tiistai 26. lokakuuta 2010

Ryppyi ja ruttui

...ja ruostetta, tekis mieli sanoa.Syksy, tää kesän ja talven välinen vuodenaika, on ihanuudestaan huolimatta, tai juuri siksi, hiipivää kuihtumista, kuolemaa ja luopumista luonnossa - tai talvilepoon siirtymistä. Terassilla kuukauden päivät ilahduttaneet syksyiset, hohtavan valkoiset krysanteemit muuttuivat ensin vaaleanpunaisiksi (mik' on tämä ilmiö?) ja sitten ne ovatkin yhtäkkiä ryppyisiä rusertavia eivätkä enää herää eloon.
Näitä akaatteja on ihmiskäsi auttanut saamaan tuollaisen kuivan ja halkeilleen savimaan pintaansa. Happokäsittely, kerrottiin. Pyöreä helmi on mattapintainen ja halkeamat ovat tosi syvät. Riipuksena oleva ovaali on kiillotettu pinnaltaan. Näyttävät luonnossa(kin) tumman sinisiltä, vaikka myyjän mukaan ovat mustia. Tykkään näistä kivistä sitten ihan älyttömästi.Hopeiset ketjut ja lukko itse tehty.Energiaa ja inspiraatioita syksyysi!

5 kommenttia:

 1. Kylläpä nuo krysanteemit ovat kauniita, vaikka ovatkin saaneet ryppykäsittelyn!

  Ihanainen rannekoru, persoonalliset helmet.

  VastaaPoista
 2. Kyl on kaunis. Pidän kovasti tuollaisista 'kovaa elämää' nähneistä kivistä. Viehättävät itse tehdyt ketjut kruunaavat korun.

  VastaaPoista
 3. Itsetehdyt ketjut ja nuo kivet - tässon särmä koru!

  (Onpa hankalaa olla monen päivän korulakossa, nytkin ideat oikein pulppuaa, toivottavasti ne ei katoa.)

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommentistasi Akvamarin. Leikkokrysanteemit ovat kestäneet ämpärissä terassilla ainakin kuukauden päivät. Hiipivä halla kaiketi lopulta nujertanut.
  Kiitokset myös Kati. Rupuhelmet ovat aikas ihania :) Lisää tällaisia tarjolle meille helmeilijöille.
  Heissan Mags! Kiitos :) Mietin vielä, että patinoisinko. Mikä lakko? (... selvis - kävin lunttaamassa. Voimia touhuun! Ja ideat paperille odottamaan.)

  VastaaPoista
 5. Voi kun on ihanan särmäiset helmet ja ketjuosuudet tosi nätisti, oikein onnistunut:)

  T. Kipa

  VastaaPoista