torstai 29. syyskuuta 2011

Efva à la ania

Kävin viime viikolla Efva Attlingin myymälässä Annankadulla (jos tämä tulkitaan mainokseksi, olkoon niin -> ihana myymälä, ihanat korut, ihana Efva - ei ollut paikalla). Tällaisen elämyksen jälkeen iskee suuri halu laittaa omat pillit pussiin, hanskat naulaan... pakata korutarvikkeet lattialautojen alle, vasara ja nauloja - pam, pam.

Helsingin myymälän ystävällisellä, tyylikkäällä myyjällä oli aivan ihanat, pitkät, riippuvat, yksinkertaiset hopeiset korvakorut korvissaan. UPEAT. Mäkin haluun sellaiset!

Pienten nappikorvisten ystävänä ajattelin pikkaisen harjoitella: Laitoin yhtenä aamuna korviini pienet, herkästi heiluvat hopeiset korvakorut. Alle kolmessa minuutissa (lue sekunnissa) tiesin, ettei oo mun juttu. Eikä ole eka kerta, kun oikeasti yritän. Aamutoimien aikana tuli katsottua peiliin useamman kerran - ja ei kun ei. Sinnikäs olen, ja korvikset pysyi korvissa koko työpäivän ja vielä illemmallakin asioidessani kaupungilla. Tunsin kaiken aikaa niitten liikkeen. Kukaan ei korviksista huomauttanut eikä itse korviksissakaan mitään vikaa ole. Mutkunei :(

Pitäisikö mun tehdä ISOT, siis oikeasti isot korvikset? Ihan sellaiset kuin Efvan! Jos se onkin niin, ettei tuollainen välimuoto ole mun juttuni? Jos mulle sopiikin tosi isot ja näyttävät korvikset? Ennen kuin menen Efvan liikkeeseen ostamaan ihastukseni kohteet, tein harjoituskappaleet (förlåt Efva kopioiminen, mutta 'menee hyvään tarkoitukseen' enkä ole myymässä näitä):

Korvakorujen riipusosa on tehty paksuhkosta hopealevystä, ripustuskoukku millisestä (joo-o) neliölangasta. Ohensin ja muotoilin koukkulankaa takapuolelta, jotta se ylipäätään menee reiän läpi. Koukuista tuli mun mielestäni kivan näköiset, kun ne on tollaiset tukevat. Harkinnassa vielä tehdä koukuista mattapintaiset. Tällaiset isot ja raskaat korvakorut poikkeaa 'edukseen' kevyistä helposti heilahtelevista siinä, että niissä liikkuu ainoastaan tuo riipus ja sekin heilahtelee sillee raskaan hitaasti - ja sekoittuu sinne hiusten lomaan ;) Korvakorun kokonaispituus on 5,5 cm. En nyt ihan jokapäivänkoruiksi näitä aio, vaan ehkä vähän erityisempiin tilaisuuksiin. Menen ensi viikolla Tukholmaan ja aion mm. katsastaa Efvan uuden Tukholman myymälän - korvissa tosin jotain muuta kuin nämä Efva-kopiot ;)


7 kommenttia:

 1. Tiedän tunteen, ei istu riippuvat korvikset munkaan korviin (siis omasta mielestäni). Ne tuntuu niin oudolta ja ilmoittaa olemassa olostaan koko ajan. Tekemäsi korvikset ovat todella ihanat, juuri sellaiset mitkä houkuttelee kokeilemaan ;D

  VastaaPoista
 2. Oi, onpa ne kauniit. Efvan vastaavia en ole nähnyt, mutta noille olen myyty :D

  Olen ihan samanlainen nappikorvisnainen. Mulla on muutamat pienet valkokultaiset timanttinapit ja parit helminapit. Käytän vain ja ainoastaan niitä!! Ja samalla tavalla ihailen toisilla niitä muunlaisia korviksia... Laatikoissa jossain taitaa olla pieni suikale 2mm hopealevyä. Pitäisköhän vihdoin tehdä siitä jotain. Kunhan ensin rassailen sen vähemmän mustuneeksi :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos Niina. Lohduttaa, etten ole yksin 'traumani' kanssa. Korvakoruja olisi kauhean kiva tehdä enemmänkin. Lähipiirissäkään ei ole näitten näyttävien faneja :(

  Rilla, näitä Efvan korvakoruja tarkoitan:
  http://www.efvaattling.com/1/en/earrings-Efva-Attling/rose-petal-earrings-rose-petal-earrings.php?sitedirect_currency=EUR
  Tähän sarjaan kuuluu myös kauniit kaulakorut ja rannekorut. Efvan korut ovat enemmän makuuni kuin esim. Thomas Sabon. Kiitos kehuksista, yllytänpä sinuakin tekemään omat heilurisi :) Kyllä niille käyttöä tulee - ainakin kerran!

  VastaaPoista
 4. Riippuvat ei mallaa täälläkään, koska a) ne on kylmät...b) käytän usein silmälaseja ja sillon mielestäni riippuvat ei käy. Kauniit ovat sekä sinun että Efvan, jonkun muun korvissa! sari

  VastaaPoista
 5. Sari, tervetuloa joukkoon ;) Mulla on toi sama silmalasisyndrooma. Efva Attlingin myyjällä oli nimenomaan vahvat silmälasinkehykset ja ne Efvan korvakorut. Eikä ollut ollenkaan pahan näköistä, päinvastoin: koin varsinaisen ahaa-elämyksen! Keskusteltiin pitkään silmälasiasiasta, Efvahan suunnittelee myös silmälasinkehyksiä.

  Tällaiset näyttävät korvakorut vaativat ennen kaikkea hyvin yksinkertaisen asun, joissa itse viihdyn erinomaisesti. Esim. yksinkertainen kokoharmaa tai -musta asu ja Efvan korvakorut <3 Sopii mielestäni myös neuleasun somistukseksi (neulemekko hakusessa!) Koko asun kenkiä ja silmälaseja myöten tulee olla sanoisinko "hyvin leikattu", että toimii. Itse karsin kaikki soljet ja metalliosat koko vaatekerrasta pois ja hiukset niin sileiksi ja suoriksi kuin mahdollista pukeutuessani näihin korvakoruihin. Koita vaan sinäkin.

  En löytänyt mallikuvaa ajattelemastani kokonaisuudesta silmälaseineen, mutta katso täältä esim. Mini Andén (skrollaa vähän alaspäin ja skippaa Hiltonit ym.):
  http://www.efvaattling.com/1/en/press-clippings/press-clippings.php
  Tykkään kuvasta paljon ja siinä on mukana yksi sarjaan kuuluvista kaulakoruista.

  VastaaPoista
 6. Minä olen muuttunut pienten nappien ystävästä isompien ja roikkuvien kamuksi, aivan huomaamatta :-D Ei kuitenkaan mitään raskaita osasia.

  Nää sun koukut ja koko korut on kyllä huikeet, kauniit <3

  VastaaPoista
 7. Niinhän se on, Mags. Ei pitäisi jäädä omien mieltymystensä orjaksi vaan reippaasi uskaltaa kokeilla uutta. Takana kokonainen päivä näimä ''lusikat" korvissa, kehuja sateli eikä korvalehdetkään arista. Ehkäpä vielä toisenkin kerran ;)

  VastaaPoista