perjantai 29. huhtikuuta 2011

Mattoketju

Tänään on saatu nauttia - ainakin etäisyyden päästä - kuninkaallisista häistä, hassuista hatuista (no, ainakin jotkut oli), ihanista puvuista, pitseistä, timanttien loistosta... Morsiamen äidillä kuulema oli turmaliinikorut, ja helminauhoja näkyi paljon. Kunpa olisikin päässyt lähemmin tutustumaan kaikkiin koruihin!Ylenpalttisesta loistosta takaisin omaan todellisuuteen: esittelen yksinkertaisen, millisestä hopealangasta punotun mattoketjun. Olen aikoinani tehnyt näitä useampiakin, mutta on jäänyt esittelemättä.


Näistä vähän aneemisista tunnelmista ja kevätflunssan kourista toivottelen iloisen hauskaa Wappua kaikille!

16 kommenttia:

 1. Onpa kaunis! Oma hopeaharrastukseni on edennyt jo jatkokurssille, mutta mattoketjua en ole vielä ehtinyt kokeilla. Minkä kokoisella veivillä teit rinkulat?

  Minna-Liisa

  VastaaPoista
 2. Onpa upea! Ei varmaankaan niitä kaikista nopeimpia koruja työstää?

  VastaaPoista
 3. Kiitos Saila :)
  Minna-Liisa, kiitos. Mettoketju ei ole erityisen nirso rengaskoon suhteen, enemmänkin on omasta mausta ja mieltymyksestä kiinni, minkälaista jälkeä haluaa. Tietenkään renkaat ei saa olla liian pieniä, punominen ei onnistu. Kokeilemalla pienestäkin pätkästä näkee lopputuloksen. Ketjun tekemisestä on aikaa, mutta sanoisin veivin olleen 3,5 - 4-millinen. Ketju on tiheää ja pidän nimenomaan siitä.
  Vino pino: Kiitos. Lenkkien veivaamisessa ja sahaamisessa menee oma aikansa. Punominen on sellaista 'aivot narikkaan'-touhua, ei tavitse ajatella mitään eikä oikeastaan seurata mallia. Voisi melkein sanoa, että tylsää. Mutta en sano, koska tämä harrastus ei ole koskaan tylsää ;)

  VastaaPoista
 4. Ketju on yksinkertaisesti ihana!

  Siskoni äsken käydessään mainitsi jostakin hatusta ;-D Minun piti myöntää, että näin vain korut vaikka nekin liian kaukaa ja epäselvästi! Eikö ne nyt löydä tv-ohjaajia, jotka tajuais zuumailla koruihin!?! Sama puute kaikissa telkan ohjelmissa, uutisia myöten ;-)

  Mut Iloista Wappua!

  VastaaPoista
 5. Tämä on sitä taiteenlajia, johon multa saattaa puuttua kärsivällisyys :) Aivan ihana, voin ihan kuvitella, miltä tuo tuntuu käsissä.

  Pikaisia paranemisia ja oikein mukavaa vappupäivää!

  VastaaPoista
 6. Mags, kiitos! Olen erittäin samaa mieltä noista 'ammattitaidottomista' tv-ohjaajista ;) Kiitos toivotuksista, oli ihan iloinen vappu :)
  Rilla, en tehnyt yhdellä istumalla. On sopivan raskas, soljuu mukavasti ranteessa ja sopii asuun kuin asuun. Flunssa selätetty (kop, kop & peppar, peppar). Ihanaa toukokuuta!

  VastaaPoista
 7. Upeita koruja ja kuvia! Hyvää kevättä!

  VastaaPoista
 8. Aah, mikä ketju! Jos vain malttaisi veivata ja sahata lenkit, niin loppu olisi niinkuin mainitsit todella terapeuttista. Onneksi flunssa läks ;)

  VastaaPoista
 9. Kiitos Ullamai, kiitos samoin. Ah noita onykseja ja kevään ensimmäisiä kukkivia <3
  DD, kynnys on suurin juuri siinä vaiheessa, kun lanka on kiepillä eikä mene itsekseen spiraaliksi, ainakaan mulla. Hopean hinta on tänäpäivänä taivaita hipova, ettei näitä 'nurkkiin' tee. Milloinkahan meitä armahdetaan?

  VastaaPoista
 10. Mattoketju on ikuinen ihastus. Kaunis. :-)

  VastaaPoista
 11. Anu :)
  Anne, kiitos! Mattoketjukoru on hyvä perusarkikoru, ihanan tuntuinen ranteessa - tai siis ei tunnu oikein miltään. Tekemällä ketjusta tosi leveän, siitä saa näyttävänkin korun esim. juhliin.

  VastaaPoista
 12. Miten tämä postaus on jäänyt minultqa huomaamatta! Tuo on niin hauskan näköistä punosta, että tekee mieli kokeilla ja oikein leveänä....

  Huomaatko, kun ei tule uusia postauksia täytyy kaivella vanhoja ;-D. Onneksi sinulla riittää näitä vanhempiakin postauksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, jos löydät jotain inspiraationpoikasia vanhoista ;) Nyt on vähän sellainen tunne ja tilanne, että blogin voisi laittaa kokonaan kesälomalle.

   Poista
  2. Tämä bloggaaminenhan on kiva harrastus ja kun oikea elämä vie mukanaan, silloin on ihan hyvä pitää vähän paussia ;-D. Ja jatkaa taas kun siltä tuntuu. Niin se vaan on.

   Jatkanpa sitten vanhempien postausten kollaamista ;-D.

   Mukavaa kevättä!

   Poista