perjantai 17. syyskuuta 2010

Spinelli

Jäi joku musta vaihde päälle. Rannekoru: mustia spinellejä ja hopeaa:


Spinellit ovat niin kiiltäviä ja niin mustia, että onyksikin näyttää melkein harmaalta sen rinnalla. No, liioittelen vähän - ja pääsen taas ylistämään kauniita kiviä.19 kommenttia:

 1. Upea! Hurjalla tahdilla olet tehnyt mielettömän kauniita koruja! Painun tästä laatikoilleni etsimään ideoita ja oivalluksia >

  VastaaPoista
 2. Kiitos Henna! Itse asiassa olen käynyt helmilaatikoita läpi tarkoituksena myydä liiat pois (olen vaan niin saamaton siinä hommassa - ei niin, ettenkö raaskisi luopua). Siinä käy sitten niin, että löydän unohduksissa olleita aarteita - ja siivous jää toiseksi. Huomannet, että olen viimeksi viettänyt aikaa mustien kivien lähteillä?

  VastaaPoista
 3. Ohh! Mä en ole raaskinut käyttää mun mustia spinellejäni :)

  VastaaPoista
 4. siina*k: Kuule, on näitäkin hillottu ties kuinka kauan. Ennen kaikkea sen takia, kun en ole tiennyt, mitä niistä tehdä. Kaulakorun vielä saan, sit ne on loppu. Siis nämä isot. Näissä on harmittavasti aika eri kokoiset reiät, mikä rajoittaa lennokkaita ideoita. Kuten on myös noissa pikkurondelleissakin. Hoputtelen sinua tekemään omistasi koruja. Hopi, hopi!

  VastaaPoista
 5. Musta ja hopea on aina hyvä yhdistelmä! Sulla on kyllä käsittämätön kyky ideoida aina jotain uutta (mulla ei). Mielettömän makea yhdistelmä. Ihanat myös nuo hopeiset kuutiot!

  VastaaPoista
 6. Voih Rillasein, rannekorua rannekorun perään. En oikein koe uusiutuvani :( Noista hopeisista kuutioista: olisin halunnut laittaa sellaiset hopeiset nugetit, mutta en löytänyt niitä mistään (tiedän, että olen jemmannut johonkin). Ne olisivat sopineet paremmin noitten spinellien muotoon. Mutta olisiko sitten liian tylsä... Tykkään kyllä noista kuutioista ja olen käyttänyt niitä vähän pienempikokoisina aiemminkin koruissani. Kiitos kannustuksesta. Toisaalta, jos ja kun tykkää tehdä nimenomaan JOTAIN, niin miksi pitäisi kauheasti rönsyillä.

  VastaaPoista
 7. Ompahan tyylikkäitä luomuksia tämä, niin ne pari postausta "alaspäin"... no siis kaikki sulla on! Montako korupiikkiä kului tähän koruun? terv. siis yksi jolle korupiikkien teko edelleen niin ylivoimaista, ettei viitsi edes aloittaa niiden tekoa!

  VastaaPoista
 8. Kiitos Pioni :) En oikein saa laskettua noita pikkurondelleja, oisko jotain 25. Korupiikkejä on ihan älyttömän kiva tehdä! Mikä sinulla tökkii? Mulla on yksi projekti kesken, johon tarvitsen puolitoistasenttisiä korupiikkejä 0,3 mm:n langasta. Hiukka koettelee kärsivällisyyttä. Niitä tarvitsen varmaan sata, ei taida riittää. Muutaman kymmentä olen jo tehnyt, mutta funtsailen tässä, että kun ne pitäisi hapottaa ja rummuttaa. Mitä ihmettä niille tapahtuu rummussa? Löydänkö sieltä kuulien seasta...

  VastaaPoista
 9. Yksi kysymys kun en ole vielä noiden pikkurondellien maailman uskaltautunut (mutta hilloan kasapäin niitä helmilaatikossa), onko kaikki korupiikit kiinni yhdessä lenkissä tms, vai miten tuosta rondellikasasta tulee noin ihanan "tuuhea"?

  Olipahan mahdollisimman epäselvästi muotoiltu kysymys, selkeästi maanatai :)

  VastaaPoista
 10. Hei Sofié! Kysymyksesi on aivan selkeästi aseteltu. Rannekoru on tehty vaijeriin ja pikkurondellit korupiikkeineen on pujotettu siihen samaiseen. Olen yrittänyt samanlaista rypästä linkkikoruun siten, että korupiikit olisivat kiinni yhdessä lenkissä, mutta en saa siitä tarpeeksi tiivistä/tuuheaa. 'Korupiikkirondelleja' kannattaa (kannattaisi) tehdä valmiiksi (kun on luppoaikaa), niin on sitten, mistä ottaa, kun rupeaa koruilemaan. Niihin menee yllättävästi aikaa varsinkin, jos niitä aikoo haluta koruun useampia kymmeniä.

  VastaaPoista
 11. Ania, korupiikit ei taida olla mun suosiossa ehkä juuri rummun puuttumisen takia... korupiikkien kiillotus hapotuksen jälkeen ei messinki harjalla kuulu suurimpiin suosikkeihini, eikä niistä saa kauniita, sileitä ja kiiltäviä sillä tapaa. Ehkä mun täytyy tehdä sellainen koti versio rummusta kun ohjekin on. Vai että 0,3:sta... jaa-a löydätkö rummusta kasan hopeaa vai miten jo entuudestaan kyllä pehmeä lanka käyttäytyy rummussa kun se on hehkutuksen jälkeen entistä taipuisampaa... kerro miten ihmeessä saat nekin onnistumaan!

  VastaaPoista
 12. ihana koru =)
  tuo hopeinen kuutio on aivan upea ja ihastelen, kuinka olet jaksanut tehdä noin monta korupiikkiä -
  jälleen kerran ilo oli tulla katsomaan aikaansaannoksiasi

  VastaaPoista
 13. Pioni: Mullakin oli aiemmin, tai on vieläkin, se pakastepullo-pesukone-rumpu. Kiitos muistutuksesta! Siis rummutankin mun nanopiikit pakastepullossa käsin (en laita pesukoneeseenkaan). Mulla on myös pikkaraisia halk. 1 - 1,5 mm:n kuulia. Nyt vaan pitäisi tehdä niitä pikkupiikkejä noin sata lisää, ei kannata rummuttaa muutamaa kymmentä. Olen myös koittanut korupiikkien harjaamista messinkiharjalla. Hohhoh... Yritän muistaa kuvata piikit ennen ja jälkeen.
  Ulrika: Kiitos :) Korupiikkien tekeminen, siis se tohottaminen, on mitä mieluisinta puuhaa. Nuo hapotukset ja rummutukset on sitten se pakollinen rituaali, jotta niistä saa käyttökelpoisia. Omat korusi ovat kauniita ja tyylikkäitä. Pidän kovasti.

  VastaaPoista
 14. mulla ois värillisiä spinellejä... kans siellä nerik lootan perimmäs nurkas... *huoks*

  VastaaPoista
 15. Piia, sun spinellit haluaa koruun ja ihmisten ilmoille. Tee koru isellesi. Jos kyllästyt, niin senhän voi aina tehdä uudelleen. Tiedän kyllä ton tunteen, kun ei ihan varmasti tiedä, mitä niistä haluaisi tehdä... tai ei osaa tehdä sellaista kuin haluaisi tai idea ei ole kristallinkirkas, niin sitten ei tee mitään. Kun ne vielä on niin ihania, niin niistä pitää tehdä jotain aivan erityistä. Onneksi ne ei happane.

  VastaaPoista
 16. Musta on vaan paras. Mulla on ollut musta vaihe nyt n. nelisen vuotta :)

  Aivan ihana spinellikoru on kyllä syntynyt. Kivet ovat niin kauniita että melkein täällä jo silittelen ruutua...

  VastaaPoista
 17. Siis IHANA! Ja mäkun luulin, ettei näitä siilinpoikasia ole paljoa tehty ;) Eka siilinpoikaseni muutamalla ryppäällä tuli viime vuonna ja mieheni ihastui siihen täysin. Sen jälkeen olen niitä tunkenut enemmän tai vähemmän joka paikkaan. Pitäisi ehkä viettää enemmän aikaa netissä, hihihih ;) Tosin olen näitä silloin tällöin nähnyt, mutta tämä on IHANA vielä kerran!

  VastaaPoista
 18. Siis ärhg ihan alkuun, aikaisempi kommenttini katosi taivaan tuuliin. Siis aivan ihana tämä Ania! Ja nuo pikkuiset rondellit on mun lemppareita myös. Hilloan niitä toistaiseksi, kunnes keksin miten ohut hopealanka pysyy hyvänä. Uskaltaako 999-hopeasta näitä tehdä? Se on niin taipuisaa.. Ei tarvitsisi huolehtia tummista päistä ;)

  VastaaPoista
 19. DD, Bloggerissa oli jokin aika sitten häiriöitä... mitä lie :(
  En ole koskaan tehnyt 999-hopeasta korupiikkejä juuri tuon taipuisan langan pehmeyden takia. 925-langasta tehdyt piikit rummutan, koska lankahan pehmenee tohottaessa. Tykkään, että piikit on jämäköitä - ja luulen siten, että myös kestävämpiä ;D

  VastaaPoista