maanantai 21. helmikuuta 2011

Inspiraation lähteillä


1000 RINGS • 500 WEDDING RINGS • 500 EARRINGS • 500 GLASS OBJECTS • 500 PENDANTS & LOCKETS • 500 NECKLACES • 500 ENAMELED OBJECTS • 1000 JEWELRY INSPIRATIONS

Sain tilaisuuden kartuttaa korukirjastoani joukolla ihania teoksia. Taitava ja suuresti ihailemani koruntekijä-saankosanoa-tuttavani luopui pientä maksua vastaan yhdeksästä kilosta inspiraatioita. Laskepa nopsaan, montako ihanaa kuvaa kirjoihin sisältyy. Lasken tuon 500 Glass Objectsin mukaan, sillä vaikka kirjassa esitelläänkin lasiesineitä, se on aivan ihana värivirikelähde. Sormuskirja mulla oli ennestään ja tuo alin, 1000 Jewelry Inspirations, on vanhaa kirjastoani. Nämä eivät siis ole mitään oppaita ohjeineen vaan yli 400-sivuisia kuvakirjoja. Alimman kirjan lopussa on joitain yksinkertaisia langantaivutusohjeita. Erilaisia korunteko-oppaita on oma joukkonsa.

Yhtään korua en näistä kirjoista ole koskaan kopioinut - taitoni eivät todellakaan riitä - mutta inspiraatioita ja ideoita niistä saa. Kuvien katseleminen innostaa, ihmetyttää, hämmästyttää ja huvittaakin. Ja sitten pitäisi valita, jatkaako keskeneräisen korun valmistusta vai uppoutuako ihanien inspiraatioitten vietäväksi. Tätänykyä taidan pitää kädessäni useammin kirjaa kuin korupihtejä.Sinun korukirjalempparisi?

10 kommenttia:

 1. :D Nyt naurattaa! ja ihan itselle nauran! Toisaalta: " Itselle nauramisen kyky on selviytymisen perusta", on viisaat sanoneet. Ai miksikö täällä hihittelen? Sattumalta olemme postanneet samaan aikaan inspiraatiopostauksen mutta sinulla on kyllä selkeästi järkevämpi:) Minun inspiraation lähteet löytyvät ihan jostain muualta, ei ole tullut mieleen, että ihan korukirjojakin on olemassa! En siis omista yhtään korukirjaa, sivelen vaan munia:D
  Kiitos kun sinä edustat Järkeviä Lajitovereita;)!

  VastaaPoista
 2. Oh my! Tässä kyllä entisen kirjakaupan"tädin" silmä lepää :)

  VastaaPoista
 3. Marissa :D Luonto on paras inspiraation lähde. Siellä on tasapainoa ja harmoniaa. Värit, muodot. Ehkä kaikista eniten 'joissakin toisten koruissa' (ei siis koskaan omissa huom. ja heh) mua häiritsee tasapainottomuus ja väärät suhteet. Ei väri, ei malli, ei materiaali. Vaan edellä mainitut. Munasi ja pähkinäsi ovat oiva todiste luonnon aarteista, jotta sivele niitä vastedeskin ;)
  Millainen, kirjakaupan täti! Moni pitää hulluutena haalia pölyä kerääviä kirjoja kotiinsa, kun netissä on samat jutut miljuunaan kertaan. Minä nyt vaan tykkään kirjoista ihan valtavasti. Ja muistakin painetuista jutuista. Tykkään pitää kirjaa kädessä. Joo ja ihan avatakin sitä, laittaa kirjanmerkkejä yms. Ehkä innostun kuvaamaan myös ne opaskirjat jonain hurmoksen hetkenäni.

  VastaaPoista
 4. Vau! Kyllä täällä vihertyy kateudesta. Mulla muutamia asiaa liippaavia kirjoja, jotka kyllä kovin unholaan ovat jääneet. Pitääpä ihan kaivella kirjahyllyn kätköjä hiukkasen!

  Mutta, niin tai näin. Jos sulle joskus kävisi niin, että inspis olisi hukassa... Ei huolta :)

  VastaaPoista
 5. Tutuilta näyttää! Mulla löytyy tosta pinosta 5 kirjaa. Joka kerta löytyy aina kuva jota ei ollutkaan edellisellä selauksella huomannut.

  VastaaPoista
 6. Ihana inspiraatiopaketti! Noita on ihana selata missä vaan hammaslääkärin odotushuoneesta paikallisjunaan jne. Tosin vähän ovat huonoa iltalukemista, koska silloin ei uni meinaa tulla! :-)

  VastaaPoista
 7. No jo on sulla mahtavat inspiraation lähteet, tämmöisiä tarvitsisi nyt itsekkin,kun ei oikein synny nyt mitään, ne tulevat ideat on tuolla jossain ajatusten lokeroissa pakattuna nyt aika lujasti :)Ja korukirja lempparia en ole vielä ostanut, ne mitä on olemassa on oppikirjoja, tyyliin Hopeasepän pajasta :)

  Ps.Karvakorvat toivoo pakkasten lauhtumista,onneksi sitä olisi tapahtumassa jo loppuviikosta :)ei nämä ole koiranilmoja ollenkaan :)

  VastaaPoista
 8. Katsos Rilla, kun kaikki eivät tarvitse innotusta. Toiset tekee, toiset lukee.
  Helmi, oikeesti näitä voi selata kymmeniä kertoja ja aina on uutta ihmeteltävää.
  Akvamarin, on, on. Ovat vaan aika painavia kuljettaa mukana. Josko jossain vaiheessa nämäkin saisi eBookeina.
  Sari, lähteitä on. En tiedä, onko noissa kirjoissa yhtään sellaista korua, jonka pystyisin tekemään. Mut haasteita on hyvä olla. Noilla oppailla minäkin ensin ruokin itseäni, on niissäkin ihania ja inspiroivia kuvia. Plussana vielä ohjeet, ettei jää oman onnensa nojaan. Koiranilmoja odotellessa :)

  VastaaPoista
 9. Mäkin rakastan kirjoja :) En myöskään harrasta kopioimista, ne inspiroivat tekemään uutta. Mulla on kanssa tuo alin kirja, tykkään kovin.

  VastaaPoista
 10. Elina, kiitos kommentistasi. Kiitettävää ja oikeasti perusoletuksena kaikissa näissä kirjoissa inspiraatioitten lisäksi on korkealaatuiset kuvat!

  VastaaPoista