perjantai 1. lokakuuta 2010

AmetriinitViistehiottuja amteriinirondelleja ja hopeisia helmihattuja. Niille, jotka kauhistelevat sitä, että olen mennyt pilaamaan (patinoimaan) kauniin korun, voin kertoa, että kuvasin korun myös ennen patinointia. Teen siitä eri postauksen heti, kun olette hetken harmitelleet tekostani. Vaikkei kummoistakaan mielikuvitusta tarvita näkemään kaikki hopeaosat kiitävinä ja ametriinit säihkyvinä.

Totuus on, että sellaista määrää kiiltävää hopeaa ja viistehiottuja jalokiviä en ranteeseeni halua. Pidän enemmän korusta patinoituna. Juhlia on sen verran harvoin, ja arkikäyttöön ajateltu koru tuollaisena kulahtaneena miellyttää enemmän. Saa sanoa poikkisanan.

Ametriinejä en ole aiemmin koruissani käyttänyt. Näissä nimenomaisissa kivissä ihaninta on kiven muoto. Niistä tuli hauskasti ja vähän huiputtaen 'pyöreitä' noitten helmihattujen ansiosta. Toinen kivi, jota olen kerännyt aikamoisen määrän on fluoriitti. En tiedä, mikä siinä kivessä on, että sitä himoitsen, mutten osaa tehdä siitä mitään. Ehkä värit. Keltaisesta, tuosta sitruunankeltaisesta pidän, mutta violetti ei ole minun värini.


Syksyisen raikasta viikonvaihdetta!

14 kommenttia:

 1. HUIIII!
  Upea yhdistelmä viistehiottua blingblingiä ja mattaa tinamaista harmautta. Yllättävä mutta TOIMII :) - Hennaliisa-

  VastaaPoista
 2. Ja höpö höpö, minä en ainakaan harmittele yhtään että patinoit, aivan mahtava tuo kontrasti, muodot toimii ja kaikki toimii, ottaisin omaankin ranteeseeni ilosta kiljuen, vaikka en niin kauheasti osaa rannekoruista yleensä innostua.

  VastaaPoista
 3. Kaunista! Patinoituna toimii kyllä tosi hyvin. Uskoisin että jopa paremmin kuin kirkkaana.

  VastaaPoista
 4. Ihastuttava koru, kaunis ja pidettävä juuri näin patinoituna.En osaa kommentoida näitä kauniita korukiviä sen kummemmin, kun en korukiviä paremmin vieläkään tunne,ihastelen vain kuinka saat ne näissä koruissasi loistamaan :)

  VastaaPoista
 5. Oijoi. Melkein sitä kiiltävää näkemättä sanoisin, että tuo on tuhannesti parempi. Kaunis kun mikä. Ihanat helmihatut!! Sopii vaikka minkä kanssa. Fluoriittia olen itse tyytynyt toistaiseksi vain himoitsemaan. Muutenkin olen niin jämähtänyt samoihin kiviin ja sävyihin, että tässä on ehdottomasti vietettävä koneen ääressä jokunenkin hetki ja avarrettava ajatusmaailmaansa. Kiitos taas kerran inspiksestä :)

  VastaaPoista
 6. Tässä korussa on juuri sellaista kontrastisuutta, josta pidän. Hieno :)

  VastaaPoista
 7. Suorastaan nerokas ajatus "huijata" kulmikkaimmista helmistä pyöreät näin. Ja uskon, että koru oli melko bling ilman patinointia. Varmasti kaunis myös niin, kuten näinkin.

  VastaaPoista
 8. Mun mielestä patinointi tekee tästä korusta just oikeanlaisen. Ilman patinointia olisi voinut olla tosiaankin vähän liian bling-bling arkikäyttöön. Ja sitä paitsi kun hopeaosat on patinoitu, kivet nousevat paremmin esille.
  Kaunis ja suorastaan himoittava kokonaisuus siis! Ottaisin heti, jos annettais.

  Fluoriitti on mullekin kivi, jota olen ostanut useassakin eri muodossa, koska se on mielestäni niin kaunista - mutta mitään en minäkään siitä ole osannut tehdä! Ehkä me vielä jonain päivänä yllätetään molemmat itsemme tekemällä fluoriittikorut. :)

  VastaaPoista
 9. Ikioma kiitos kullekin kommentista. Ei soraääniä ;) Luulen ja uskon, että korun käyttötarkoitus pelastaa tuon patinoinnin. Josko koru olisi tehty juhlakäyttöön, en patinointia olisi tietenkään harkinnut. Pääsette vertailemaan, janka ehdin...
  Sari: Omakin kivitietouteni on aika vähäistä. En tiedä kaikkien itselläni olevien kivien nimiä. Minulla on kyllä pieni jalokiviopaskirja, joka on ahkerassa käytössä.
  Rilla: Kukaan ei kai tykkää kaikista kivistä eikä tarvitsekaan. En tiedä, miksi en saa mitään tehtyä fluoriiteista. Ametisti on toinen mulle vaikea. Olen siitä koruja tehnyt muille, ja kivi on kaunis, mutta itselleni en osaa kuvitella ametistikorua. Inspiraation löytyminen näille itselle vaikeille kiville on myös jossain tundran alla.
  Henna: Oikean kokoiset helmihatut ja rondellit löysivät sattumoisin toisensa :) Koru oli oikeasti tosi bling ennen patinointia. Laitan kuvat jahka ehdin.

  VastaaPoista
 10. PikkuMyy, ehdit väliin kommenttia kirjoittaessani. Kiva! Olet aivan oikeassa, kauniit kivet kyllä hukkui hopean kiiltoon. Laitan sitä kuvaa, niin näet, kuinka oikeassa olet.
  Pitääkin ruveta kuuklaamaan fluoriittikoruja. Mitä ihmettä muut niistä ovat tehneet? Jospa ottaisin esille omat kiveni. Ehkä ne vaan kuiskii niin hiljaisella äänellä, ettei kantaudu korviin laatikon pohjalta. Fluoriitti on sellainen 'hienosti kaunis' kivi. Se ei hyökkää eikä huuda. Sielukas. Olisiko korkea aika? Sinulla on hurjan upeita sormuksia, kävin eilen 'kylässä'!

  VastaaPoista
 11. Kyl mä enemmin tollasta patinoituu koruu kattelen, ku kiiltävän hoppeista. Tuo jotenki jämäkkyyttä koruun! Aivan ihana värisiä noi helmet vaikken tommosista normisti tykkää :o

  VastaaPoista
 12. Ulrika, kiitos :)
  NoitaMuori: Toiset tahtovat kaiken hopean patinoiduksi, toiset ovat kuin harakoita ja tykkäävät kiiltävästä. Molempi parempi. Samoin on viistehiottujen kivien kanssa. Olen nähnyt kaulakoruja tehdyn myös kristallikruunujen kristalleista! Voi niskaparka :(

  VastaaPoista