullakaan vielä joulufiilistä kotona, mutta töissä ja kaupungilla aihe on näkyvästi esillä! Ei pääse karkuun. Meidän koristukset on olleet vuosi vuodelta aina vaan minimaalisemmat. Näihin paperitähtiin ihastuin, kun näin niitä ensimmäisen kerran ja mieskin sanoi, että on hienot :) Lunta saa tulla vähän, että on kaunista mutta ei liukasta. Voiko tällaista tilata?

  Sari, printit ei hämärässä oikeastaan edes näy. Mulla on vaan aina taipumus ja tahto kokeilla. Tein yhden mustavalkoisenkin, siis siinä on musta teksti. Ei ole paha sekään.

  IMAGE black and white, moikka ja kaunis kiitos! Juu tee tähtösiä :) Kun tekee yhden, tahtoo tehdä toisen ja kolmannen... Miehelle kiitokset ja terveiset <3 Onko hänellä blogia, albumia...? Tahtoo nähdä kuvia 8) Minä en oikeasti voi sanoa edes harrastavani valokuvausta. En taida olla tarpeeksi kiinnostunut :( En tiedä valokuvauksesta kovinkaan paljon.

  Kiitos Petriina. Joku on keksinyt kivan idean. Tulen oikein ajan kanssa tutustumaan sinunkin blogiisi.

  Hei Henna ja kiitos. Tähdet on ikkunan edessä, ja alhaalla on matala patteri. Tähtöset ei oikeasti liiku ollenkaan, ei edes ilman tuota 'riippaa'. Venttiileihin on parin, kolmen metrin etäisyys.

  VastaaPoista
 7. Ihan sanattomaksi vetää nuo tähdet. Aivan mielettömän upeita. En ole moisia ennen nähnyt ja jäinkin miettimään ovatko kovin vaikeita ja työläitä tehdä? Mistähän niihin mahtaa se kuuluisa ohje löytyä?
  ~Nina

  VastaaPoista
 8. Kiitos Nina. Jollain on todella välähtänyt idean luodessaan. On helpot tehdä, koska minäkin osaan!

  Bongasin tähtöset toissajoulun alla "annanaarteissa" : http://annanaarteet.blogspot.com/2009/12/lumihiutaleita.html

  Tässä vielä linkki yksityiskohtaiseen ohjeeseen:
  http://kujeiluja.blogspot.com/2009/12/laiskan-naisen-kolmiulotteiset.html (hauskasti laiskan-naisen-kolmiulotteiset)

  Poiketen yo. ohjeesta leikkaan tähden (hiutaleen) sakarat yksitellen paperiveitsellä (oikeasti mattoveitsellä, kun tykkään sitä käyttää). Saan mielestäni siistimmän jäljen kuin saksilla. Käytän sekä 2-puoleista teippiä että nitojaa (minikokoiset niitit). Käyttämäni paperi on 160-grammaista.

  Kiitokset sekä Annalle että Liisalle! Lupaa linkittämiseen en nyt ehtinyt kysyä, kun Ninalla on kiire askartelemaan ;)

  VastaaPoista
 9. Kiitos Ania linkeistä. Toivotaan ettei kukaan niistä pahastu eikä mieltänsä pahoita. Ovat kyllä niin uskomattoman kauniita että pakko kokeilla josko onnistuisin minäkin. Hyvä vinkki tuo veitsen käyttö, itselläni on sellainen pienempi kirurginveitseksikin kutsuttu hyvin käteen sopiva jolla saa tosi hyvin tehtyä siistejä viiltoja paperiin.
  ~Nina

  VastaaPoista
 10. Toivotaan, ettei, Nina. Eiköhän hyvä ole tarkoitettu kiertämään :)

  VastaaPoista