maanantai 5. joulukuuta 2011

Lasiriipus

- kuvakoru -

Tasaisin väliajoin saan kyselyjä parisen vuotta sitten tekemistäni lasiriipuskoruista. Ne olivat silloin suosittuja. Kaikki koruilijat tekivät niitä, ja näin niitä myytävän myös korumessuilla. Omat tarvikkeeni ostin jostain kotimaisesta nettikaupasta enkä sittemmin ole tarvikkeisiin törmännyt (en kyllä ole etsinytkään). Ainoa harmi tekemissäni koruissa on, että jouduin käyttämään hopeoitua ripustinta, koska en mistään aitohopeista silloin löytänyt. Jos nyt tekisin korun, tekisin ripustimen hopeasta itse. Muutaman riipuksen olen tehnyt uusiksi. Joko lakka/liima on ollut huonosti laitettu, kulunut pois tai muuten vaan koru on ottanut kosteutta, ja kuvasta on tullut ruman näköinen. Samoin hopeoidun korunosan pinta on kulunut.

Jos joku osaisi neuvoa tarvikkeitten ostopaikkoja muille lukijoille, kommenttiboksi on avoin! Itse voisin kuvitella noita lasineliöitä myytävän askartelutarvikekaupoissa korutarvikekaupoista kun en äkkietsimisellä löytänyt.

Viimeksi eilen sain tiedustelun sähköpostiini ja kaivoin esille vuodenaikaan (paitsi, että ne oikeat hiutaleet puuttuvat vieläkin) sopivan riipuksen. Tämä on hyvin säilynyt - käyttö kun on sesonkiluonteista:


11 kommenttia:

 1. Olen tilannut Etsyn kautta noita lasineliöitä ja muunkin muotoisia laseja. Eli www.etsy.com ja sieltä kauppa nimeltä SunAndMoonCraftKits.

  VastaaPoista
 2. Hyvää Itsenäisyyspäivää, kamuseni :-D
  Kohtahan sitä tälläydytään ruudun ääreen tuijottamaan - koruja, joita ne kuvaajat ei tajuu zuumata ;-))

  VastaaPoista
 3. Kiitos helrii, kiitos Mags. Olen ollut viimeiset noin 10 vuotta itsenäisyyspäivän töissä ja ehtinyt just just telkun ääreen mekkoja ja koruja pällistelemään. Tänä vuonna poikkeuksellisesti vapaapäivä, ja on ollut ihana saada rauhassa 'valmistautua' iltaan ;) Toivottavasti nähdään upeita koruja - LÄHELTÄ :)

  VastaaPoista
 4. Muistan ihailleeni noita sulla jo "silloin joskus". Ei kyllä mitään hajua, miten nuo tehdään... Kauniita!

  Hei, istutaan oikein lähellä telkkaria. Jos jotain niistä koruistakin näkisi. Meilläkin kerrankin niin, että päästään katsomaan nuo juhlat - ainakin niin kauan kuin jaksetaan :D

  VastaaPoista
 5. Kauniita ja niin ajattomia :) Hyvää Itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista
 6. Kiitos Rilla. Juhlat juhlittu ;) Saldo?
  Sari, kiitos. Lisa Souniolla oli joku vuosi sitten Linnan juhlissa juhlapukunsa helmassa isänsä (sotilas)valokuva. Ehkä näistäkin saisi jalostamalla 'salonkikelpoisia'.

  VastaaPoista
 7. Suurliitos helriille vinkistä, pistin heti tilausta vetämään :)

  VastaaPoista
 8. Kivoja ovat!
  Jos tässä vielä saan ihmetellä, niin onko tuon korun taustakin hopeaa (hopeoitu) vai miten olet paperin suojannut?

  Olen paristi käynyt täällä ihailemassa todella kauniita korujasi. Taitava ja tyylikäs olet :)

  Mukavaa joulun alusaikaa sinulle!

  VastaaPoista
 9. Kaunis kiitos Helmi. Kuva siis liimataan lasineliöön kirkkaaksi kuivuvalla liimalla. Itse käytän Glossy accentsia, mutta muutkin kirkkaaksi ja kovaksi kuivuvat käynevät. Myös kuvan tausta "lakataan" samaisella liimalla samalla, kun pidin kiinnitetään. Lisään postaukseen kuvan, jossa näet myös takapuolen.
  Kiitos toivotuksista! Oikein ihania joulunaluspäiviä myös sinulle :)

  VastaaPoista
 10. Ahaa, nyt aukes!
  Suurkiitos myös "takapuolikuvasta" (hehe...)
  Olen tosiaan luullut, että taustaksi pitää laittaa metallia.

  Kivaa viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
 11. Helmi, eihän kukaan eikä mikään estä laittamasta esim. metalli- tai hopealaattaa kuvan taakse. Tapani on yksi.
  Viikonlopun jatkot myös sinne :)

  VastaaPoista