sunnuntai 5. joulukuuta 2010

Bronsiittia ja muita ruskeita...

Minulla on ollut ovaaleja bronsiitteja laatikossa harrastuksen alkumetreiltä asti, enkä ole osannut tehdä niistä yhtään mitään. Kivet ei ole puhutelleet, ja värikin on mielestäni ollut omituinen. Sitten sain käsiini näitä pieniä bronsiittirondelleja - eikä bronsiitti olekaan yhtään karsastettava kivi. Päinvastoin. Löysin niille ystävät noista ruskeista makeanvedenhelmistä. Vois sanoa, että ne on ihan bestiksiä.Nämä villaiset (alpakkaa siis) kuvat kuuluvat osioon neulomisvimma. Seuraavaksi vuorossa on koiran villapaita. En ole koskaan aiemmin tehnyt eikä mulla ole ohjettakaan!

Hyvää itsenäisyyspäivää!

9 kommenttia:

 1. Kaunis koru ja ihanan lämpöisen näköinen neulomus. Itsellänikin iskee nelevimma aina syksyisin.

  Jos kaipaat ohjetta koiran villapaidalle, niin Garnstudion sivuilta löytyy aikas ihana palmikkopoolo :)

  http://www.garnstudio.com/lang/fi/visoppskrift.php?d_nr=102&d_id=43&lang=fi

  Kielo

  VastaaPoista
 2. Nelevimma=neulevimma ;)

  Kielo

  VastaaPoista
 3. Kaunis ja lämminhenkinen rannekoru ja neuleet lämmittää aina, varsinkin alpakka ja näillä keleillä lämmintä tarvitaan :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos Kielo :) Linkkaamasi koiran paituli on juuri sellainen, jonkalaista olen ajatellut. Ehkä vähän pienemmällä kaulurilla, koira kun on aika paksuvillainen (paksukaulainen), mutta muuten ohje on aivan nappi. Isot kiitokset ...ja vimma kuin vimma ;)
  Sari, sinullakin näyttää olevan koira paitoineen. Kiitos kommentistasi ja terveiset pikkuhaukulle.

  VastaaPoista
 5. Lämmpöinen yhdistelmä. Garnstudiota minäki suosittelen, Pojan griffoneille teki siskoriepu tällä http://www.garnstudio.com/lang/fi/visoppskrift.php?d_nr=0&d_id=521&lang=fi ohjeella 7-veljeksestä hermaan ja viininpunaisen huppupaidan ja hyvin tarkenevat, kun mereltä tuulee.

  VastaaPoista
 6. siis harmaan, oikoluku tökkäsi :) ja näköjään parissa muussakin kohdassa.

  VastaaPoista
 7. Kiitos sassenach! Luulen, että kun saan yhden koiranpaidan valmiiksi, teen heti perään viisi. Ei niin, että koira tarvitsisi niin montaa, vaan kun neulominen on niin kivaa. Näin se aina menee. Kun on aikomus neuloa yhdet villasukat, niitä tulee pötköön viidettoista jne... En uskaltanut katsoa, mitä kaikkea ihanaa tuolla Garnstudiossa on!

  VastaaPoista
 8. Neulevinkkejä ei multa irtoa, mutta rannekoru on kaunis! En ole tainnut tehdä ainuttakaan rannekorua tuolla tyylillä - tuplana (vai mikä nyt oikea termi olisikaan...) Olis kiva kokeilla. Tuotakin :)

  VastaaPoista
 9. Kiitos Rilla :) Mulla oli eilen itsenäisyyspäivän tilaisuudessa neljä rannekorua (eikä sitten muita koruja) samassa ranteessa, tosin ne oli kaikki yksinkertaisia ja sopivat (toivottavasti muittenkin mielestä) hyvin yhteen lukkoja myöten. Tuplakorulla saa näppärästi näyttävyytä yhdellä pukemisella. Kokeilepa, suosittelen! Taiteellinen sielu tekee sitten mielenkiintoisemman korun kuin omani ;)

  VastaaPoista