maanantai 30. toukokuuta 2011

Perun opaali ja muuta sinistä

Kesä (kunhan se sieltä tulee) on tulvillaan värejä, ihania raikkaita sävyjä, ja tällaisen hiukka värikammoisenkin on helpompi piristää itseään niillä nyt, kun luonto hehkuu - ja aurinko (missä oot?) päivettää ihon. Yksi kestokesävärisuosikkini on sininen. Sinisävyinen koru on helppo yhdistää farkkuihin ja raikkaaseen valkoiseen.

Tämänpäiväisen rankkasateen jälkeen taivaalle ilmestynyt (ollut siellä koko ajan, mut pilvien takana) aurinkokaan ei ole pystynyt lämmittämään kylmänä puhaltavaa tuulta. Neuleitten alla ei paljon rusketu :(

Korun kivet: sininen ja fuksia impression jasper, perun opaali, pyriitti, lasihelmet ja hopea hauskoina kurtattuina speissereinä, ovat kuin pieniä kuivattuja viikunoita. Perun opaalia ovat siis nuo tummansiniset rondellit. Valitsin koruun yleissävyltään vaalean turkoosin sinisen perunopaalinauhan yönsiniset yksilöt.

10 kommenttia:

 1. IHANA!!!!
  Ja hauskoja nuo ruttuiset välihopeat.... saanko kysyä mistä olet noita löytänyt? Joskus kauna sitten koruilujeni alkuaikoina tilasin Luxoniasta sellaisia vesivalutyyppisiä hassuja välihopeita ja samatyyppisiä olen kovasti haavitellut lisää :)
  -Hennaliisa-

  VastaaPoista
 2. Nuo värisävyt saavat kylmiä väreitä, ei kylmästä vaan niiden kauneudesta! Miten kivi voi olla noin kaunis?

  VastaaPoista
 3. Taasen niin uskomaton ja tuo ensimmäinen kuva .... se vaihtaa väriä, kääk!!! taitavaa <3

  VastaaPoista
 4. Mikä kaunotar! Värit sopivat hyvin tähän vielä vähän viileään kesäpäivään, kun taas aiemmista postauksista löytyy ihanainen kuuman päivän farkkukoru. Onnistuit jälleen kerran löytämään niin keskenään sopivat helmet!

  VastaaPoista
 5. Aivan ihana kesärannekoru! Herkku suorastaan!

  VastaaPoista
 6. Kiitos Hennaliisa! Minäkin olen aikoinani ostanut Astalta niitä 'välihopeita'. Laitoinkin sulle jo postia.

  DD, sininen on kylmä väri! Korukivissä on usein aivan hurmaavia kuvioita, kunhan malttaa tutkia lähemmin.

  Niina, kiitos. Ensimmäinen kuva on animoitu. Ajattelin näin korostaa kivien kauniita värejä.

  sari, mulle on muutaman koruiluvuoden aikana kerääntynyt aika röykkiö erilaisia kiviä. Värien suhteen kuitenkin ehkä aika yksipuolinen valikoima. Kaunis kiitos kommentistasi.

  Kiitos Pirita. Vähän krouvi kesäkoru. Materiaalit on valmiiksi saaneet kolhuja ;)

  VastaaPoista
 7. Oi että tää on herkullinen. Ja tuo lukko - olet tietysti tehnyt sen itse? Nyt olis jostain kaivettava aikaa koruiluun. On niin tylsä olo, kun ei ole tehnyt - mitään!
  Kaunis, kertakaikkiaan. Kiitos taas kerran inspiraatiosta :)

  VastaaPoista
 8. Kiitos Rilla :) En ole tehnyt lukkoa tällä kertaa itse. Oli jemmoissa koruun sopiva, tykkään hirmuisesti nelikulmaisesta langasta tehdyistä jutuista. Sitä vaan on työläämpi väännellä kuin pyöreää. Tähän vuodenaikaan kyllä mieluummin viettää joka ikisen vapaan hetken ulkona, joten koruilut jää vähemmälle mullakin. Joka kesä kuitenkin haluaa, tahtoo ja tarvitsee Uusia Kesäkoruja - joten ihan 'pakko' tehdä.

  VastaaPoista
 9. Onhan kaunis, mutta sinun taidoilla ei muuta tulekaan kuin kauniita koruja ja ihania kuvia.

  Oisiko mahdollista joskus tilata sinulta joku koru? Esim. tämä rannekoru.

  VastaaPoista
 10. Paljon kiitoksia kommentistasi, Anne. Olen tehnyt korun omaan n. 14-senttiseen ranteeseeni, mahtaisiko sopia. En toistaiseksi ehdi tekemään tilauskoruja vieraille, oma lähipiirini on omien sanojensa mukaan kroonisessa korupulassa. Ymmärsin, että teet koruja itsekin. Olisi kiva tutustua niihin :)

  VastaaPoista