keskiviikko 9. helmikuuta 2011

Granaatit

Granaattirannekoru parin vuoden takaa. Settiin kuuluu myös kaulakoru, mutten löytänyt siitä kuvaa. Kuvat ovat siis yhtä vanhoja kuin koru. Nostin korun esille, kun koruilijaystävä korufoorumilta oli saanut mieltään pahoittavan kommentin blogiinsa eräästä korustaan. Hänen korunsa muistuttaa mm. vähän omaani, ja omani taas muistuttaa hänen kauan aikaa sitten tekemäänsä korua, jota todennäköisesti en ole koskaan nähnyt jne. Kommentti ei varmasti liity tähän koruun, mutta otinpa asian kuitenkin esille.

Ei voi välttyä saamasta vaikutteita toisen tekemistä koruista. Jotain jää alitajuntaan ja ideaa punnertaessaan se sitten pulpahtaa esiin. Koruntekijät ihan varmasti myös etsivät kivoja ideoita toistensa blogeista. Minä ainakin. Aikomukseni ei kuitenkaan ole kopioida ketään eikä mitään. Koruja vaan on tehty niin valtavat määrät, ettei voi välttyä siltä, etteikö minun tai sinun uusi ja hieno idea olisi toteutettu jo aiemmin

Tunnustan, että joskus jurppii, kun koruntekijä kertoo saaneensa minulta inspiraation ja sitten tekee ja esittelee aivan tarkan kopion tekemästäni korusta. Mielestäni inspiroituminen ja kopioiminen ovat kaksi eri asiaa. Tätä asiaa ei nyt kannata vatvoa sen kummemmin. Se on kuin luistelisi kahdeksikkoa.

Joka tapauksessa iloiset terveiset Gildalle ja kaikille muillekin korukavereille! Vieraillaan edelleenkin toistemme bogeissa ihastelemassa, hämmästelemässä ja saamassa ideoita ja ajatuksia ja tehdään Omia Koruja.

4 kommenttia:

 1. Puhut asiaa. Ideoita, vaikutteita saa "kaikkialta". Vaikka ihan vaan kahvilla istuessa (ei välttämättä siitä kahvista, mutta ohi kulkevilta ihmisiltä) - eikä sitä sitten korua tehdessä välttämättä muista mistä tuo idea lähti.

  Kopioiminen on toinen juttu. Inspismukamaskopiointi ja ihan suora kopiointi, joka tarkoillaan mukamas omana ideana. Nähty on :D

  Muttamutta - hei, koru on ihana, kuten kaikki! Jospas sitä itse saisi viikonloppuna jonkun idean (ties mistä napatun) ihan toteutukseen asti ;)

  VastaaPoista
 2. Rilla, jos ei 'halua' tulla kopioiduksi, ei pidä laittaa korujaan nettiin, pitää päällään julkisesti (tai ainakin piilottaa paidan alle)... ;) Mä olen sen verran 'ammattiylpeä' ja itsestään innostuva, etten ikinä kopioisi toisen korua. Tahattomia sattumiahan varmasti tulee jokaiselle tekevälle, sille ei voi mitään. Mut suora idean varastaminen, en alennu, nou nou.
  Voisinkin tehdä postauksen mun viimeisimmistä inspiraationlähteistäni -> roudasin viikolla kotiin 9 kg:n paketin ihania korukirjoja :) Niissä riittää ihmettelemistä 8-O

  VastaaPoista
 3. Kiitos asian esille ottamisesta! Juurikin näin! Itse seurailen muutamia harvoja koru-ja sisustusblogeja kauniiden kuvien ja tunnelmien takia.Fiilistelen ja tunnelmoin mutta ikinä en haluaisi tehdä jo toisen tekemää omissa nimissä! Minua hävettäisi kopioida toisten koruja, jos en itse keksi , olen tekemättä! Samantyylisiä kiviä on toisaalta monella esillä samoihin aikoihin, ihan mielestäni syystä, että niitä on tyrkyllä jokapaikassa. Pyörähän on kerran jo keksitty mutta siihen ,kuinka pyörän koristelee, löytyy ihan varmasti jokaiselle ihan oma tyyli!
  Postauksen koru on kaunishentoinen ja kuvan granaateista minulle tuli mieleen, että laaatikoissa on ihania ametisteja, joista täytyy loihtia pian jotain! Eli aasinsilta on kaukainen ja hatara mutta toimii:)

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommentistasi Marissa. Jo siihen vastasinkin, mutta minne lie avaruuteen bongannut. Sanot niin hyvin omassa blogissasi koruistasi: "Nämä ovat omiani, pala minusta, sinä voit tehdä sinunlaisiasi" Pätee täälläkin ;)

  VastaaPoista