perjantai 29. heinäkuuta 2011

BB-koru

Mulla oli muutama vuosi sitten (meinasin kirjoittaa aikoinani, mutta se kuulostaa siltä, kuin olisin tehnyt koruja jotain kymmenen tai sata vuotta) mahdollisuus teetättää haluamani kuva/kuvio laseroimalla hopealevyyn. Koska en halunnut esittävää kuvaa, valitsin Burberryn ruutukuvion, josta tein tietokoneella laseroitavan mallikuvan (negatiivi). Tarkoitus oli ja on edelleenkin sahata ja työstää levystä eri kokoisia laattoja riipuksiksi. Juotettua sormusta levystä ei valitettavasti pysty tekemään kuviota vaurioittamatta. Levy odottaa edelleenkin inspiraatioita, mutta laitoin saamani harjoituskappaleen, soikean riipuksen, rannekorun killuttimeksi.

Burberryn (ruutukuviostaan tunnettu, vuonna 1856 perustettu perinteinen englantilainen muotitalo) ruutujahan sen enempää kuin mitään muutakaan suojattua ei saa kopioida, mutta halusin nähdä, miten ruudukon laserointi onnistuu - ja teetin levyn omaan käyttööni. Kuvio toistuu kirkkaassa hopealevyssä upeasti, mitä en kuvaan saa taltioitua haluamallani tavalla.

Burberry ei ole vaatemerkkinä mulle ykkönen. Merkiltä löytyy kuitenkin esimerkiksi aivan ihania, korkealaatuisia (ruuduttomia/piiloruutuisia) trenssejä ja takkeja, joita haikailen! Nykyinen pääsuunnittelija, englantilainen Christopher Bailey, on nostanut talon uuteen nousuun muun muassa hylkäämällä traditionaalisen ruutukuvion liikakäytön. Hyvä, hyvä! Mulla on BB:n pitkä musta untuvatakki. Voin nyt sitten pitää tätä rannekorua sen mustan pompan kanssa ;) Oikeesti ajattelin tulevaa syksyä ja harmaita neuleita ja hameita.

Valitsin rannekoruun monivärisestä makeanvedenhelminauhasta burberrymäisen utuisen puuteriset helmet. Helmet ovat isohkoja, 11-millisiä perunoita. Korussa on lisäksi viistehiottu ruusukvartsi ja sileäpintainen, pyöreä hopeahelmi. Papuketju ja metalliosat hopeaa.

Yleensä tykkään nafteista rannekoruista, mutta tästä tein niin pitkän, että koru laskeutuu kauniisti käden päälle. Vilkkuu sieltä toppapompan hihan alta sit kivasti.


- en sit mainosta mitään -


- Vaikka ajatukset välillä kääntyykin jo syksyyn, on elokuu vielä elämättä. Hyvää sitä! -19 kommenttia:

 1. Wau! En itse ole mikään Burberry-kuosin ystävä (minulle tulee aina vaan mieleen vähän vitsillä Charlotte Sinkkuelämästä), mutta tää on jotenkin tosi hienolla tavalla Burberrymäinen.

  VastaaPoista
 2. Voi miten kaunis koru!

  Olisinpa itsekin noin pitkällä hopeaharrastuksessa...hiljaa hyvä tulee. ;)

  VastaaPoista
 3. OIJOI...Tää on taas jotain ihan käsittämätöntä !!
  Minen yleensä siedä ruutuja, Burberry kuuluu siis inhokkieni ykkösiin...Mutta tämä sinun korusi on sanoinkuvaamattoman upea, jotain mitä aivokapasiteettini ei vaan pysty suodattamaan läpi ilman syviä huokailuja ja tahatonta kuolan valumista...Luojan kiitos silmäruuassa ei ole kaloreita !
  :-))

  VastaaPoista
 4. Kiitos Katri ja kiitos samoin: en pidä vaatteissa noista ruuduista. Kuosi on niin nähty ja kopioitu :( Tämä ruutulevy on enemmänkin sellainen hauska juttu. Kun sahaa tarpeeksi pieniä läpysköjä, ei ehkä enää tunnista...
  Sara, kiitos. Helmet on kivoja mollukoita, ja koru aika painava.
  Minna-Liisa. Kiitos. Ymmärsithän, etten ole itse laseroinut hopealevyä. Olen tehnyt mallin, kuvan, tietokoneella ja laserointi on teetetty.
  Mona :) Ihana olet inhokkeinesi!

  VastaaPoista
 5. Aivan kerta kaikkisen upea! Olen aivan kateellinen =)

  VastaaPoista
 6. Vaikka kierrän kaukaa kaikki logoilut ja muut tunnusmerkit, niin tämä on todellinen Aarre. Kuinka tämä näyttääkin niin suoraan heidän katalogistaan olevalta korulta, ehkä sun pitäisi siirtyä heille suunnittelijaksi? Uskoisin, että tällöin rannekorulle tulisi hintaa ainakin yksi nolla perään ja teikäläisen palkkapussiin samoin ;P Upeaa jälleen ;)

  VastaaPoista
 7. Kaunotar on! Ruutuläpyskä ei varasta pääosaa vaan kaikki osaset saavat vuorollaan ihastuttaa silmää. Ja silti voi todeta, kuinka joka helmi ja neliö on valittu toistamaan tuota ruutukuviota, taidolla.

  VastaaPoista
 8. Tyylikästä!
  Sopivan hillitty tuo "kuosi" :)
  Aivan ihanat vastakohdat nuo neliönmalliset helmet tuolla välissä.

  VastaaPoista
 9. Kiitos Misty, uusin koru tuntuu aina kivoimmalta - kunnes...
  DD, kun olen luullut, ettei BB:llä ole mitään tähän koruun viittaavaakaan, vaan niitä nahkajuttuja ja kelloja. Tarkoituksenihan ei ollut eikä ole tehdä minkäänsortin kopioita olemassa olevista. Pitänee tutustua aiheeseen syvällisemmin. Kiitos, myös kivoista tulevaisuudensuunnitelmista :)
  Mags, kiitos. Tiedät, että arvostan mielipidettäsi, suuresti.
  Henna, valitsin nimenomaa noita hillittyjä, jotta korusta tulisi hallittu - ja ruutuja ja neliöitä.

  VastaaPoista
 10. Oi! Ensinnäkään, en edes tiennyt minkään tuollaisen olevan mahdollista :D Näen tuon killumassa omassa ranteessani... Ja heti sen jälkeen menen ostamaan BB:n trenssin. Kaunis setti mulle sopivia värejä korussa!

  VastaaPoista
 11. Apua, nyt ilmaisin itseni huonosti. Siis tämä näyttää ihan kuin se voisi olla heidän katalogistaan (ei siis ole, koska heillä ei ole tälläisiä, tietkseni..). Pahoittelut huono ilmaisu, ajatus juoksee miljoonan edellä ennenkuin sormet ehtivät reagoida ;)

  VastaaPoista
 12. Rilla, yleisempää on laseroida kuva esim. ruostumattomaan teräkseen. Mutta kun pää kihisee idoita, piti päästä kokeilemaan hopealevyyn. Tänä päivänä hopean hinnan ollessa taivaissa en ehkä uskaltaisi (raaskisi) moiseen ryhtyä, lopputuloksesta kun ei etukäteen ollut mitään takeita. Vielä joitain vuosia sitten hopeahan oli siedettävissä hinnoissa, ja minä nuori ja rohkea ;) 'Löysin' oman BB-syystrenssini jo keväällä. Nyt mallia ei enää myydä, ja tuntuu ettei mikään kelpaa. Itku, miks vitkuttelin :( Kiitos korukehuista :)
  DD, vika on oma. Olen niin varpaillani ja yliherkkä näitten kopiointiasioitten kanssa, ett olin sätkyn saada! Kiitos kauniista ajatuksesta :)

  VastaaPoista
 13. Upea, tyylikäs, ihana rannekoru. Kaikki näyttää olevan mahdollista hopean käsittellyssäkin :)

  VastaaPoista
 14. Sari, kiitos! Mitähän oikeat hopeasepät voivatkaan ja osaavatkaan tehdä tästä ihanasta jalometallista! Tai, oonhan mä nähnyt 80

  VastaaPoista
 15. Oi joi joi, oletpas ollut onnekas kun olet tuollaista saanut. Hienoa! Ja korukin taattua Ania-laatua. Pakko sanoa että kun näin alkuun vain otsikon, niin mieleen ei tullut ekana Burberry vaan jokin muu BB.... eli Big brother.... joten olin jo melkeen shokissa ;)

  VastaaPoista
 16. Voi Rosalii ;) -> BB. Itsekin ajattelin mainitsemaasi mielleyhtymää, vaikken ole ikinä nähnyt pätkääkään kyseistä sarjaa. Ei vaan ole mun juttu. Mun ajatusmaailmassa nämä menee näin: BB = Brigitte Bardot, CC = Claudia Cardinale, MM = Marilyn Monroe (ei Marilyn Manson)... Ja tuosta laseroidusta hopealevystä: sain kyllä maksaa siitä ihan sopivasti.

  VastaaPoista