maanantai 9. toukokuuta 2011

Labbista ja lasihelmiäVähän ankea kuva viistehiotusta labradoriittitynnyristä. Pinta ei oikeasti ole fiinisti sileä, mutta ei ihan noin kolhuinenkaan. Sinistä välkettä sentään sain kuvaan muutaman viisteen verran. Tuleva kaulakorun riipus.
Korupiikkejä paksuhkosta hopealangasta.Korussa lisäksi aiemmassa oranssissa rannekorussa käyttämiäni lasihelmiä. Tämä koru edustaa enemmän omaa värimaailmaani. En ole mitenkään yliaktivoitunut käytettyäni oranssia rannekorua, mutta onpas kiva palata harmauteen ;)'Köysisolmu'-korulinkit ja lukko kaupasta. Taidot ehkä riittäisivät moisten korulinkkien tekemiseen, muttei aika. Mielessä kävi käyttää korulinkit johonkin merihenkiseen koruun. Ehkä sellaisen vielä teenkin :)

Kesäisen aurinkoista alkavaa viikkoa!

16 kommenttia:

 1. Kerrassaan hurmaava koru, nuo lasihelmet ovat NIIIIIN ihania ja labradoriittikin. Kuvat ovat taas ihan mielettömiä ;D

  VastaaPoista
 2. Tosi kaunis koru!
  Tuo labdadoriittitynnyri kaipaa mielestäni tilaa ympärilleen juuri noin. Tosi kivat nuo solmulinkit! :)

  VastaaPoista
 3. Jälleen kerran ihana koru! Ja tuo labradoriitti on itselleni melko uusi tuttavuus, sain niitä hieman kiitospussukassa, ja odottelen mitä niistä kehitän.

  VastaaPoista
 4. Taas aivan upea koru ja nuo kuvat on sitten kertakaikkiaan, miten sanois, tosi mahtavat. Kyllä jotkut osaa :)

  VastaaPoista
 5. Niina, minunkin mielestäni nuo lasihelmet on NIIIIIIN ihania. Harmittaa kovasti, ettei ostopaikkatiedot ole säilyneet tallessa. Ja vaikka olisikin, mahdollisesti noita ei enää siellä myytäisiin :( Enkä näköjään osaa kirjoittaa kauniin kiven nimeäkään oikein, kävin korjaamassa.
  Henna, olen samaa mieltä. Labbis on vähän sellainen rumankaunis tai piilevänkaunis kivi, joka helposti häviää loistokkaampien kanssahelmien varjoon.
  DD, kuten sanoin, kivi näyttää hiukka vähäpätöiseltäkin nopeasti vilkaistuna, mutta jos onnistuu saamaan sellaisia yksilöitä, joissa on tuota sinistä välkettä, niin tajuaa viimeistään kiven kauneuden. Sille kannattaa antaa, kuten Henna sanoi, tilaa ympärille.
  Askartelin itte. Kiitos :) Mulla on kiva kamera <3

  VastaaPoista
 6. Sulla löytyy laatikoista ihan ihmeellisen kauniita yksilöitä! Nuo solmut myös ihanat. Osaiskohan itse tehdä... :/
  Et varmaan ylläty kun sanon, että sopis myös mun vaatekaapin sisältöön ;) Ja voi huokaus näitä sun kuvias..

  VastaaPoista
 7. voi tuo, kivi ! aivan maaginen kuva ! lasihelmet on upeita, ehkä hieman aliarvostettuja kaunokaisia. itse olen kahlannut etsyä, saadakseni muutamia kaunokaisia itselleni. :)

  VastaaPoista
 8. Rilla, kiitos. Kaikenlaista kertyy, kun tarpeeksi kauan 'harrastaa'. Usein ostan kauniita juttuja vailla minkäänlaista suunnitelmaa jatkojalostukselle. Ne sitten tuppaavat unohtua kätköihinsä, kun en todellakaan joka päivä kolua helmilaarejani. Tein nyt koruksi nuo lasihelmet, kun kerran olivat esillä - ja näin, että mulla niitä on.
  Sopisi myös sinun styleesi :) Kun sanoin, että ehkä taitoni riittäisivät moisten korulinkkien tekemiseen, muttei aika - niin EI todellakaan kärsivällisyys!
  marjo, tiedän muutaman lasihelmien ystävän ja niistä taidokkaasti koruja tekeviä ;) Pitäisi oikeastikin metsästellä aktiivisemmin kyseisiä aarteita. Mulla on vähän sellainen muistikuva, että olisin ostanut nämä lasihelmet koruharrastajaystävältäni, en siis kaupasta.

  VastaaPoista
 9. Hei! Voi olla mahdollista, että olet joskus ostanut nuo lasihelmet minulta. :) Kurkkasin vanhoja kuvatiedostojakin, ja siellähän niitä komeili. Heti, kun näin lasihelmet, mieleeni pulpahti ajatus että "minullahan on ollut tuollaisia helmiä..." Jos ne minulta ovat peräisin, onpa ihanaa nähdä ne osana upeita koruja. Muistan jemmanneeni niitä aika kauan, ennen kuin raaskin laittaa myyntiin...

  VastaaPoista
 10. Ihana koru! Labradoriitti on suosikkikiviäni, kaunis värimaailma ja kauniit kuvat!

  VastaaPoista
 11. Ellastiina, kiitos kun tulit kertomaan (mulla ei ole enää tallessa helmimyyjän tietoja) ja kiitos kun aikoinasi myit. Piilossa olen minäkin lasihelmiä pitänyt ja odottanut h-hetkeä. Kun rohkaistuin 'tuhlaamaan' muutaman helmen tuohon oranssiin koruun, päätin, etten niitä enää piiloon laita. Yksittäisinä helminä lasihelmesi ovat ehdottomasati yhdet kauneimmista, mitä mulla koskaan on ollut.
  Kiitos Virve! Labradoriitti on hieno kivi :)

  VastaaPoista
 12. Ihastuttava koru ja herkulliset kuvat!

  VastaaPoista
 13. Kertakaikkiaan hurmaava blogi sinulla:) "Eksyin" tänne Hennan sivujen kautta. Kuviasi katsellessa mieli rauhoittuu ja voi vain nauttia näkemästään:)
  Tänne tulen uudestaankin!

  VastaaPoista
 14. Blogisi kauniita kuvia on aina nautinto katsella :) Käytätkö koskaan pienien helmien kanssa 0,5 mm hopealangasta tehtyjä korupiikkejä? Jos kllä, kestävätkö ne mielestäsi käytössä esim. osana korvakoruja/rannekorua?

  VastaaPoista
 15. Maaret, kiitos kommentistasi ja kiva, että eksyit - tervetuloa vastaisuudessakin. Tulen ajan kanssa vastavierailulle!

  Kaunis kiitos Susa :) Olen tehnyt korupiikkejä ohuemmastakin langasta kuin 0,5-millinen. Jopa 0,3-millisestä. Niihin tosin tulossa niin pienet kivet, etten epäile niiden kestävyyttä. Omissa 'helistimissäni' kaikki piikit ovat kestäneet. Periaatteessa teen niin 'paksun' piikin, kun helmen reiästä menee. Joskus suurennan yksittäisen helmen reikää. Linkitettyihin koruihin käytän korusta riippuen 0,7 - 0,8 mm, jopa millistä lankaa painavakivisiin koruihin. Korvakorujahan teen tosi vähän, enkä itse käytä ollenkaan roikkuvia. En ole käyttäjiltä kuullut, että olisi rikkoontunut. Korupiikillä tarkoitan nimenomaan hopealangasta tehtyä pallopäistä piikkiä (riipukset). Linkillä tarkoitan helmen/kiven läpi vietyä hopealankaa, johon tehdään joko kierteet tai lenkki molempiin päihin ja jota käytetään osana korua.

  VastaaPoista