tiistai 14. kesäkuuta 2011

Kaunotar ja hirviö

Rannekoru, jossa tummavihreää, sileäpintaista turmaliinia, hiomattomia granaattinugetteja sekä viistehiotut kvartsi, prasioliitti ja sitten tuo ihmeellinen vaaleanpunertava kivi, jonka nimi on unohtunut. Yritän kaivella (vanhalta koneelta, ulkoiselta kovalevyltä, kivet minulle myyneeltä...) nimen esille ja lisään tuonne loppuun. Jos tunnistat kiven tai edes arvailet jotain, kerro ihmeessä! Viistehiotussa kivessä ei ole roskia vaan punaisia pilkkuja. Viimemainitut edustakoon kaunotarta. Tummille kiville lankeaa täten hirviön osuus, mitä ne ei todellakaan ole vaan erilailla kauniita.

Kuivattujen ruusunmarjojen näköiset hiomattomat granaattinugetit ovat syvän tumman punaisia, väri tulee esille vain kirkkaassa valossa. Omalla tavallaan kauniita, kuten myös sileäpintaiset, tummanvihreät, pitkulaiset (mahdottomat kuvattavat) turmaliinit.
. . .

Haikailemani kiven (keskellä) nimi on LEPIDOKROSIITTI. Kiitos Sirpa :)
10 kommenttia:

 1. Kaunottaria kaikki helmet tässä! <3 Miten oletkaan saanut vangittua pilkut kivessä noin hyvin! Huokaus, kuinka kivet voi olla niin ihmeellisiä. :)

  VastaaPoista
 2. Kyllä osaat upeasti näitä kontrasteja yhdistää ;)

  VastaaPoista
 3. Enpäs ole noin ihanata korukiveä nähnyt aikoihin!! Joko selvis mikä se on?

  Korusi, ihanan monimuotoinen, ois kiva kädessään fiilistellä :-)

  VastaaPoista
 4. Sanos muuta, kuparikukka. Kuinka kivet voivatkaan olla ihmeellisiä! Ja kuinka paljon niitä on olemassa. Enkä tunnista edes itselläni olevia.
  DD, kiitos. Oikeasti se menee niin, että kivet itse löytävät toisensa. Niitä ei väkisin voi laittaa kimppaan. Jotkut odottaa kaveria useita vuosia.
  Mags: lepidokrosiitti. Eipä ihme, ettei nimi ollut jäänyt päähän ;)

  VastaaPoista
 5. Ihania vastakohtia, mutta silti niin toimivia yhdessä :) upea!

  VastaaPoista
 6. Äh, sulla on niin loistava kyky yhdistellä kiviä! Plus, ettei mulla noin ihania kiviä olekaan :)
  Täällä koruilu ihan jumissa. Ei sitten mitään saatu aikaiseksi. Kaikkea muuta, ainakin noin suunnitelman tasolla kylläkin!

  VastaaPoista
 7. Kiitos Tanja. Pelkät kaunottaret olisi olleet liikaa ja hirviöitä ympäri ranteen olisi ollut aika ankeaa. Siks näin.
  Amalia: Kaunis kiitos!
  Rilla, jahka olet koruillut muutaman vuoden lisää, sullakin on kaikkea mahdollista ja niitäkin, joilla et tee mitään ;) Ei tämä vuodenaika oikein inspiroi koruilemaan, vaikka kaikenlaista tarvitsisikin. Kyllä tuolla pihalla on niin nautinnollista möyriä tai vaan olla ja ihmetellä, että koruillaan enemmän sitten taas syksymmällä.

  VastaaPoista
 8. Upeita koruja monta postausta, tämäkin niin ihanan rosoinen ja tyylikäs yhtäaikaa:) Tuolla aiemmin olevat Rantahiekkaa ja Rantakiviä korut, aivan upeita, ei voi kuin melkein sanattomana katsella upeita koruja upeissa kuvissa :)

  VastaaPoista
 9. Kiitos kommentistasi Sari. 'Rantahiekka' ei ole valmis koru vaan nauhalliset pieniä timanttisiruja. Sirut liittyy keskeneräiseen koruun, riipukseen, joka valmistunee, kunhan taas ehdin ja innostun koruilemaan.

  VastaaPoista